Σεξουαλική Υγεία

Γυναικείος οργασμός και κλειτορίδα: Τα 5 μυστικά που δεν ξέρεις

Η κλειτορίδα, στην όψη, μοιάζει με ένα περίεργο «μπουμπούκι» μπροστά από τον κόλπο της γυναίκας, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με την ταπεινή της εμφάνιση και σίγουρα, τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, αγνοούν πολλά πράγματα που σχετίζονται με αυτήν.

Οι άνδρες, αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες, γνωρίζουν υποσυνείδητα ότι η κλειτορίδα είναι πολύ σημαντική για τον γυναικείο οργασμό, υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που αγνοούν και τα δύο φύλα, που αν τα γνώριζαν θα έφταναν αναμφισβήτητα στην απολυτή κορύφωση της σεξουαλικής πράξης.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για την κλειτορίδα, πέραν του ότι προκαλεί τον γυναικείο οργασμό;

  1. Η κλειτορίδα έχει 8.000 ευαίσθητες νευρικές απολήξεις και για να γίνει πιο κατανοητό, αυτό σημαίνει ότι αποτελείται από τις διπλάσιες ευαίσθητες νευρικές απολήξεις, σε σχέση με αυτές από τις οποίες αποτελείται το πάνω άκρο του πέους.
  2. Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό μόνο με την κολπική επαφή. Σύμφωνα, μάλιστα, με το βιβλίο «The New Kinsey Institute» που ασχολείται με το γυναικείο φύλο, περίπου 50 έως 75% των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε οργασμό με εγκεφαλική διέγερση, τους είναι αδύνατον να φτάσουν σε οργασμό χωρίς την βοήθεια της κλειτορίδας τους.
  3. Η εξωτερική επιφάνεια της κλειτορίδας (το μέρος, δηλαδή, που μπορείτε να δείτε) είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου». Με απλά λόγια, αυτό που βλέπετε είναι μόνο ένα μικρό μέρος του πραγματικού μεγέθους της κλειτορίδας, η οποία εκτείνεται κατά πολύ μέσα στο σώμα της γυναίκας και ονομάζεται εσωτερική κλειτορίδα. Η εσωτερική κλειτορίδα λοιπόν, έχει μήκος τρείς με τέσσερις ίντσες και αγκαλιάζει το άνοιγμα του κόλπου. Έχει σχήμα ψαλιδιού με δύο βολβούς και οι πλευρές της είναι κατασκευασμένες από στυτικό ιστό.
  4. Χάρη στην εσωτερική κλειτορίδα και τον στυτικό ιστό της, -και!- οι γυναίκες έχουν στυτική λειτουργία! Συγκεκριμένα, όταν μια γυναίκα είναι ερεθισμένη σεξουαλικά, η εσωτερική κλειτορίδα της, απορροφά αίμα και επεκτείνεται όπως ακριβώς και το πέος, προκαλώντας στύση.
  5. Ο μοναδικός σκοπός της κλειτορίδας είναι να φέρει μια γυναίκα σε οργασμό και να της προσφέρει ευχαρίστηση. Η κλειτορίδα μιας γυναίκας είναι καθαρά αισθητήριο όργανο, σχεδιασμένο για να ευχαριστήσει την γυναίκα κατά την σεξουαλική πράξη.

+ 6 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

These 5 Mind-Blowing Clitoris Facts Just Might Make You Climax https://www.healthination.com/health/clitoris-facts

Sexuality Now: Embracing Diversity. By Janell L. Carroll. Sexual Expression. (Accessed on June 1, 2018 https://books.google.com/books?id=RY0n2CGS5EcC&pg=PT296#v=onepage&q&f=false

The Kinsey Institute New Report On Sex. Problems with Sexual Functioning. By June M. Reinisch, Ruth Beasley. https://books.google.com/books?id=KsW6wPiXEd0C&pg=PA203&lpg=PA203&dq=75+percent+of+all+women+never+reach+orgasm+from+intercourse+alone&source=bl&ots=76-f2-b2JK&sig=6oGSnnlGVxzBKux6oxZ3dKRZErU&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjck4vS6fbaAhUCylMKHSjLBgQQ6AEIbTAG#v=onepage&q=75%20percent%20of%20all%20women%20never%20reach%20orgasm%20from%20intercourse%20alone&f=false

Cancer and Sexual Health. Functional Anatomy of Female Sex Organs. Edited by John P Mulhall, Luca Incrocci, Irwin Goldstein, Ray Rosen. https://books.google.com/books?id=GpIadil3YsQC&pg=PA13&hl=en#v=onepage&q&f=false

Female Genital Anatomy. Boston University School of Medicine, Sexual Medicine http://www.bumc.bu.edu/sexualmedicine/physicianinformation/female-genital-anatomy/

Clitoris. ENCYCLOPAEDIA BRITANNICA https://www.britannica.com/science/clitoris