Μολυσματικές ασθένειες

CDC: Οι νέοι έχουν το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19

Το ποσοστό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 στους νέους ανθρώπους είναι το χαμηλότερο συγκριτικά με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το CDC, ενώ πλέον όλο και λιγότεροι νέοι ζητούν να εμβολιαστούν.

Γιατί οι νέοι αποφεύγουν τον εμβολιασμό για τη νόσο COVID-19;

Μέχρι τις 22 Μαΐου, περίπου το 57% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για την νόσο COVID-19. Συγκεκριμένα, τα άτομα 65 ετών και άνω είχαν το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, το οποίο άγγιζε το 80%, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό το κατείχε η ηλικιακή ομάδα 18 – 29 ετών και ανερχόταν μόλις στο 38,3%.

Σύμφωνα με το CDC, απαιτούνται να γίνουν περαιτέρω προσπάθειες για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ειδικά των νεότερων ατόμων, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού, οι περιπτώσεις νοσηλείας και οι θάνατοι στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σε μια δεύτερη μελέτη του CDC, σχεδόν το 25% της ηλικιακής ομάδας 18-29 δήλωσε ότι δεν θα εμβολιαστεί, με το 23% της εν λόγω ομάδας να δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρο για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και για το αν τελικά θα εμβολιαστεί. Η συγκεκριμένη μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα 18-24 ετών, οι μη ισπανόφωνοι μαύροι και τα άτομα χαμηλότερου εκπαιδευτικού επιπέδου, χωρίς ασφάλιση και χαμηλό εισόδημα, είχαν την χαμηλότερη αναφερόμενη κάλυψη εμβολιασμού και σχεδόν αμελητέα πρόθεση να εμβολιαστούν. Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια μάλιστα, που αυξάνει τις αναστολές των ατόμων αυτών για τον εμβολιασμό, είναι η ανασφάλεια για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου.

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ μειώνονται κάτω από 300 την ημέρα

Παρόλο που η ζήτηση για εμβολιασμό έναντι στη νόσο COVID-19 μειώνεται, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού εξακολουθεί να σημειώνει στατιστικές νίκες.

Η χώρα έχει κατά μέσο όρο λιγότερους από 300 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 την ημέρα. Να υπενθυμίσουμε ότι στα μέσα Ιανουαρίου, καταγράφονταν κατά μέσο όρο περίπου 3.400 θάνατοι την ημέρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το The Associated Press, περίπου 11.400 νέες περιπτώσεις COVID-19 αναφέρονται καθημερινά, συγκριτικά με τα μέσα Ιανουαρίου όπου τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε περίπου 250.000.

Σύμφωνα με το CDC, περισσότερα από 150 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Συγκεκριμένα, το 45,2% των Αμερικανών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και το 53,4% έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, αλλά δυστυχώς το ποσοστό που αναλογεί στους νέους είναι σημαντικά μειωμένο.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Young Adults Have Low Vaccination Rate, CDC Says https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210622/young-adults-have-low-vaccinatination-rate-cdc-says

COVID-19 Vaccination Coverage Among Adults — United States, December 14, 2020–May 22, 2021 https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7025e1.htm