Έγκέφαλος και Νευρικό Σύστημα

Αϋπνία: 6 προϊόντα που θα βελτιώσουν τον ύπνο σου

Εάν δεν κοιμάστε καλά, τότε πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι οι συνήθειες σας προάγουν τον υγιή ύπνο και ακολούθως να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να πάσχετε από κάποια διαταραχή ύπνου. Η αϋπνία, συνήθως είναι αποτέλεσμα του «σαμποτάζ» που κάνετε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας, πίνοντας καφέ το βράδυ ή σπαταλώντας πολύ χρόνο μπροστά στο smartphone σας πριν κοιμηθείτε. Εάν δεν κάνετε κάτι τέτοιο, τότε πιο κάτω θα βρείτε μερικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον ύπνο σας στην περίπτωση που η αϋπνία σας είναι αποτέλεσμα αγχωτικών σκέψεων, θορύβων και ανεπιθύμητου φωτός.

Πώς θα ξεπεράσετε τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που διαταράσσουν τον ύπνο σας;

Ακολουθούν ορισμένα προϊόντα, τα οποία προτείνονται από ειδικούς για καλύτερο ύπνο.

 1. Οι κουρτίνες συσκότισης είναι πολύ βοηθητικές, κυρίως για άτομα που εργάζονται το βράδυ και αναγκάζονται να κοιμούνται το πρωί. Αυτές οι κουρτίνες είναι ειδικές στο να εμποδίζουν το φως και να κρατούν το δωμάτιο σκοτεινό. Το σκοτεινό δωμάτιο διευκολύνει τον ύπνο επειδή το φως «διατάζει» τον εγκέφαλο να σταματήσει να παράγει μελατονίνη. Σημειώνεται ότι η μελατονίνη είναι η ορμόνη που προκαλεί υπνηλία.
 2. Οι σταθμισμένες κουβέρτες προκαλούν χαλάρωση, πράγμα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα.  Αυτή η βαριά κουβέρτα, ασκεί ήπια πίεση γύρω από το σώμα και μειώνει τα ερεθίσματα που αποσπούν την προσοχή. Οι εν λόγω  κουβέρτες  δημιουργήθηκαν αρχικά για παιδιά με αυτισμό, ωστόσο, πολλά άτομα πλέον που πάσχουν από αϋπνία λόγω άγχους τις βρίσκουν ιδιαίτερα χρήσιμες.
 3. Αν ο γείτονας σας είναι θορυβώδης, τότε το μηχάνημα λευκού θορύβου θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Το εν λόγω μηχάνημα παράγει ένα «λευκό» ήρεμο θόρυβο, ο οποίος επισκευάζει τους ενοχλητικούς ήχους του περιβάλλοντος, προκαλώντας χαλάρωση και υπνηλία.
 4. Η μάσκα ύπνου είναι μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση για τις κουρτίνες συσκότισης. Στην περίπτωση μάλιστα, που ο σύντροφος σας θέλει ανοικτό φως για να διαβάζει πριν κοιμηθεί, η μάσκα ύπνου είναι σωτήρια.
 5. Ο διασκορπιστής αιθέριου ελαίου προωθεί τον ύπνο γιατί όπως είναι γνωστό, τα αιθέρια έλαια είναι χαλαρωτικά. Τα πιο δημοφιλή είναι η λεβάντα και το γιασεμί.
 6. Το σωστό μαξιλάρι είναι μια ακόμη σημαντική προϋπόθεση για καλό ύπνο. Φυσικά, το «σωστό μαξιλάρι» διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτάται από τον τρόπο που κοιμάται. Ειδικότερα:
  • Αυτοί που κοιμούνται ανάσκελα πρέπει να επιλέγουν μαξιλάρια μεσαίου μεγέθους.
  • Αυτοί που κοιμούνται μπρούμυτα θα πρέπει να επιλέγουν όσο πιο λεπτό μαξιλάρι γίνεται ή να κοιμούνται χωρίς καθόλου μαξιλάρι.
  • Αυτοί που κοιμούνται στο πλάι πρέπει να επιλέγουν ένα παχύ μαξιλάρι, για να διατηρούν τον λαιμό τους ευθυγραμμισμένο με την υπόλοιπη σπονδυλική τους στήλη.

+ 6 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

6 Products That Might Improve Your Sleep https://www.healthination.com/health/products-improve-sleep

Sometimes, a peaceful night of sleep requires a little assistance. Discover which products can help make your sleep more satisfying. https://www.sleep.org/articles/5-bedroom-accessories-improve-sleep/

Easy Ways to Create a Soothing Bedroom Environment https://www.sleep.org/articles/easy-ways-to-create-a-soothing-bedroom-environment/

How to Choose the Best Sleep Mask https://www.sleep.org/articles/best-sleep-masks/

Sleep Disorders: In Depth https://www.nccih.nih.gov/health/sleep-disorders-in-depth

What Pillow is Best for You? https://www.sleep.org/articles/what-pillow-is-best-for-you/