Τι αισθάνεσαι;

Πρόληψη και θεραπεία

Fauci: «Μόνο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μας βγάλει από την πανδημία»

Πώς θα τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία;

Για μπορέσει να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο, χρειάζεται περισσότερες εταιρείες και οργανισμοί να απαιτήσουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από τους υπαλλήλους τους, δήλωσε πρόσφατα ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια Αμερικανοί που πρέπει να εμβολιαστούν, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν μπορεί αυτό να επιτευχθεί με άλλους τρόπους, τότε είναι απαραίτητος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε σχολεία, επιχειρήσεις και οργανισμούς, ώστε να χειραγωγηθεί η πανδημία που ταλαιπωρεί ολόκληρη την ανθρωπότητα εδώ και δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Εθνική Συνέλευση του 2021 για την NLGJA: The Association of LGBTQ Journalists, υπογράμμισε ότι «για να επιτευχθεί ο εμβολιασμός ακόμη πολλών εκατομμυρίων Αμερικανών, θα πρεπει να υιοθετηθούν από περισσότερους φορείς και οργανισμούς οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί».

«Πιστεύω» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα βοηθήσει, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τη δουλειά τους ή να τους απαγορεύεται η είσοδος στο σχολείο τους». «Βέβαια», διευκρίνισε, «ο εμβολιασμός είναι προτιμότερο να είναι εθελοντικός, αλλά αυτό δεν λειτούργησε ως σήμερα και δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε στο μέλλον, οπότε πρεπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις».

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη φάση σε σχέση με την πανδημία, λόγω της πιο μεταδοτικής και μολυσματικής μετάλλαξης δέλτα, η οποία μεταδίδεται με πιο γρήγορους ρυθμούς και μολύνει σοβαρότερα τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, εξήγησε ο Fauci.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, ο Πρόεδρος Joe Biden εξέδωσε νέες οδηγίες για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, οι οποίες αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους, είναι υποχρεωμένες να απαιτούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους εργαζομένους ή την διενέργεια εβδομαδιαίων διαγνωστικών τεστ.

Σημειώνεται ότι περίπου το 74% του πληθυσμού των ΗΠΑ που μπορεί να εμβολιαστεί έχει λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ το 63% είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα πρόσφατα ενημερωμένα στοιχεία του CDC. Ενώ περίπου 75 εκατομμύρια άνθρωποι που πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

«Το κλειδί για την λήξη της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός» τόνισε ο Fauci, υπογραμμίζοντας ότι «αν και υπάρχει αυτή η διέξοδος, οι περισσότεροι δυστυχώς επιλέγουν να μην εμβολιάζονται θέτοντας σε κίνδυνο τον ευάλωτο πληθυσμό και τα παιδιά κάτω των 12 ετών που δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβολιασμό».

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Fauci: ‘Many, Many’ More Vaccine Mandates Needed to End Pandemic https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210913/fauci-many-more-vaccine-mandates-needed-to-end-pandemic

https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210913/fauci-many-more-vaccine-mandates-needed-to-end-pandemic https://www.youtube.com/watch?v=FGOZMokRnic

‘Many, Many’ More Vaccine Mandates Needed to End Pandemic https://www.mhcluster.org/2021/09/15/many-many-more-vaccine-mandates-needed-to-end-pandemic/

CDC: “COVID-19 Vaccinations in the United States.” https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/reporting-vaccinations.html