Πρόληψη και θεραπεία

Εσύ ήξερες ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο στο χώρο εργασίας σου;

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα γραφεία περιέχουν 400 φορές περισσότερα βακτήρια από ότι η κοινόχρηστη τουαλέτα σε ένα χώρο εργασίας.

Ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο σε ένα χώρο εργασίας;

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Printerland.co.uk, αποκάλυψε ότι περισσότερα από τα 2/3 των γραφειακών υπαλλήλων κινδυνεύουν να αρρωστήσουν εξαιτίας των βακτηρίων που είναι συσσωρευμένα στα γραφεία τους.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο μέσος υπολογιστής περιέχει 20.961 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, ενώ στα σημεία που αγγίζουν τα χέρια των εργαζομένων υπάρχουν ακόμη περισσότερα μικρόβια και συγκεκριμένα 3.295 στο πληκτρολόγιο, 1.676 στο ποντίκι και 25.127 στο τηλέφωνο.

Οι ερευνητές συνέκριναν αυτά τα αποτελέσματα με τον αριθμό των μικροβίων που υπάρχουν στις κοινόχρηστες κουζίνες και τουαλέτες, διαπιστώνοντας ότι στις κουζίνες υπήρχαν 2.483 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα και συγκεκριμένα στη λαβή του βραστήρα της κουζίνας, ενώ στην τουαλέτα βρέθηκαν μόλις 49 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα. Στις βρύσες, παρόλο που περιβάλλονται από νερό, βρέθηκαν 1.331 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα.

Σημειώνεται ότι η απουσία καθημερινού καθαρισμού με αντιβακτηριακά μαντηλάκια ενθαρρύνει την αναπαραγωγή επικίνδυνων μικροβίων, όπως τα Helicobacter pylori, το Staphylococcus aureus, το E-coli και το Pseudomonas aeruginosa, τα οποία προκαλούν ασθένειες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι από τους 1000 γραφειακούς υπαλλήλους που έλαβαν μέρος στην έρευνα, μόλις το ένα τρίτο ακολουθεί τις προτεινόμενες οδηγίες καθαρισμού στο χώρο εργασίας, ενώ ένας στους δέκα δεν καθαρίζει ποτέ το γραφείο του. Διαπιστώθηκε μάλιστα, ότι τα άτομα που ασχολούνται με τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ δεν καθάριζαν σχεδόν ποτέ το γραφείο τους, με πάνω από το 1/5 να παραδέχεται ότι το καθαρίζει μόνο μια φορά τον μήνα και το 13% ότι δεν το καθαρίζει ποτέ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η HR manager του Printerland.co.uk, Catherine Bannan, είναι τραγικό το γεγονός ότι το γραφείο είναι κατά πολύ πιο βρώμικο από την τουαλέτα. Ελπίζουμε ότι η μελέτη αυτή θα καταστήσει σαφές στους ανθρώπους το πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός του χώρου εργασίας για την υγεία των ίδιων και των συναδέλφων τους.

Πώς θα μειώσετε τα βακτήρια που ζουν στο γραφείο σας;

Για να μειώσετε τα βακτήρια που ζουν στο γραφείο σας και κατά συνέπεια τον κίνδυνο να αρρωστήσετε, ακολουθείστε τις πιο κάτω προτάσεις.

  • Προσλάβετε ένα συνεργείο καθαρισμού μια φορά τον μήνα για γενικό καθαρισμό του χώρου
  • Φροντίστε να καθαρίζετε καλά το πληκτρολόγιο και την επιφάνεια του γραφείου σας με αντιβακτηριακά μαντηλάκια
  • Φροντίστε να απολυμαίνετε καθημερινά το ποντίκι του υπολογιστή και το σταθερό τηλέφωνο
  • Καθαρίστε τακτικά τα συρτάρια του γραφείου σας
  • Μετά τη δουλεία καθαρίστε με ειδικά μαντιλάκια το κινητό σας
  • Φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας τακτικά κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας
  • Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας ενώ εργάζεστε

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Average desk contains 400 times more germs than a toilet seat, new research reveals https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/average-desk-germs-toilet-seat-kitchen-keyboard-mouse-phone-a8237431.html

Did You Know That Your Office Desk is Dirtier Than a Public Toilet Seat? https://www.tidyteamservices.com/know-office-desk-dirtier-public-toilet-seat/