Τι αισθάνεσαι;

Υγεία του ματιού

Χρώμα ματιών: Tι αποκαλύπτει για την υγεία και την προσωπικότητα του ατόμου

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις στο ανθρώπινο μάτι και η κάθε μια από αυτές λέει κάτι διαφορετικό για την προσωπικότητα, αλλά και την υγεία. Έρευνες δείχνουν πως το χρώμα της ίριδας του ματιού μπορεί ακόμη και να καθορίζει τον κίνδυνο ανάπτυξης διάφορων ασθενειών στο μέλλον και επιπλέον μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα σας στους άλλους.

Ποια προβλήματα υγείας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν σκουρόχρωμα μάτια

Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών οι άνθρωποι που έχουν σκούρα καφέ ή μαύρα μάτια είναι πιο επιρρεπείς στον καταρράκτη. Επιπροσθέτως, όσοι διαθέτουν σκούρα μάτια είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν εξαρτήσεις και συγκεκριμένα εξάρτηση από το αλκοόλ, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια, οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς στην κατάχρηση αλκοόλ. Επιπλέον οι γυναίκες που διαθέτουν σκούρα μάτια είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ενδομητρίωση, όμως τείνουν να μην έχουν καλή ανοχή στους πόνους του τοκετού και εμφανίζουν κατάθλιψη εξαιτίας των πόνων αυτών συχνότερα σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια.

Ποια προβλήματα μπορεί να εμφανίσουν όσοι διαθέτουν ανοιχτόχρωμα μάτια;

Από την άλλη, όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια σε γαλάζιες, πράσινες και γκρι αποχρώσεις είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν στο μέλλον καρκίνο στο μάτι-αν και πρέπει να σημειωθεί πως η πιθανότητα αυτή είναι εξαιρετικά μικρή, καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες μονάχα ένας στους 2500 ανθρώπους παθαίνει καρκίνο στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, είναι πιθανότερο να εμφανιστεί διαβήτης Τύπου 1 σε ανθρώπους με ανοιχτόχρωμα μάτια και επιδερμίδα, αλλά και απώλεια ακοής.

Έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι που έχουν σκουρόχρωμα μάτια όταν βρεθούν σε ένα χώρο με πολύ δυνατό θόρυβο μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα από εκείνους που έχουν μπλε ή πράσινα μάτια και αυτο φαίνεται να συμβαίνει επειδή οι πρώτοι διαθέτουν περισσότερη μελανίνη που προσφέρει περισσότερη προστασία στο αυτί έναντι των δυνατών ήχων, όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Τέλος, όσοι διαθέτουν γαλάζια ή πράσινα μάτια έχουν μικρότερο ποσοστό εμφάνισης λεύκης, μιας ασθένειας η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό του δέρματος σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Πως επηρεάζει το χρώμα των ματιών την προσωπικότητα;

Οι άνθρωποι με σκουρόχρωμα μάτια φαίνεται να εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη στους γύρω τους, καθώς αυτοί με ανοιχτόχρωμα θεωρούνται συχνά πως είναι πιο απόμακροι και λιγότερο ειλικρινείς. Επίσης θεωρούνται πιο εύθυμοι, καλόκαρδοι και ανοιχτοχέρηδες. Δείχνουν πιο ζεστοί και είναι πιο πιθανό να κάνουν γρηγορότερα φιλίες, όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Στον τομέα της ψυχοθεραπείας και της θεραπείας συμπεριφοράς, οι άνθρωποι με σκούρα μάτια τείνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις οδηγίες του θεραπευτή και έχουν καλύτερα αποτελέσματα, σε σχέση με εκείνους που διαθέτουν πιο ανοιχτόχρωμους χρωματισμούς της ίριδας του ματιού.

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

What Eye Color and Shape Say About Your Health webmd.com/eye-health/ss/slideshow-eye-color-health

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι