Καρκίνος

Η πανδημία καθυστερεί την έρευνα για τον καρκίνο

Η COVID-19 έχει σταματήσει, τουλάχιστον προσωρινά, πάνω από τη μισή έρευνα που σχετίζεται με τον καρκίνο, σύμφωνα με έρευνα της American Cancer Society (ACS).

Η έρευνα της American Cancer Society (ACS), που διεξήχθη στις αρχές Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τουλάχιστον 500 ερευνητών που ασχολούνται με την έρευνα για τον καρκίνο.

Πώς η COVID-19 επηρέασε την έρευνα για τον καρκίνο;

Η έρευνα της American Cancer Society ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις που επέφερε η COVID-19 στην έρευνα του καρκίνου και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

Πού εργάζονταν οι ερευνητές την περίοδο της καραντίνας;

  • Το 54% των ερευνητών εργαζόταν από το σπίτι κατά την καραντίνα.
  • Το 32% εργαζόταν, τόσο στο σπίτι, όσο και στο εργαστήριο τους.
  • Το 8% εργαζόταν στο εργαστήριο ή στις κλινικές τους.

Όταν οι ερευνητές ρωτήθηκαν για τον τρόπο που το ίδρυμα τους διαχειρίστηκε την πανδημία, απάντησαν:

  • Το 91% είπε ότι επιτρεπόταν μόνο το απαραίτητο προσωπικό στα εργαστήρια.
  • Το 59% είπε ότι τα εργαστήρια του ιδρύματος τους είχαν κλείσει.
  • Το 57% είπε ότι η έρευνα τους σταμάτησε προσωρινά.
  • Το 4% είπε ότι το ίδρυμα τους ήταν ανοιχτό και η έρευνα συνεχιζόταν κανονικά.

Όσον αφορά την επίδραση της πανδημίας στην έρευνα και την εκπαίδευση των επιστημόνων, οι ερευνητές ανέφεραν:

  • Το 51% είπε ότι όλη η έρευνα και η εκπαίδευση μπήκε σε αναμονή μέχρι νεωτέρας.
  • Το 43% είπε ότι η έρευνα σταμάτησε.
  • Το 7% είπε ότι η έρευνα και η εκπαίδευση συνεχίστηκαν κανονικά.

«Είναι απολύτως σαφές ότι η πανδημία της COVID-19, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην έρευνα για τον καρκίνο», δήλωσε ο William Phelps, αντιπρόεδρος της εξωτερικής έρευνας του ACS.

Όπως σημείωσε ο Phelps, ορισμένα εργαστήρια που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι η οποιαδήποτε μη απαραίτητη έρευνα σταμάτησε προσωρινά, ενώ η μόνη έρευνα που προχωράει και ήταν λογικό και αναμενώμενο είναι η έρευνα για την COVID-19. Τόνισε μάλιστα, ότι τα εργαστήρια που σταμάτησαν την έρευνα τους για τον καρκίνο, θα αντιμετωπίσουν επιπρόσθετο κόστος όταν επανεκκινήσουν τις διαδικασίες έρευνας.

Νέες ευκαιρίες

Πολλοί από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα της American Cancer Society, σημείωσαν ότι με το εργαστήριο τους κλειστό είδαν στον ορίζοντα νέες ευκαιρίες. Η Δρ. Susanne Warner, για παράδειγμα, η οποία ερευνά τη χρήση των ιών στην μόλυνση και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου στο City of Hope στο Duarte της Καλιφόρνια, υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές ήταν στο σπίτι, οι περισσότεροι ήταν «πραγματικά παραγωγικοί».

«Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία για να εξετάσουμε πολλά από τα παλιά μας δεδομένα, για να δούμε αν υπήρχαν μηνύματα που η επιστήμη προσπαθούσε να μας στείλει και τα οποία, μη έχοντας χρόνο να σταματήσουμε την τρέχουσα έρευνα, δεν τα είχαμε αντιληφθεί πιο πριν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι επιστήμονες εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο που είχαν για να σχεδιάσουν νέα πειράματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν μόλις τελειώσει ο εγκλεισμός της πανδημίας.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Pandemic is putting cutting-edge cancer research on hold: survey https://medicalxpress.com/news/2020-05-pandemic-cutting-edge-cancer-survey.html

Guidance issued for breast cancer care during COVID-19 https://medicalxpress.com/news/2020-04-guidance-issued-breast-cancer-covid-.html

We Conduct Actionable Cancer Research https://www.cancer.org/research/we-conduct-cancer-research.html/