Μολυσματικές ασθένειες

COVID-19: Υπήρχε από τα Χριστούγεννα του 2019 ο ιός στις ΗΠΑ

Μια νέα ανάλυση που πραγματοποιήθηκε σε 24.000 δείγματα αίματος, δείχνει ότι ο κορωνοϊός υπήρχε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Δεκέμβριο του 2019.

Από πότε υπήρχε ο κορωνοϊός στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Αρκετές εβδομάδες πριν οι αρμόδιοι της Δημόσιας Υγείας εντοπίσουν και επίσημα τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, φαίνεται πως ήδη ένας μικρός αριθμός μολύνσεων είχε κάνει την εμφάνιση του, σύμφωνα με το The Associated Press.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κύριας ερευνήτριας της Ανοσολογικής Ομάδας για την Νόσο COVID-19 του CDC, Δρ. Natalie Thornburg, η μελέτη είναι αρκετά συνεπής και δείχνει σχεδόν ξεκάθαρα ότι υπήρχαν σποραδικές περιπτώσεις κορωνοϊού στις ΗΠΑ πολύ νωρίτερα από ότι ήταν μέχρι σήμερα γνωστό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη λοίμωξη στις ΗΠΑ εντοπίστηκε στις 20 Ιανουαρίου 2020, όταν ένας άντρας επέστρεψε στις 15 Ιανουαρίου στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον από ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στην Γουχάν της Κίνας. Σύμφωνα με το CDC, η επιδημία στις ΗΠΑ ξέσπασε στα μέσα Ιανουαρίου, ωστόσο, στην βάση των ευρημάτων της νέας μελέτης, υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις πολύ νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, η τελευταία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό Clinical Infectious Diseases, εξέτασε δείγματα αίματος από περισσότερα από 24.000 άτομα στις ΗΠΑ, που συλλέχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και μέσα Μαρτίου 2020. Η ερευνητική ομάδα έψαχνε αντισώματα που θα μπορούσαν να δείξουν το αν υπήρξε λοίμωξη από COVID-19 στις ΗΠΑ πριν από τον Ιανουάριο του 2020.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι επτά άτομα, τρία στο Ιλλινόις, ένα στη Μασαχουσέτη, ένα στο Μισισιπή, ένα στην Πενσυλβανία και ένα στο Ουισκόνσιν, μολύνθηκαν νωρίτερα. Μάλιστα, η περίπτωση του Ιλλινόις θα μπορούσε να είχε συμβεί ήδη από την παραμονή των Χριστουγέννων, ανέφεραν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με το The Associated Press, η πιο πάνω ανάλυση δεν είναι οριστική, καθώς τα αντισώματα που δημιουργούνται από τη COVID-19 είναι παρόμοια με τα αντισώματα που δημιουργούνται από άλλους κορωνοϊούς. Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο και για να μειωθεί το ενδεχόμενο ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων, η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει πολλαπλές δοκιμές που θα αναζητούν συγκεκριμένα αντισώματα, τα οποία θα συνδέονται με τα διαφορετικά μέρη του Sars-cov-2. Μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την ερευνητική ομάδα.

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

COVID-19 May Have Been in U.S. by Christmas 2019 https://www.webmd.com/lung/news/20210616/covid-may-have-arrived-in-us-earlier

NIH study offers new evidence of early SARS-CoV-2 infections in U.S. https://www.nih.gov/news-events/news-releases/nih-study-offers-new-evidence-early-sars-cov-2-infections-us

Antibodies to SARS-CoV-2 in All of Us Research Program Participants, January 2-March 18, 2020 https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciab519/6294073

https://apnews.com/article/more-evidence-covid-in-US-by-Christmas-2019-11346afc5e18eee81ebcf35d9e6caee2 Click to copy RELATED TOPICS AP Top News New York China Science Coronavirus pandemic Health Centers for Disease Control and Prevention More evidence suggests COVID-19 was in US by Christmas 2019 https://apnews.com/article/more-evidence-covid-in-US-by-Christmas-2019-11346afc5e18eee81ebcf35d9e6caee2