Ορθοπαιδικά

Έχεις πόνο στις αρθρώσεις; Αυτά τα συμπληρώματα θα σε ανακουφίσουν

Ποια συμπληρώματα ανακουφίζουν τον πόνο στις αρθρώσεις;

1. Γλυκοζαμίνη

Η γλυκοζαμίνη είναι φυσικό μέρος του χόνδρου των αρθρώσεων. Η λήψη της ως συμπλήρωμα, βοηθά στην επιβράδυνση της απώλειας του χόνδρου και μειώνει την δυσκαμψία, το πρήξιμο και τον πόνο. Διατίθεται σε κάψουλες, δισκία, υγρό και σε μορφή σκόνης. Ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει τη λήψη γλυκοζαμίνης σε συνδυασμό με ένα άλλο συμπλήρωμα, όπως η χονδροϊτίνη.

2. Χονδροϊτίνη

Η χονδροϊτίνη είναι φυσικό μέρος του συνδετικού ιστού στα οστά και στους χονδρούς. Το συμπλήρωμα χονδροϊτίνης ενισχύει το κολλαγόνο των αρθρώσεων, συγκρατεί περισσότερο υγρό στον χόνδρο βελτιώνοντας την λειτουργία του και προστατεύει από την απώλεια του χόνδρου.

3. Ιχθυέλαιο / Ωμέγα-3

Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 περιέχουν πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα που βελτιώνουν την φλεγμονή. Συγκεκριμένα, το σώμα μετατρέπει τα λιπαρά οξέα σε αντιφλεγμονώδεις χημικές ουσίες, οι οποίες μειώνουν την δυσκαμψία και την ευαισθησία των αρθρώσεων.

4. Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM)

Το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, είναι μια θειική ένωση που υπάρχει φυσικά σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ζώα και ανθρώπους. Το θείο βοηθά το σώμα να δημιουργεί συνδετικό ιστό. Η λήψη 1.000 έως 3.000 mg μεθυλοσουλφονυλομεθανίου, μειώνει τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος, όπως ο πόνος και το πρήξιμο.

5. Βιταμίνη D

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D. Η βιταμίνη D, όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα, βοηθά την φαρμακευτική θεραπεία να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

6. Κουρκούμι

Το κουρκούμι μειώνει ως ένα βαθμό τον πόνο. Συγκεκριμένα, μια χημική ουσία που υπάρχει στο κουρκούμι, η κουρκουμίνη, έχει την ιδιότητα να αποκλείει ορισμένες πρωτεΐνες που προκαλούν φλεγμονή. Μακροπρόθεσμα, η λήψη κουρκουμίνης μειώνει τον πόνο και βελτιώνει την κίνηση των αρθρώσεων.

7. SAMe (S-αδενοσυλομεθιονίνη)

Η S-αδενοσυλομεθιονίνη δημιουργείται από το συκώτι. Μελέτες δείχνουν ότι όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα, λειτουργεί όπως τα μη στερεοειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μειώνοντας την φλεγμονή και τον πόνο. Επιπρόσθετα, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της βλάβης του χόνδρου.

8. Έλαιο Borage

Το έλαιο Borage είναι εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Borage, το οποίο είναι πλούσιο σε γάμμα λινολενικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που καταπολεμά τη φλεγμονή του σώματος. Η καθημερινή λήψη του ως συμπλήρωμα, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και μάλιστα σε μερικούς ασθενείς επιτρέπει ακόμη και τη μείωση της δόσης της φαρμακευτικής τους αγωγής.

9. Βοσβελία

Η βοσβέλια, είναι ένα φυτικό εκχύλισμα που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή αφρικανική και ασιατική ιατρική. Το δραστικό συστατικό της, μειώνει τον πόνο και βελτιώνει την κίνηση των αρθρώσεων. Μελέτες δείχνουν ότι παράλληλα επιβραδύνει και την απώλεια του χόνδρου.

Προσοχή!

Νοουμένου ότι τα συμπληρώματα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες όπως ακριβώς τα φάρμακα, πριν αρχίσετε να λαμβάνετε το οποιοδήποτε συμπλήρωμα, επιβάλλεται να συζητήσετε πρώτα με τον γιατρό σας.

+ 9 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved