Άσκηση και Υγεία, Καρδιά και αγγεία

Η καθιστική ζωή μπορεί να είναι εξίσου κακή για την καρδιακή υγεία με την παχυσαρκία

Καθιστική ζωή
Καθιστική ζωή

Ακόμα κι αν διατηρείτε ένα υγιές βάρος, η έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως και αν ήσασταν υπέρβαροι, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American College of Cardiology.

Η μελέτη περιελάμβανε στοιχεία από άτομα ηλικίας 40 έως 79 ετών που είχαν υγιές ή υπερβολικό βάρος με βάση τον δείκτη μάζας σώματος. Οι συμμετέχοντες έδωσαν επίσης πληροφορίες για το πρόγραμμα άσκησής τους, για τις συνήθειές του, το χρόνο αδράνειας καθημερινά και εάν λαχάνιαζαν κατά τη διάρκεια έντονου περπατήματος ή την ώρα που περπατούσαν σε μια ανηφόρα.

Χρησιμοποιώντας έναν τυπικό υπολογισμό κινδύνου καρδιακής νόσου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σχεδόν το 30% των ανθρώπων με «υγιές» βάρος είχαν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Παράγοντες όπως η μεγάλη κοιλιακή χώρα, η μη πραγματοποίηση συνιστώμενων ποσοτήτων σωματικής δραστηριότητας και το λαχάνιασμα μετά από άσκηση ήταν όλα τα χαρακτηριστικά ενός καθιστικού τρόπου ζωής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές και βάσει αυτών των παραγόντων αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων σε άτομα με «υγιές» σωματικό βάρος που δεν ασκούνται και έχουν μια καθιστική ζωή εν συγκρίσει με τα άτομα που ήταν υπέρβαρα.

Πηγή: 

https://www.health.harvard.edu/heart-health

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved