Τι αισθάνεσαι;

Μολυσματικές ασθένειες

COVID-19: Γιατί αυξάνονται τα ποσοστά νοσηλειών σε παιδιά;

Τα κρούσματα COVID-19, οι επισκέψεις στα επείγοντα και οι νοσηλείες σε παιδιά μέχρι 17 ετών αυξήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα COVID-19 και οι νοσηλείες παιδιών;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα κρούσματα COVID-19 σε παιδιά μέχρι 17 ετών αυξήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ένας προφανής παράγοντας για την πιο πάνω αύξηση, είναι ο εμβολιασμός. Η Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας του CDC (MMWR), ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων τον περασμένο Αύγουστο, οι επισκέψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες παιδιών έως 17 ετών ήταν 3,4 φορές περισσότερες στα κράτη με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, συγκριτικά με τα κράτη που ο περισσότερος πληθυσμός τους είναι εμβολιασμένος. Επιπρόσθετα και οι νοσηλείες σημείωσαν αύξηση και συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 3,7 φορές στα κράτη με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Μια δεύτερη έκθεση του CDC διαπίστωσε ότι οι νοσηλείες COVID-19 μεταξύ παιδιών και εφήβων αυξήθηκαν κατά πέντε φορές από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου, την περίοδο δηλαδή που η μετάλλαξη δέλτα άρχισε να μολύνει χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε ολοκληρο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νοσηλειών σε μη εμβολιασμένους εφήβους, ήταν 10 φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με τον αριθμό των νοσηλειών σε εμβολιασμένους εφήβους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για παιδιά 12 ετών και άνω τον περασμένο Μάιο, ενώ τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson επιτρέπονται μόνο για άτομα 18 ετών και άνω μέχρι στιγμής.

Οι δύο μελέτες ωστόσο, δεν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μετάλλαξη δέλτα ήταν η βασική αιτία που περισσότερα παιδιά και έφηβοι χρειάστηκαν νοσηλεία. Σύμφωνα με την διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, η οποία κλήθηκε να σχολιάσει τις δύο εκθέσεις του Οργανισμού, «τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι η μετάλλαξη δέλτα είναι η αιτία που προκάλεσε τις αυξημένες λοιμώξεις στα παιδιά», η οποία διευκρίνισε παράλληλα ότι «παρόλο που τα κρούσματα αυξάνονται σε νεαρότερες ηλικίες, συνολικά η σοβαρότητα της νόσου δεν επηρεάστηκε στον νεότερο πληθυσμό». «Αντίθετα» σημείωσε, «τα περισσότερα παιδιά μολύνονται με COVID-19 επειδή ζουν σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού».

«Αυτό που είναι σαφές», τόνισε «με βάση τα δεδομένα των εκθέσεων, είναι ότι τα αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού σε μια περιοχή, μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά που δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβολιασμό».

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

More Kids Hospitalized in States With Low Vax Rates https://www.webmd.com/lung/news/20210904/more-kids-hospitalized-in-states-with-low-vax-rates

Hospitalizations Associated with COVID-19 Among Children and Adolescents — COVID-NET, 14 States, March 1, 2020–August 14, 2021 https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7036e2.htm

Trends in COVID-19 Cases, Emergency Department Visits, and Hospital Admissions Among Children and Adolescents Aged 0–17 Years — United States, August 2020–August 2021 https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7036e1.htm

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι