Σεξουαλική Υγεία

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι πέους;

Οι άνθρωποι διαφέρουν ο ένας από τον άλλον ως προς το σχήμα του σώματός τους και το μέγεθός τους. Έτσι και τα γεννητικά τους όργανα διαφέρουν. Τα πέη των ανδρών διαφέρουν επίσης ως προς το σχήμα και το μέγεθός τους. Πιο κάτω θα δούμε ποιοι διαφορετικοί τύποι πέους υπάρχουν. (Πέος: Σε ποια ηλικία αρχίζει και τελειώνει η ανάπτυξή του;)

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους;

Εάν ανησυχείτε για το μέγεθος του πέους σας και το συγκρίνεται με άλλα πέη, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε οι μόνοι. Έρευνες δείχνουν ότι περίπου οι μισοί άνδρες επιθυμούν να έχουν μεγάλο πέος. Αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους και πόσο σπάνιο είναι το μεγάλο πέος.

Μήκος

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 15.500 άνδρες από όλο τον κόσμο, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μεγέθη του πέους. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το μέσο μήκος ενός χαλαρού (όχι σε στύση) πέους είναι 9.16 εκατοστά και το μέσο μήκος ενός πέους σε στύση είναι 13.10 εκατοστά.

Αυτό το εύρημα είναι ενδεικτικό, αφού οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι το μέσο πέος σε στύση έχει μήκος μεγαλύτερο από 15.24 εκατοστά. Αυτό οφείλεται πιθανότατα στην πορνογραφία, όπου οι άνδρες που συμμετέχουν στα βίντεο έχουν πολύ μεγάλα πέη.

Η αλήθεια είναι ότι το να έχει ένας άνδρας πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό πέος είναι σπάνιο και συγκεκριμένα μόνο το 5% των ανδρών έχει πέος σε στύση 16.00 εκατοστά και μόνο το 5% έχει πέος σε στύση μικρότερο από 10.16 εκατοστά. (Μέσο μέγεθος πέους: Ποιο θεωρείται φυσιολογικό;)

Πάχος

Υπάρχουν επίσης παρανοήσεις σχετικά με την περίμετρο ή το πάχος ενός κανονικού πέους. Στη πιο πάνω μελέτη, που όπως είπαμε συμμετείχαν περισσότεροι από 15.500 άνδρες, διαπιστώθηκε ότι η μέση περίμετρος ενός χαλαρού πέους είναι 9.29 εκατοστά. Η μέση περίμετρος ενός πέους σε στύση είναι 11.65 εκατοστά. (Πέος: Σε ποια ηλικία αρχίζει και τελειώνει η ανάπτυξή του;)

Ποιοι τύποι πέους υπάρχουν;

1. Καμπυλωμένα πέη

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα πέη σε στύση πρέπει να στέκονται ίσια, η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ συνηθισμένο ένα πέος σε στύση να καμπυλώνει ελαφρά. Το πέος μπορεί να καμπυλωθεί προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, πάνω ή κάτω. (Προφυλακτικά: Πώς θα επιλέξετε το σωστό μέγεθος;)

Ωστόσο, εάν το πέος σας αρχίσει ξαφνικά να καμπυλώνει, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν το καμπυλωμένο πέος σας αρχίσει να πονάει ή να παρεμβαίνει στη σεξουαλική λειτουργία. (Στυτική δυσλειτουργία: 7 τρόφιμα και συμπληρώματα που αντικαθιστούν το Viagra)

2. Πέος με περιτομή

Πέος με περιτομή, σημαίνει ότι του έχει αφαιρεθεί η ακροποσθία, συνήθως λίγο μετά τη γέννηση. Η βάλανος ενός περιτομημένου πέους είναι πάντα εκτεθειμένη και τυπικά έχει ξηρή υφή και εμφάνιση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η περιτομή είναι εξ΄ ολοκλήρου μια εκλεκτική διαδικασία, αλλά υπάρχουν και ορισμένες ιατρικές καταστάσεις που απαιτούν περιτομή, όπως η υποτροπιάζουσα λοίμωξη βαλανίτιδα. (Βαλανίτιδα: Φλεγμονή της κεφαλής του πέους. Τι πρέπει να γνωρίζετε;)

3. Πέος χωρίς περιτομή

Τα πέη χωρίς περιτομή έχουν ακροποσθία που καλύπτει τη βάλανο, εκτός από τη στιγμή της σεξουαλικής διέγερσης. Δεδομένου ότι είναι συνήθως καλυμμένη, είναι φυσιολογικό η βάλανος ενός πέους χωρίς περιτομή να έχει λίγη υγρασία.