Πρόληψη και θεραπεία

Διαβήτης: 5 συμβουλές διαχείρισης από μια μακροχρόνια ασθενή

Η Ilene Raymond Rush πάσχει από διαβήτη τύπου 2 εδώ και 25 χρόνια και σύμφωνα με την ίδια, η διαχείριση του πολλές φορές είναι δύσκολη. Πέραν από τη διατροφή, την άσκηση και την μέτρηση της γλυκόζης του αίματος, οι ασθενείς πρέπει να βρίσκουν χρόνο να επισκέπτονται τον γιατρό τους και σε καμία περίπτωση να μην παραλείπουν την φαρμακευτική τους αγωγή.

Πιο κάτω λοιπόν, η Ilene Raymond Rush, μοιράζεται μαζί μας τους τρόπους που βοήθησαν την ίδια να διαχειριστεί τον διαβήτη της όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας αποτελεσματικά;

1. Σωστός προγραμματισμός

Αρχικά πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις πτυχές του διαβήτη σε μια μέρα. Το σημαντικό είναι να αρχίσετε από κάπου. Για παράδειγμα, αν ο γιατρός σας, σας συμβουλεύσει να χάσετε βάρος, τότε επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο, ο οποίος θα σας δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής. Αρχίστε να το ακολουθείτε και στη συνέχεια, σταδιακά, αρχίστε να προσθέτετε στο πρόγραμμα σας και την άσκηση. Κάντε βόλτες, ποδήλατο ή ότι άλλο σας ευχαριστεί! Αλλά προσέξτε να κάνετε ένα μικρό βήμα κάθε φορά, για να μην κουραστείτε και τα παρατήσετε.

2. Εστιάστε στο θετικό

Σίγουρα, οι αλλαγές που θα προκύψουν στη ζωή σας μετά τη διάγνωση σας με διαβήτη, θα φαντάζουν παράξενες. Ειδικά στο θέμα της διατροφής. Ωστόσο, δείτε αυτές τις αλλαγές ως μια νέα περιπέτεια. Βρείτε νέες συνταγές από ξένους πολιτισμούς και απολαύστε τις. Αρχίστε να ασκείστε και δείτε την καρδιακή σας υγεία να βελτιώνεται και το σώμα σας να αλλάζει προς το καλύτερο

3. Κάντε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Σύμφωνα με την έρευνα, ένα αναερόβιο πρόγραμμα ενδυνάμωσης με βαράκια μπορεί να δημιουργήσει μυς και να βοηθήσει στην πιο γρήγορη καύση του σακχάρου στο αίμα. Την ίδια στιγμή, το σώμα σας θα αρχίσει να γραμμώνεται και το καλοκαίρι στην παραλία θα μπορείτε να δείξετε με περηφάνια τους τρικέφαλους σας.

4. Χρησιμοποιείστε συσκευές ελέγχου της γλυκόζης

Μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστο το να ελέγχετε συνεχώς τη γλυκόζη του αίματος σας τρυπώντας τα δάκτυλα σας, ωστόσο, αυτές οι συσκευές είναι σωτήριες για τους ανθρώπους που το σάκχαρο του αίματος τους τείνει να κυμαίνεται πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Συζητήστε με φίλους για το πώς νιώθετε

Όπως εξομολογείται η Ilene Raymond Rush, όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με διαβήτη, δεν μίλησε με κανένα για την ασθένεια της. Αλλά αυτό της προκαλούσε περισσότερο άγχος και όπως είναι γνωστό, το άγχος ενεργοποιεί μια αντίδραση στο ανθρώπινο σώμα που αυξάνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Ως εκ τούτου, για να αποφύγετε το άγχος, πέραν από τις ασκήσεις χαλάρωσης, συζητήστε με κάποιο δικό σας ή με κάποιον ειδικό ότι σας απασχολεί.

Συμπερασματικά

Η διαχείριση του διαβήτη δεν είναι εύκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε. Το υπερβολικό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να επηρεάσει όλα τα συστήματα του σώματος. Με σωστή διαχείριση, πέραν από την μείωση της γλυκόζης στο αίμα σας, θα βελτιωθεί παράλληλα και η αρτηριακή σας πίεση, η χοληστερίνη σας και θα αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής σας.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

5 Tips From Someone Who's Managed Type 2 for 25 Years https://blogs.webmd.com/diabetes/20200114/5-tips-from-someone-whos-managed-type-2-for-25-years

Top 10 Tips for People Newly Diagnosed with Type 2 Diabetes https://diatribe.org/issues/63/learning-curve