Τι αισθάνεσαι;

Μολυσματικές ασθένειες

CDC: Και οι εμβολιασμένοι πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ αν είναι επαφές

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), άλλαξαν τις προηγούμενες τους οδηγίες, οι οποίες ανέφεραν ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ, αν έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ αν είναι επαφές;

Την περασμένη Τρίτη, το CDC εξέδωσε νέα οδηγία η οποία αναφέρει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, ακόμη και αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τις μάσκες, ο οργανισμός προτείνει τη χρήση τους από πλήρως εμβολιασμένα άτομα σε περιοχές με αυξημένα ποσοστά μετάδοσης και σε πολυσύχναστους χώρους.

Οι νέες συστάσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της αύξησης των λοιμώξεων από την μετάλλαξη δέλτα, η οποία είναι τόσο μολυσματική, που μπορεί να μολύνει ακόμη και τους εμβολιασμένους. Να υπενθυμίσουμε ότι οι μολύνσεις σε εμβολιασμένους είναι συνήθως ήπιες, αλλά δίνουν την ευκαιρία στον ιό να συνεχίσει να μεταλλάσσεται.

Ο David Edwards, διδάκτορας, καθηγητής βιοϊατρικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και δημιουργός της FEND, μιας συσκευής που εμποδίζει ορισμένα αερομεταφερόμενα σωματίδια να εισέλθουν στους ανώτερους αεραγωγούς, υπογραμμίζει ότι οι αλλαγές στις οδηγίες είναι πολύ σημαντικές, καθώς προωθούν τόσο την προσωπική ασφάλειας των πλήρως εμβολιασμένων, αλλά περισσότερο την ασφάλεια των μη εμβολιασμένων και ευάλωτων πληθυσμών.

Όπως εξήγησε, ένας εμβολιασμένος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μη εμβολιασμένους, μπορεί να είναι ασυμπτωματικός ασθενής, ως εκ τούτου τα διαγνωστικά τεστ θα του δώσουν την ευκαιρία να μάθει αν νοσεί και να αποτρέψει την μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους.

Ο Δρ. Sean Parsons, Διευθύνων Σύμβουλος της Ellume, μιας εταιρείας που αναπτύσσει διαγνωστικά προϊόντα, ανάμεσα τους και ένα διαγνωστικό κατ΄ οίκον  τεστ για τη νόσο COVID-19, συμφωνεί με τον Δρ. Edwards για τις ασυμπτωματικές λοιμώξεις, τονίζοντας ότι αυτές θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά προχωρώντας προς τον «μετα-πανδημικό κόσμο». «Η COVID-19 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μολύνονται ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι» υπογράμμισε, εξηγώντας ωστόσο, ότι η νόσηση για τους εμβολιασμένους θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους, καθώς θα είναι ήπια. Ως εκ τούτου, «το ζήτημα των διαγνωστικών τεστ στους εμβολιασμένους», πρόσθεσε «δεν είναι τόσο η πρόληψη της σοβαρής νόσησης, αλλά η πρόληψη της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα».

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Vaccinated People Should Get Tested if Exposed to COVID-19, CDC Says https://www.verywellhealth.com/vaccinated-covid-testing-5194848

Interim Public Health Recommendations for Fully Vaccinated People https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/fully-vaccinated-guidance.html

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι