Καρδιά και αγγεία

7 απλά βήματα για αποφυγή της καρδιακής προσβολής

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε 37 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος πεθαίνει από καρδιακές παθήσεις. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 650.000 ανθρώπους τον χρόνο, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται από το 2014. Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι οι καρδιοπάθειες μπορούν να προληφθούν με πολύ απλά προληπτικά μέτρα, τα οποία οι πλείστοι αγνοούν και δεν εφαρμόζουν.

Πώς θα αποφύγετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής;

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής και γενικότερα για καρδιακές παθήσεις μπορεί να μειωθεί κατά 80% με 7 απλά προληπτικά μέτρα.

Μάλιστα, αυτά τα μέτρα δεν μειώνουν μόνο τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αλλά και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρκίνου και άνοιας.

Τα επτά μέτρα που μπορούν να σώσουν ζωές και είναι τα ακόλουθα:

1. Άσκηση

Φροντίστε να είστε σωματικά δραστήριοι. 150 λεπτά μέτριας άσκησης ή 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, σωτήρια.

2. Υγιεινή διατροφή

Για το τι είναι η υγιεινή διατροφή υπάρχουν πολλές εκδοχές και πολλά πρότυπα διατροφής, ωστόσο σε γενικές γραμμές, υγιεινή διατροφή είναι εκείνη η οποία έχει στο επίκεντρο της τα λαχανικά και τα φρούτα και όσο γίνεται λιγότερες υπερεπεξεργασμένες τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, εξευγενισμένους κόκκους (όπως το άσπρο αλεύρι) και συντηρητικά.

3. Κάπνισμα

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις και ως εκ τούτου η διακοπή του είναι επιβεβλημένη. Αν καπνίζετε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τρόπους διακοπής και φάρμακα που αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας.

4. Υγιές σωματικό βάρος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπερβολικό βάρος οδηγεί σε πολλές δυσμενείς ασθένειες, ανάμεσα τους και οι καρδιακές παθήσεις. Μάλιστα, ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) δεν αποτελεί το πιο ακριβές μέτρο ανθυγιεινού βάρους για πολλούς ανθρώπους, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, η περιφέρεια της μέσης αποτελεί πιο ισχυρή ένδειξη μη υγιούς σωματικού βάρους, ειδικά εάν είναι μεγαλύτερη από 40 ίντσες για έναν άνδρα ή 35 ίντσες για μια γυναίκα. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο για να επαναφέρετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

5. Αρτηριακή πίεση

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι η ιδανική αρτηριακή πίεση για έναν ενήλικα είναι 120/80 mm Hg. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το τι πρέπει να τρώτε για να διατηρήσετε τη πίεση σας σε υγιές εύρος και ακολουθείστε κατά γράμμα την φαρμακευτική σας αγωγή εάν την χρειάζεστε.

6. Χοληστερίνη

Υγιές εύρος χοληστερίνης για την αποφυγή των καρδιακών ασθενειών θεωρείται: <100 mg / dL και ακόμη χαμηλότερο για όσους έχουν ήδη καρδιακές παθήσεις. Συζητήστε με τον γιατρό σας για την φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεστε και την διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε.

7. Σάκχαρο αίματος

Το σάκχαρο του αίματος, για να θεωρείται υγιές πρέπει να είναι μικρότερο από 100 mg / dL (ή αιμοσφαιρίνη A1c <5,7%). Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το πώς θα το διατηρήσετε σταθερό.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved