Γυναίκα

Αντισύλληψη: Αναποτελεσματικές μέθοδοι που μπορούν να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη

Σε πολλά ζευγάρια και κυρίως κατά την εφηβεία προκύπτουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, είτε λόγω σπασμένων προφυλακτικών, είτε κακών επιλογών λόγω υπερκατανάλωσης αλκοόλ, . Τα περισσότερα ζευγάρια δεν χρησιμοποιούν αξιόπιστους τρόπους αντισύλληψης, οπότε το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης δεν θα πρέπει να προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη.

Με ποιες μεθόδους αντισύλληψης μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος και με ποιες όχι;

Αν χρησιμοποιείτε κάποιον «ερασιτεχνικό» τρόπο αντισύλληψης και θέλετε πραγματικά να αποφύγετε την εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό να κατανοήσετε αρχικά το πόσο αποτελεσματική είναι ή όχι η προσέγγιση που χρησιμοποιείτε. Πιο κάτω λοιπόν, θα δούμε μερικούς κλασικούς τρόπους αντισύλληψης και το κατά πόσον μπορούν να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη ή όχι.

Μέθοδος απόσυρσης: Η μέθοδος απόσυρσης είναι ουσιαστικά η πρακτική κατά την οποία οι άνδρες αφαιρούν το πέος τους πριν από την εκσπερμάτωση και αποθέτουν το σπέρμα τους έξω από τον κόλπο. Αυτή η μέθοδος μπορεί να οδηγήσει σε υψηλό ποσοστό αστοχίας για δύο κύριους λόγους: (α) κατά τη φάση της προ-εκσπερμάτισης μπορεί να υπάρξει σπέρμα, το οποίο μπορεί να εναποτεθεί στον κόλπο και να ταξιδέψει μέχρι το ωάριο και (β) η υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ επηρεάζει τα αντανακλαστικά του άντρα, οπότε η έγκαιρη απόσυρση καθίσταται δύσκολη.

Πρωκτικό σεξ: Πολλές γυναίκες καταφεύγουν στο πρωκτικό σεξ διότι πιστεύουν ότι είναι ενας σίγουρος τρόπος για να μην μείνουν έγκυες. Οι γυναίκες με μικρή περίνεα (το δέρμα μεταξύ ορθού και κόλπου), μπορούν να μείνουν έγκυες με το πρωκτικό σεξ, διότι αν το σπέρμα καταλήξει στην περίνεα μπορεί εύκολα να ταξιδέψει στον κόλπο και να φτάσει μέχρι το ωάριο. Αν και δεν έχει αποδειχθεί μέσω μελετών, θεωρητικά μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος με αυτό τον τρόπο.

Ερωτικά παιχνίδια: Τα ερωτικά παιχνίδια, χωρίς καμία διείσδυση του πέους στον κόλπο δεν μπορούν να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη, εκτός και αν εναποτεθεί το σπέρμα κοντά στον κόλπο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του πρωκτικού σεξ. Και σε αυτή την περίπτωση, ανασταλτικός παράγοντας είναι το αλκοόλ, που μπορεί να μειώσει τα αντανακλαστικά και την αντίληψη του άνδρα.

Στοματικό σεξ: Με το στοματικό σεξ οι γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες. Να υπενθυμίσουμε ότι το σπέρμα ζει για περίπου 5 ημέρες μέσα στο σώμα μιας γυναίκας, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τον κόλπο της και όχι για ολόκληρο το πεπτικό της σύστημα και επιπλέον τα δύο συστήματα δεν συνδέονται. Οπότε, η κατάποση σπέρματος, δεν οδηγεί σε εγκυμοσύνη.

Συμπερασματικά

Αν θέλετε πράγματι να αποφύγετε την εγκυμοσύνη, ο μοναδικός ασφαλής τρόπος είναι να χρησιμοποιείτε μια ιατρικά αποδεδειγμένη μέθοδο αντισύλληψης. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved