Υγεία Δέρματος

Daxxify: Ο Νέος ανταγωνιστής του Botox

Daxxify: Νέος ανταγωνιστής του Botox εγκρίνεται από την FDA και διαρκεί περισσότερο!

Οι άνθρωποι που θέλουν να κρατήσουν μακριά από το πρόσωπό τους τα σημάδια της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους μια νέα επιλογή, καθώς η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε πρόσφατα τον πρώτο, μετά από δεκαετίες, ανταγωνιστή Botox. (Πονοκέφαλος μετά το Botox: Τι πρέπει να γνωρίζετε;)

Πώς λειτουργεί ο νέος ανταγωνιστής Botox (Daxxify);

Ο νέος ανταγωνιστής Botox, με την ονομασία Daxxify, είναι κατασκευασμένος από την Revance Therapeutics Inc. στο Νάσβιλ της Τενν και εγχέεται στο πρόσωπο κατά μήκος των γραμμών που εμφανίζουν συχνότερα ρυτίδες. (Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια;)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, διαρκεί περισσότερο από το κανονικό Botox, με περίπου το 80% των χρηστών να αναφέρει ήπιες ή καθόλου ρυτίδες, τέσσερις μήνες μετά την ένεση. Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία, για τους μισούς χρήστες, η θεραπεία διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες.

Ο Δρ. Balaji Prasad, ο οποίος καλύπτει εξειδικευμένα φαρμακευτικά προϊόντα ως αναλυτής της Barclays Investment Bank, δήλωσε στους New York Times, ότι τα άτομα που θέλουν να κάνουν Botox, δεν χρειάζεται πλέον να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία μια φορά κάθε τρεις μήνες.

Ο νέος ανταγωνιστής Botox εισέρχεται και στον τομέα των ενέσιμων φαρμάκων για το πρόσωπο, ανοίγοντας την πόρτα για άλλες θεραπευτικές χρήσεις, όπως οι ημικρανίες, η αυχενική δυστονία (μια νευρολογική πάθηση που επηρεάζει τους μυς του αυχένα και των ώμων) και η υπερδραστήρια κύστη, καταστάσεις για τις οποίες το φάρμακο βρίσκεται ήδη υπό δοκιμή. (Μπορεί το Botox να θεραπεύσει τις ημικρανίες σας;)

Να υπενθυμίσουμε ότι το κανονικό Botox χρησιμοποιείται για διάφορες καταστάσεις υγείας, πέραν από τις ρυτίδες και συγκεκριμένα αποτελεί θεραπεία εγκεκριμένη από την FDA για τις χρόνιες ημικρανίες από το 2010.

Ποιες παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει το Daxxify;

Μερικοί από τους χρήστες του Daxxify, στις μελέτες της Revance, παρουσίασαν ορισμένες παρενέργειες. Περίπου το 2% εμφάνισαν βλεφαρόπτωση, ενώ περίπου το 6% παρουσίασε πονοκέφαλο.

Νοουμένου μάλιστα, ότι η θεραπεία βασίζεται σε τοξίνες, μπορεί να προκαλέσει και άλλες παρενέργειες, όπως:

Ωστόσο, κανένας από τους συμμετέχοντες στις μελέτες δεν εμφάνισε κάτι τέτοιο.

Πόσο ασφαλές είναι το Botox;

Παρόλο που η βοτουλινική τοξίνη (που χρησιμοποιείται στις ενέσεις Botox) είναι επικίνδυνη για τη ζωή, σε πολύ μικρές δόσεις. όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στις ενέσεις Botox, δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο. (Πώς μπορείτε να μειώσετε τη γήρανση του προσώπου σας;

Σύμφωνα μάλιστα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), από το 1889 μέχρι και το 2003, έχουν αναφερθεί μόνο 36 περιπτώσεις παρενεργειών από  ενέσεις Botox. Αυτές οι περιπτώσεις μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, σχετίζονταν περισσότερο με κάποια υποκείμενη πάθηση, παρά με το Botox. Με βάση αυτό, η καλλυντική χρήση Botox, θεωρείται ασφαλής. (Πόσο επικίνδυνες είναι τελικά οι ενέσεις botox;)

Μια ερευνητική ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2021, διαπίστωσε ότι ορισμένα άτομα που έκαναν Botox εμφάνισαν:

  • Επιφανειακό κοκκίνισμα στο δέρμα
  • Πρήξιμο
  • Πεσμένο βλέφαρο ή φρύδι
  • Πόνο στην περιοχή της ένεσης

Η πλειοψηφία αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν ήπιες και προσωρινές. Τονίζεται ότι οι γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν ΔΕΝ πρέπει να κάνουν Botox. (Γαστρικό Botox: Μια θεραπεία για την παχυσαρκία)


+ 5 πηγές

©2022 WikiHealth All Rights Reserved