Υγεία Αναπνευστικού Συστήματος

Άσθμα: 10 φυσικοί τρόποι ανακούφισης

Με ποιους φυσικούς τρόπους μπορείτε να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του άσθματός σας;

1. Πιείτε Espresso

Παρόλο που για την ανακούφιση του βήχα, του συριγμού και της δύσπνοιας είναι απαραίτητη η συσκευή εισπνοής διάσωσης, για ήπια συμπτώματα μπορείτε να καταναλώσετε καφεΐνη. Η καφεΐνη είναι ένα αδύναμο βρογχοδιασταλτικό, που σημαίνει ότι ανοίγει λίγο τους αεραγωγούς. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, αλλά ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει τους πνεύμονες να λειτουργήσουν καλύτερα για έως και 4 ώρες. (Άσθμα και αρτηριακή πίεση: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις φαρμακευτικές αγωγές;)

2. Κάντε ζεστό ντους

Πολλοί άνθρωποι με άσθμα βρίσκουν τον ζεστό αέρα καταπραϋντικό. Ένα ντους με ζεστό νερό, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βλέννας, η οποία δυσκολεύει την αναπνοή. Σημειώνεται ότι για ορισμένους ανθρώπους με άσθμα, η ζέστη αυξάνει το συμπτώματά τους, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι σας επηρεάζει προσωπικά.

3. Προσθέστε στη διατροφή σας Spice τροφές

Το σκόρδο και το τζίντζερ περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του άσθματος. (Σιωπηλό άσθμα: Τι είναι; Από τι προκαλείται και πώς θεραπεύεται;)

4. Μειώστε το άγχος

Όταν είστε αγχωμένοι, όλοι οι μύες του σώματός σας τεντώνονται, συμπεριλαμβανομένων αυτών του στήθους. Η διαχείριση αυτής της έντασης μπορεί να σημαίνει λιγότερες εξάρσεις άσθματος. Ο διαλογισμός και η γιόγκα είναι καλές επιλογές μείωσης του άγχους.

5. Ασκηθείτε

Η άσκηση μπορεί να δυναμώσει τους πνεύμονες, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να προκαλέσει συμπτώματα άσθματος, ειδικά όταν λαμβάνει χώρα σε κρύο καιρό. Για να παραμείνετε ασφαλείς, μιλήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια ρουτίνα άσκησης και ρωτήστε τον εάν πρέπει να παίρνετε φάρμακα πριν την άσκηση. (Γιατί η άσκηση προκαλεί συμπτώματα άσθματος; Ασκηθείτε με ασφάλεια!)

6. Καταναλώστε πολύχρωμα τρόφιμα

Τα πολύχρωμα προϊόντα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βήτα-καροτίνη και οι βιταμίνες C και E, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων.

7. Εκτεθείτε στον ήλιο

Ο ήλιος αυξάνει την βιταμίνη D του σώματος. Συνήθως, τα άτομα με άσθμα έχουν έλλειψη βιταμίνης D. Ζητήστε από τον γιατρό σας να ελέγξει τα επίπεδά σας. Εάν έχετε μειωμένα επίπεδα, καταναλώστε γάλα, αυγά και ψάρια όπως ο σολομός και φυσικά εκθέστε το σώμα σας στον ήλιο (με προσοχή). (Μη ελεγχόμενο άσθμα: Σε ποιες επιπλοκές μπορεί να οδηγήσει;)

8. Πάρτε βαθιές ανάσες

Οι ειδικές ασκήσεις αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν τους πνεύμονες να λειτουργήσουν καλύτερα. Μιλήστε με τον γιατρό σας για τεχνικές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν.

9. Μειώστε το λίπος σας

Το επιπλέον λίπος γύρω από το στήθος και την κοιλιά δυσκολεύει την αναπνοή και προκαλεί φλεγμονή στο σώμα που θα μπορούσε να επηρεάσει τους αεραγωγούς. Η μείωση των θερμίδων και του λίπους, μαζί με καθημερινό περπάτημα, θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια κιλών. (Πώς επηρεάζει το άσθμα ο χειμώνας; Ποιοι παράγοντες το επιδεινώνουν;)

10. Γνωρίστε τα ερεθίσματά σας

Πολλοί άνθρωποι με άσθμα έχουν παράλληλα και αλλεργίες. Έτσι, κοινά αλλεργιογόνα όπως η γύρη, τα ακάρεα της σκόνης και η τρίχα των κατοικίδιων ζώων, πυροδοτούν τα συμπτώματα του άσθματος. Εάν δεν έχετε κάνει πρόσφατα τεστ για αλλεργίες, επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο για να μάθετε τι ακριβώς σας ενοχλεί και προσπαθήστε να μείνετε μακριά από αυτό. (Πώς θα διαχειριστείτε το άσθμα σας σε εορταστικές περιόδους;)