Ορθοπαιδικά

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Πειραματιστείτε με συμπληρωματικές θεραπείες

Η Lovaine Cohen ζει με αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και πιο κάτω μας περιγράφει τις εναλλακτικές θεραπείες που λειτουργούν για την ίδια και δίνει συμβουλές για το πώς θα διαχειριστούν την κατάστασή τους, τα άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. (Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε)

Ποιες εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα;

Η Lovaine Cohen εξομολογείται ότι έχει δοκιμάσει πολλές εναλλακτικές θεραπείες για να μειώσει τον πόνο που της προκαλεί η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια σωστή και κάποια λάθος θεραπεία. Η σωστή και η λάθος θεραπεία είναι υποκειμενική και για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστή, γιατί το σώμα του και ο οργανισμός του είναι εξίσου διαφορετικά από τον διπλανό του. (14 προβλήματα της σπονδυλικής στήλης που προκαλούν πόνο στην πλάτη)

Η ίδια είχε δοκιμάσει αρχικά τον βελονισμό και όπως αναφέρει είναι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματά του στο σώμα της. Μερικά από τα οφέλη που βίωσε είναι τα ακόλουθα:

  • Λιγότερος πόνος στο πάνω μέρος του αυχένα και στην πλάτη
  • Ηρεμία
  • Χαλάρωση

«Εάν δεν έχετε σκεφτεί τον βελονισμό» σημειώνει η Cohen, «θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να τον δοκιμάσετε. Είμαι σίγουρη ότι θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στο κουτί με τα εργαλεία σας για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου». (Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Τι να τρώτε για να διαχειριστείτε τα συμπτώματά της;)

Επιπρόσθετα, η Cohen έκανε και φυσικοθεραπεία. «Η φυσικοθεραπεία μου αρέσει γιατί ανακουφίζει τον πόνο και προωθεί την υγεία των αρθρώσεών μου, αυξάνοντας παράλληλα την ευελιξία μου», υπογράμμισε, αναφέροντας ότι είναι πολύ σημαντική η δημιουργία ενός προσωπικού σχεδίου φυσικοθεραπείας, που θα ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες του καθενός. (10 καταστάσεις υγείας που προκαλεί η χρόνια φλεγμονή)

Μετά την πρώτη της επέμβαση έκανε πιο εκτεταμένες φυσικοθεραπείες, 2 φορές την εβδομάδα, για 7 μήνες. «Οι συνεδρίες ήταν προκλητικές, εξαντλητικές και είχα στιγμές αμφιβολίας για το αν θα μπορούσα να ανακτήσω ξανά τη δύναμη στους μυς των ποδιών μου», ανέφερε, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν πρεπει να περιμένετε ότι θα αλλάξουν τα πάντα σε μια νύχτα. Αντίθετα, χρειάζεται υπομονή και συνέπεια. (Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Πώς επηρεάζει τα ισχία;)

Η Cohen στράφηκε επίσης και προς το μασάζ. Το μασάζ είναι μια πολύ καλή και χαλαρωτική εμπειρία. Στην αρχή πίστευε ότι το έντονο μασάζ είναι πολύ ωφέλιμο για την ίδια. Γρήγορα όμως, δοκιμάζοντας διάφορους τύπους μασάζ, διαπίστωσε τελικά πως το πιο ήπιο μασάζ ήταν αυτό που λειτουργούσε καλύτερα στο σώμα της. Δοκιμάστε ότι προσφέρεται, ακούστε το σώμα σας και παρατηρείστε το για να βρείτε αυτό που σας βελτιώνει πραγματικά. (Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Πειραματιστείτε με συμπληρωματικές θεραπείες)

«Έχω ζήσει με αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα για περισσότερα από 20 χρόνια, επομένως έχω πειραματιστεί πάρα πολύ για να βρω τους καλύτερους τρόπους διαχείρισης και μείωσης του πόνου στον αυχένα, στο πάνω μέρος της πλάτης μου και στα γόνατά μου», είπε η Cohen, υπογραμμίζοντας ότι ο πειραματισμός είναι πολύ σημαντικός γιατί για τον καθένα λειτουργεί και κάτι διαφορετικό. Αυτό που λειτουργεί σε έναν άνθρωπο μπορεί να μην λειτουργήσει σε κάποιον άλλο ή μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα, οπότε δοκιμάστε διάφορες εναλλακτικές θεραπείες για να καλύψετε τις δικές σας μοναδικές ανάγκες. (Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα;)

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved