Υγεία Δέρματος

High Definition Vaser: Η νέα τεχνική που υπόσχεται ‘θαύματα’ σε σύντομο χρονικό διάστημα

Τι είναι η High Definition Vaser;

Πολλές γυναίκες αλλά και άντρες πλέον επιλέγουν να υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση προκειμένου να απαλλαγούν από το επίμονο τοπικό λίπος όταν αυτό δε βελτιώνεται με άσκηση και ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα να ‘σμιλέψουν’ το κορμί τους.

Μια νέα επαναστατική τεχνική λιποαναρρόφησης η High Definition Vaser που υπόσχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταμορφώσει το σώμα και η οποία έχει ήδη αγαπηθεί από τους χειρουργούς στο εξωτερικό, εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα.

Το σώμα μας και η εικόνα που έχουμε εμείς οι ίδιοι για αυτό επηρεάζει την ψυχολογία και την καθημερινή μας ζωή. Στις περιπτώσεις που η διατροφή και η άσκηση δεν μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πλαστική χειρουργική μπορεί να δώσει την λύση. Το Vaser lipo αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης παγκοσμίως για την οποία θα μας μιλήσει αναλυτικά σήμερα ο πλαστικός χειρουργός κ. Δημήτρης Κεραστάρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Νοσοκομείου ‘Metropolitan’.

Τι είναι η Vaser High Definition Λιποαναρρόφηση;

Αν έχετε ακούσει για τη νέα τεχνική όμως δε γνωρίζετε ακόμη τι ακριβώς είναι και γιατί διαφέρει από τις υπάρχουσες τεχνικές λιποαναρρόφησης το σημερινό άρθρο θα σας ενημερώσει για όσα θα πρέπει κανείς να γνωρίζει για τη νέα αυτή μέθοδο.

‘Η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει να απομακρύνουμε το επίμονο τοπικό λίπος από πολλές περιοχές ταυτόχρονα, με μεγάλη ακρίβεια και ελάχιστη καταπόνηση.  Η High Definition Vaser λιποαναρρόφηση δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την εικόνα ολόκληρου του σώματος και όχι μόνο επιμέρους περιοχών του. Το όνομά της προέρχεται από το μηχάνημα υπερήχων 3ης γενιάς Vaser, το οποίο χρησιμοποιείται στη διάρκεια της επέμβασης‘ αναφέρει ο κ. Δ. Κεραστάρης.

Ποια είναι τα βασικά σημεία υπεροχής της νέας αυτής μεθόδου;

Ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει πως η νέα αυτή μέθοδος διαφέρει -και υπερέχει- σημαντικά σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση.

Ο κ. Δ.Κεραστάρης τονίζει πως η Vaser lipo υπερέχει στα εξής σημεία:

· Δυνατότητα απομάκρυνσης μεγαλύτερης ποσότητας λίπους από περισσότερες περιοχές και μεταφοράς του σε σημεία που το έχουν ανάγκη (Λιπογλυπτική)

· Ανάδειξη των υποκείμενων μυών

· Σύσφιξη του δέρματος και βελτίωση της χαλάρωσης

· Σύντομη αποθεραπεία και ελαχιστοποίηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων

· Ασφαλής τεχνική, εγκεκριμένη από τον FDA

Γιατί να προτιμήσω τη Vaser lipo αντί για την κλασική λιποαναρρόφηση;

Έτσι, αν σκέφτεστε να υποβληθείτε σε λιποαναρρόφηση, ίσως αξίζει να ζητήσετε από τον πλαστικό χειρουργό σας να εφαρμόσει τη μέθοδο αυτή, καθώς έχει καλύτερη μετεγχειρητική πορεία αφού ελαχιστοποιούνται οι τραυματισμοί στους ιστούς και επίσης, μπορεί να αφαιρεθεί μεγαλύτερη ποσότητα λίπους, σε σύγκριση με την κλασσική λιποαναρρόφηση.

«Το μηχάνημα Vaser μας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε στοχευμένη ρευστοποίηση του λίπους πριν την αφαίρεσή του, που έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Πρώτον, η μηχανική καταπόνηση στον λιπώδη ιστό είναι ελάχιστη άρα η μετεγχειρητική πορεία των ασθενών πολύ ευκολότερη και δεύτερον η απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης ελαχιστοποιείται. Με το Vaser λοιπόν μπορούμε να κάνουμε λιποαναρρόφηση σε άτομα με προϋπάρχουσα ήπια χαλάρωση του δέρματος χωρίς τον φόβο αυτή να γίνει πιο εμφανής μετά την επέμβαση. Αυτό αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι στους περισσότερους ασθενείς συνυπάρχει χαλάρωση του δέρματος μαζί με την τοπική συσσώρευση λίπους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την τεχνική αυτή μπορούμε με απόλυτη ασφάλεια να αφαιρέσουμε μεγαλύτερη ποσότητα λίπους σε σχέση με άλλες τεχνικές επειδή είναι πιο ατραυματική΄δηλώνει ο κ. Δ.Κεραστάρης.

Τι ακριβώς είναι η High Definition λιποαναρρόφηση;

‘Η High Definition είναι ένα εντελώς διαφορετικό concept στην λιποαναρρόφηση’ αναφέρει ο κ. Δ. Κεραστάρης και συνεχίζει: ‘Μέχρι σήμερα συνήθως κάναμε λιποαναρρόφηση σε μια-δύο περιοχές του σώματος για να βελτιώσουμε την εικόνα τους. Με την High Definition αλλάζουμε συνολικά την εικόνα του σώματος (πόδια, κορμός και χέρια, σε πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια) αφαιρώντας λίπος από τις περιοχές που περισσεύει και επανατοποθετώντας το σε περιοχές που είναι πιο ΄’άδειες’.

Πρέπει να τονιστεί όμως πως το καλό αποτέλεσμα στην High Definition λιποαναρρόφηση απαιτεί μεγάλη εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

Ποιο είναι το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα της High Definition lipo;

‘Η High Definition λιποαναρρόφηση με Vaser δίνει θεαματικά αποτελέσματα, τα οποία είναι ορατά, άμεσα και βελτιώνονται σταδιακά σε διάστημα 3 μηνών. Να σημειώσουμε πως η σύσφιξη συνεχίζεται για περίπου 6 μήνες μετά την επέμβαση. Σμιλεύοντας τον λιπώδη ιστό ο πλαστικός χειρουργός στοχεύει να δημιουργήσει αισθησιακές καμπύλες στο γυναικείο σώμα και να δώσει την εικόνα ενός καλογυμνασμένου «τριγωνικού» σώματος στον άντρα‘ συμπληρώνει ο κ. Δ.Κεραστάρης.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

VASER-Assisted High-Definition Liposculpture https://academic.oup.com/asj/article/27/6/594/195504

5 Things you should know about vaser liposuction shelllouise.co.uk/2018/04/5-things-you-should-know-about-vaser-liposuction.html