Πρόληψη και θεραπεία

COVID-19: Μπορούν τα συμπληρώματα να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού;

Μπορούν τα συμπληρώματα να ενισχύσουν την ασυλία του οργανισμού;

«Μπορούν τα συμπληρώματα να ενισχύσουν την ασυλία του οργανισμού;» Αυτή είναι μια ερώτηση που σκεφτόμαστε ή ακούμε καθημερινά από πολλούς ανθρώπους, καθώς πολύς είναι ο κόσμος που ανησυχώντας για τον νέο κορωνοϊό, προσπαθεί να βρει λύσεις που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Στο πιο κάτω βίντεο, η επικεφαλής της CIDD Δρ. Elizabeth McGraw, συζητά την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων και δίνει μερικές συμβουλές για το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους ενάντια στον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την Δρ. McGraw, δυστυχώς δεν υπάρχουν γνωστά συμπληρώματα, τα οποία να μπορούν να ενισχύσουν την δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου και να τον προστατεύσουν συγκεκριμένα από τον νέο κορωνοϊό. Αλλά, όπως διευκρινίζει, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου οι άνθρωποι για παράδειγμα είναι εξαιρετικά αδύναμοι και έχουν έλλειψη κάποιων βιταμινών, ενδεχομένως τα συμπληρώματα βιταμινών να τους βοηθήσουν, γιατί σίγουρα θα δυναμώσουν περαιτέρω το ανοσοποιητικό τους.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν κάποιες μελέτες σε εξέλιξη που ψάχνουν να βρουν εάν η βιταμίνη D, μπορεί να αποτρέψει τα σοβαρά συμπτώματα που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ειδικά για τους ανθρώπους των πιο χειμερινών κλιμάτων που έχουν φυσική ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι αυτές οι μελέτες δεν έδωσαν ακόμη αποτελέσματα.

Επίσης, ανέφερε ότι νοουμένου ότι τα βακτήρια του εντέρου έχουν τεράστιες επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, οι επιστήμονες στρέφονται προς την μελέτη τους, ώστε να διαπιστωθεί εάν κάποιες προβιοτικές θεραπείες θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Αλλά, όπως τόνισε, «βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από αποτελεσματικές προβιοτικές θεραπείες».

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε ισχυρό το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

Νοουμένου ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής, ούτε συμπληρώματα βιταμινών, ούτε άλλες θεραπείες που να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ειδικά ενάντια στην COVID-19, η Δρ. McGraw, αναφέρει μερικές γενικές συμβουλές για να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα δυνατό σε κάθε περίπτωση, καθώς είναι ο πρώτος μηχανισμός που ενεργοποιείται για να αποτρέψει τις λοιμώξεις.

Η Δρ. McGraw, προτείνει, λοιπόν θα ακόλουθα:

  • Ακολουθείστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, τρώγοντας θρεπτικά και ισορροπημένα.
  • Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε καλά και ικανοποιητικές ώρες (τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ)
  • Ασκηθείτε τακτικά
  • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Προσπαθήστε να διαχειρίζεστε το άγχος σας

Πώς θα διαχειριστείτε το άγχος σας;

  • Μειώσετε τον αριθμό των ειδήσεων που διαβάζετε, αλλά παραμείνετε ενημερωμένοι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα για να ενημερώνεστε και ότι θα σταματήσετε να ελέγχετε συνέχεια τα μέσα ενημέρωσης και να ακούτε ειδήσεις στην τηλεόραση.
  • Επικοινωνήστε με φίλους και συγγενείς και κάντε χαλαρωτικές συζητήσεις
  • Λάβετε μέρος σε δραστηριότητες που σας αρέσουν, όπως ο χορός, η ζωγραφική ή οτιδήποτε άλλο.
  • Κάντε διαλογισμό ή άλλες ασκήσεις που μειώνουν το στρες

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved