Πρόληψη και θεραπεία

Αύξηση στους θανάτους από τροχαία την περίοδο της καραντίνας

Γιατί αυξήθηκαν οι θάνατοι από τροχαία κατά την περίοδο της καραντίνας;

Κατά την περίοδο της καραντίνας αν και η κυκλοφορία έχει μειωθεί, τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα είχαν αυξηθεί. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό, αλλά αν το δούμε από μια άλλη οπτική γωνία, ίσως να είναι πολύ λογικό. Σύμφωνα με το Newsy, τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα αυξήθηκαν λόγω του ότι οι άδειοι δρόμοι των μεγαλουπόλεων ήταν πολύ δελεαστικοί για τους οδηγούς που τους αρέσει η ταχύτητα, με αποτέλεσμα πολλοί να αναπτύσσουν ταχύτητα υπερβαίνοντας το επιτρεπτό όριο και προκαλώντας ατυχήματα, πολλά από τα οποία μάλιστα ήταν και θανατηφόρα.

Με βάση τα δεδομένα των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, το ειδησεογραφικό πρακτορείο διαπίστωσε ότι τα τροχαία ατυχήματα και οι τραυματισμοί μειώθηκαν σε πολλά μέρη του κόσμου. Αλλά σε ορισμένες πόλεις, ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσίασε αύξηση.

Στη Μινεσότα, για παράδειγμα, η κίνηση μειώθηκε κατά το ήμισυ κατά την περίοδο της καραντίνας, αλλά τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα διπλασιάστηκαν, σύμφωνα με το The Star-Tribune. Όπως αναφέρει το Newsy, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι κλήσεις στην Μινεσότα για αυτοκινητιστικά δυστυχήματα μειώθηκαν σε 62 από τις 1.000 κλήσεις που λαμβάνονταν τον Φεβρουάριο και σε 38 από τις 1.000 κλήσεις που λαμβάνονταν τον Απρίλιο, ωστόσο αρκετές από αυτές αφορούσαν θανάτους. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο αριθμός των οδηγών που καταγγέλθηκαν για υπερβολική ταχύτητα την περίοδο της καραντίνας ήταν μεγάλος.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως η καραντίνα δημιούργησε νέα δεδομένα σε ότι αφορά την οδική συνείδηση και ασφάλεια. Οι άδειοι δρόμοι δελέαζαν τους οδηγούς να τρέχουν περισσότερο και αυτή η απερισκεψία οδήγησε, ανησυχητικά πολλές φορές, σε θανάτους.

Από την άλλη, υπήρχαν και πόλεις, όπως το Μέμφις, στις οποίες τα τροχαία και οι τραυματισμοί παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, γεγονός που και πάλι είναι ανησυχητικό, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Στο Σικάγο, ο αριθμός των τραυματισμών είχε μειωθεί, αλλά τα τροχαία ατυχήματα παρουσίασαν αύξηση. Το ίδιο ίσχυε και για το Ντένβερ, όπου η κίνηση μειώθηκε, αλλά τα τροχαία λόγω ταχύτητας είχαν αυξηθεί. Μάλιστα, συγκριτικά με πέρυσι το ίδιο διάστημα, που η κυκλοφορία επιτρεπόταν κανονικά, φέτος οι κλήσεις για οδικές παραβάσεις ήταν περισσότερες. Τέλος, στο Σαν Ντιέγκο πολλοί οδηγοί έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Συμπερασματικά

Όπως τα παραδείγματα των πόλεων που προαναφέρθηκαν, υπάρχουν χιλιάδες άλλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο που αντιμετώπισαν κάτι ανάλογο. Στη βάση λοιπόν αυτών των δεδομένων, η Τροχαία ζητά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν να τρέχουν. Είτε έχουμε καραντίνα είτε όχι, είτε οι δρόμοι είναι άδειοι είτε όχι, πρέπει να τηρούμε τους οδικούς κανόνες ασφαλείας, προστατεύοντας τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας. Ας μην ξεχνάμε πως μπορεί η καραντίνα να τελείωσε, αλλά η COVID-19 εξακολουθεί να υπάρχει, οπότε οι νοσοκομειακές κλίνες πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι ελευθέρες για τυχόν ασθενείς με κορωνοϊό. Ας προστατεύσουμε λοιπόν τον εαυτό μας, βοηθώντας την ίδια στιγμή και τα νοσοκομεία να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της πανδημίας.

+ 7 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved