Πρόληψη και θεραπεία

5 tricks για να βοηθήσετε το κατοικίδιο σας να πίνει περισσότερο νερό

Το νερό είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία, γιατί η αφυδάτωση συνεπάγεται πολλά ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή όμως, το νερό είναι πολύ σημαντικό και για τα κατοικίδια ζώα.

Οι γάτες και τα σκυλιά, πίνουν ενστικτωδώς αρκετό νερό, αλλά μερικές φορές παραμελούν την ενυδάτωση τους ωθούμενα από αποτρεπτικούς παράγοντες που ενδεχομένως να αγνοείτε. Αν παρατηρήσετε λοιπόν, ότι το κατοικίδιο σας δεν πίνει αρκετό νερό, τότε ακολουθείστε τα πιο κάτω κόλπα για να το βοηθήσετε να αρχίσει να πίνει το νερό που χρειάζεται το σώμα του.

Πώς θα βοηθήσετε το κατοικίδιο σας να πίνει περισσότερο νερό;

1. Βεβαιωθείτε ότι το νερό του είναι φρέσκο ​​και καθαρό

Ο σκύλος μπορεί να βάλει στο στόμα του πολλά αηδιαστικά πράγματα, οπότε μπορεί να σας είναι αδιανόητο ότι είναι επιλεκτικός με την ποιότητα του νερού του. Τα κατοικίδια ζώα πολλές φορές αποστρέφονται το νερό που είναι σκονισμένο και βρόμικο και παρότι μπορεί η βρομιά να μην είναι ορατή στα μάτια σας, το κατοικίδιο σας μπορεί να καταλάβει αν το νερό του είναι φρέσκο ή όχι. Φροντίστε λοιπόν, να το αντικαθιστάτε με καθαρό, καθημερινά.

2. Κρατήστε το δοχείο του νερού καθαρό

Πολλές φορές, λόγω έλλειψης χρόνου, συνηθίζουμε να ξαναγεμίζουμε το δοχείο νερού του κατοικίδιου μας, χωρίς προηγουμένως να το πλύνουμε. Το ακαθάριστο μπολ όμως, συνεπάγεται και βρόμικο νερό, το οποίο όπως είπαμε πιο πάνω είναι αποτρεπτικό για πολλά κατοικίδια. Φροντίστε λοιπόν να πλένετε με νερό και σαπούνι το μπολ του κατοικίδιου σας -αν όχι καθημερινά, τότε μέρα παρά μέρα- και να το ξαναγεμίζετε με καθαρό νερό.

3. Προσέξτε το υλικό κατασκευής του μπολ

Γνωρίζετε ήδη από την εμπειρία σας, ότι το νερό που είναι τοποθετημένο σε ένα πλαστικό μπουκάλι έχει διαφορετική γεύση από το τρεχούμενο νερό ή το νερό που είναι τοποθετημένο σε ένα γυάλινο ποτήρι. Αυτές τις διαφορές, πέραν από εσάς, μπορεί να τις αντιληφθεί και το κατοικίδιο σας. Χρησιμοποιείστε λοιπόν μπολ από διαφορετικά υλικά (γυαλί, πλαστικό, κεραμικό) για να διαπιστώσετε ποιο από όλα αρέσει στο κατοικίδιο σας.

4. Προσέξτε τη θέση του μπολ

Πολλά κατοικίδια προτιμούν το μπολ του νερού τους να είναι τοποθετημένο δίπλα στο φαγητό τους, αλλά για μερικά η θέση αυτή δεν είναι τόσο βολική. Μετακινήστε, λοιπόν το μπολ του νερού σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να διαπιστώσετε σε ποιο σημείο πίνει περισσότερο νερό το κατοικίδιο σας ή τοποθετήστε επιπλέον μπολ με νερό σε αρκετά σημεία του σπιτιού σας, ώστε το κατοικίδιο σας να μπαίνει στον πειρασμό να πίνει περισσότερο νερό αντικρίζοντας τα.

5. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, τα σκυλιά και οι γάτες πίνουν αρκετό νερό ενστικτωδώς. Αν διαπιστώσετε ότι το κατοικίδιο σας δεν πίνει αρκετό νερό και το πρόβλημα συνεχίζει ακόμη και μετά την δοκιμή των πιο πάνω συμβουλών, τότε ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που μόνο ενας κτηνίατρος μπορεί να ανακαλύψει και να αντιμετωπίσει.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved