Εγκέφαλος και Νευρικό Σύστημα

6 ακρογωνιαίοι λίθοι της υγείας του εγκεφάλου και διατήρησης της γνωστικής ικανότητας

Πώς μπορείτε να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή και να παραμείνετε γνωστικώς ικανοί; Είναι πιο εύκολο για μερικούς ανθρώπους απ ‘ό, τι για άλλους. Και αν και η γενετική έθεσε τις δομές για την υγεία του εγκεφάλου σας, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να τη βελτιώσετε.

Πρώτον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι χρειάζεστε ένα υγιές σώμα για να έχετε έναν υγιή εγκέφαλο. Επομένως, η εξασφάλιση της υγείας του εγκεφάλου εξαρτάται και από την τακτική παρακολούθηση από γιατρό, σύμφωνα με τις συστάσεις του και τη διαχείριση των όρων υγείας που έχετε.

Ο πυρήνας για την υγεία του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία είναι η γυμναστική, ωστόσο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έχουν εντοπίσει έξι ακρογωνιαίους λίθους σε κάθε αποτελεσματικό πρόγραμμα για την υγεία του εγκεφάλου και της γνωστικής ικανότητας. Παρόλο που τους αναφέρουμε ως “βήματα”, θα πρέπει όλα να γίνουν μαζί παράλληλα:

Βήμα 1: Φυτική διατροφή

Βήμα 2: Τακτική Άσκηση

Βήμα 3: Επαρκής ύπνος

Βήμα 4: Διαχείριση άγχους

Βήμα 5: Κοινωνικές επαφές

Βήμα 6: Νοητικές προκλήσεις

Μαζί, αυτά μπορούν να αποδώσουν πραγματικό αποτελέσματα, οδηγώντας σε αλλαγές τόσο στη δομή όσο και στη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Αλλά η λέξη-κλειδί είναι “μαζί”. Αυτοί οι παράγοντες είναι ισάξια κομμάτια ενός παζλ – δεν λειτουργούν μεμονωμένα. Αν απλώς τρώτε περισσότερες ίνες ή προσθέσετε μια πρωινή βόλτα στη ρουτίνα σας, δεν είναι αρκετό για να αποτρέψετε την παρακμή της γνωστικής υγείας. Αντ ‘αυτού, η άσκηση, η διατροφή, ο ύπνος, η διαχείριση του άγχους, η κοινωνική αλληλεπίδραση και η πνευματική διέγερση δουλεύουν από κοινού για να αποδώσουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved