Πρόληψη και θεραπεία

Αλκοόλ: επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών;

Πώς επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών η κατανάλωση αλκοόλ;

Το αλκοόλ χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και 9.000 χρόνια για διάφορους σκοπούς.

Το αλκοόλ καταπραΰνει το άγχος και δρα ως αφροδισιακό, κάνει τους ανθρώπους πιο κοινωνικούς, χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό – αποστειρωτικό, ενώ παλαιότερα χρησιμοποιείτο και ως αναισθητικό σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Πώς επιδρά όμως, στην σεξουαλική λειτουργία των ανδρών; Τι σχέση έχει με το σεξ και την στυτική λειτουργία; Ενισχύει ή αναστέλλει την σεξουαλική επιθυμία;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αλκοόλ έχει και τις δύο πιο πάνω ιδιότητες. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση ενός ή δυο ποτών μπορεί να ανακουφίσει το άγχος και να σπάσει τον πάγο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, για να ξεκινήσουν μια συζήτηση. Υπό αυτή την έννοια το αλκοόλ, μειώνοντας το άγχος της καθημερινότητας, μπορεί να αυξήσει την σεξουαλική ορμή, την λίμπιντο και τα κίνητρα ενός άνδρα να γνωρίσει μια γυναίκα. Μάλιστα, το αλκοόλ αποδυναμώνει σταδιακά τα φίλτρα του εγκεφάλου και της σκέψης, οπότε ένας άνδρας μπορεί ευκολότερα να καταλήξει να μιλά  σε μια γυναίκα για τα συναισθήματα του χωρίς να το αντιληφθεί.

Από την άλλη ωστόσο, το αλκοόλ είναι κατασταλτικό και ηρεμιστικό και δρα ως αναισθητικό, πράγμα που μπορεί να αποδυναμώσει την σεξουαλική ορμή, να επηρεάσει την στυτική λειτουργία και να δυσκολέψει τον ανδρικό οργασμό. Ειδικότερα, ένας άνδρας που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ενδέχεται να χάσει την αίσθηση του πέους του, οπότε η στυτική του λειτουργία θα επηρεαστεί, την ίδια στιγμή που η λίμπιντός του θα πέσει κατακόρυφα.

Όσον αφορά την αναισθητική ιδιότητα του αλκοόλ, αξίζει μόνο να σημειώσουμε ότι για τις πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης το 1846, οι χειρούργοι χρησιμοποιούσαν το αλκοόλ ως τρόπο αναισθησίας πριν από τις επεμβάσεις τους.

Συμπερασματικά

Με βάση τα πιο πάνω και σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, το αλκοόλ μπορεί να ενισχύσει το σεξουαλικό κίνητρο των ανδρών και να ανεβάσει την λίμπιντο τους. Ωστόσο, σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, μπορεί δηλαδή να μειώσει τη σεξουαλική ορμή και να προκαλέσει στυτικές δυσλειτουργίες.

Για να αποφύγετε αυτά τα αποτελέσματα πιείτε με μέτρο, τόσο όσο χρειάζεστε για να νιώσετε πιο κοινωνικοί και ειδικά εάν οδηγείτε, αποφύγετε να καταναλώσετε πέραν των δύο ποτών, για να μην διακινδυνεύσετε ούτε τη ζωή σας, ούτε την απόδοση σας στον σεξουαλικό τομέα.