Τι αισθάνεσαι;

Μολυσματικές ασθένειες

CDC: Αυξήθηκαν οι νοσηλείες παιδιών με COVID-19 τον Αύγουστο

Οι νοσηλείες των παιδιών και των εφήβων με COVID-19 είναι σημαντικά υψηλότερες σε κοινότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες του CDC.

Οι μελέτες, υπογραμμίζουν τη σημασία του εμβολιασμού, δήλωσε η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου προς την ομάδα του Λευκού Οίκου που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της COVID-19.

«Και οι δύο μελέτες δείχνουν ένα σαφές πράγμα: Τα κρούσματα, οι επισκέψεις στα επείγοντα και οι νοσηλείες είναι πολύ λιγότερες ανάμεσα στα παιδιά που ζουν σε κοινότητες με υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού», υπογράμμισε η Walensky.

Τα ποσοστά νοσηλείας σε παιδιά και εφήβους με COVID-19 αυξήθηκαν;

Στην πρώτη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα που είχαν στη διάθεση τους από νοσοκομεία σε 99 περιφέρειες και 14 πολιτείες των ΗΠΑ, διαπιστώνοντας ότι ανάμεσα στους μη εμβολιασμένους εφήβους 12-17 ετών, τα ποσοστά νοσηλείας ήταν 10 φορές υψηλότερα συγκριτικά με τα πλήρως εμβολιασμένα έφηβα παιδιά.

Στη δεύτερη μελέτη, η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποσοστά νοσηλείας για τον μήνα Αύγουστο που αφορούσαν μη εμβολιασμένα παιδιά και έφηβους, ήταν 4 φορές υψηλότερα, συγκριτικά με τα εμβολιασμένα παιδιά της ίδιας ηλικίας.

«Ως μητέρα τριών παιδιών και ως γιατρός, με ενδιαφέρει να κρατήσουμε τα παιδιά μας υγιή τόσο στο σπίτι, όσο και στο σχολείο», δήλωσε η Walensky, προσθέτοντας ότι καθώς η μετάλλαξη δέλτα εξακολουθεί να εξαπλώνεται ραγδαία, η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους είναι λογική. «Τα παιδιά που δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβολιασμό, παραμένουν απροστάτευτα και είναι ακόμη πιο απροστάτευτα αν ζουν σε κοινότητες με μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού στον ενήλικο πληθυσμό», υπογράμμισε.

Εξήγησε μάλιστα, ότι ο μέσος όρος καθημερινών κρουσμάτων, για ένα διάστημα επτά ημερών, αυξήθηκε σε 149.000 για όλες τις ηλικίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις νοσηλείες να φτάνουν τις 12.000 την ημέρα και τους ημερήσιους θανάτους να φτάνουν τους 953. Την ίδια ώρα, τόνισε, και τα ποσοστά εμβολιασμού συνεχίζουν να αυξάνονται. Σύμφωνα με την ομάδα COVID-19 του Λευκού Οίκου, περίπου 175 εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα. Η Walensky υπογράμμισε ότι σε αυτή την αύξηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer, καθώς ενίσχυσε σημαντικά την εμπιστοσύνη του κοινού.

Τα νέα δεδομένα υπογραμμίζουν για ακόμη μια φορά τη σημασία που έχουν τα προστατευτικά μέτρα πέραν του εμβολιασμού που αποδεδειγμένα μειώνει τις λοιμώξεις, για τον οποίο τα μικρά παιδιά δεν είναι ακόμη επιλέξιμα, όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις. Ως εκ τούτου, οι γονείς καλούνται να διδάξουν στα παιδιά τους το πώς θα προστατεύονται στο σχολικό περιβάλλον και οι ίδιοι επιβάλλεται να εμβολιαστούν.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι