Τι αισθάνεσαι;

Έγκέφαλος και Νευρικό Σύστημα

Ημικρανίες: 4 σπιτικές θεραπείες που θα σας ανακουφίσουν άμεσα

Εάν υποφέρετε τακτικά από ημικρανίες ή αν έχετε συναντηθεί μαζί τους έστω και μια φορά στη ζωή σας, γνωρίζετε ότι είναι ένα πολύ επώδυνο είδος πονοκεφάλου.

Η ημικρανία είναι μια συνθέτη κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, προκαλώντας εξουθενωτικά συμπτώματα πέραν του πονοκεφάλου, όπως ναυτία, εμετό και ευαισθησία στο φως και στον ήχο.

Πώς θα διαχειριστείτε φυσικά και αποτελεσματικά τις ημικρανίες σας;

Παράλληλα με τα φάρμακα που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός σας για την αντιμετώπιση των ημικρανιών, υπάρχουν και μερικές σπιτικές θεραπείες που αποδεδειγμένα μειώνουν τη σοβαρότητά τους. Πιο κάτω λοιπόν, θα αναφέρουμε τέσσερις από αυτές.

1. Αναπνεύστε έλαιο λεβάντας

Η λεβάντα είναι ένα μεσογειακό φυτό που φημίζεται για την χαλαρωτική και καταπραϋντική μυρωδιά του. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 από Ιρανούς και Γερμανούς ερευνητές, διαπίστωσε ότι τα άτομα που εισέπνευσαν έλαια λεβάντας για περίπου 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημικρανίας τους, ανακουφίστηκαν πιο γρήγορα από όσους πήραν το εικονικό φάρμακο.

2. Χρησιμοποιείστε τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα βότανο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που φημίζεται για τα οφέλη που προσφέρει στην ανθρώπινη υγεία. Το συγκεκριμένο βότανο λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα, μπορεί να μειώσει και την σοβαρότητα της ημικρανίας. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2014 από Ιρανούς ερευνητές, διαπίστωσε ότι η σοβαρότητα της ημικρανίας των συμμετεχόντων που χρησιμοποίησαν τζίντζερ μειώθηκε περισσότερο, συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν σουματριπτάνη (συνταγογραφούμενο φάρμακο για την ημικρανία). Η διάρκεια της ημικρανίας ωστόσο, ήταν περίπου η ίδια και στις δύο ομάδες, όμως οι παρενέργειες ήταν λιγότερες στην ομάδα που χρησιμοποίησε τζίντζερ.

3. Κάντε γιόγκα

Η γιόγκα είναι γνωστό ότι ανακουφίζει το άγχος, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί επιπρόσθετα να μειώσει τη συχνότητα, τη διάρκεια και την ένταση της ημικρανίας. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν γιόγκα για 12 εβδομάδες είδαν σημαντική μείωση στις ημικρανίες τους και κατά συνέπεια σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η γιόγκα μειώνει τις ημικρανίες με τρεις τρόπους:

(α) μειώνοντας το άγχος που συνήθως προκαλεί ημικρανίες

(β) απελευθερώνοντας την ένταση που μαζεύεται στις περιοχές που επηρεάζονται από τις ημικρανίες

(γ) βελτιώνοντας τη γενική υγεία των αιμοφόρων αγγείων.

4. Κρατήστε ημερολόγιο για τις ημικρανίες σας

Ένας πολύ καλός τρόπος για να «γνωριστείτε» με τις ημικρανίες σας, είναι να αρχίσετε να σημειώνετε το πότε εμφανίζονται και κάτω από ποιες περιστάσεις (πότε, τι κάνατε πριν, αν καπνίσατε, αν πήρατε κάποιο φάρμακο, τι φάγατε, αν ασκηθήκατε κ.ο.κ). Με τον τρόπο αυτό, θα ανακαλύψετε ποιες καταστάσεις σας προκαλούν ημικρανίες και κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές, θα καταφέρετε να τις μειώσετε στο ελάχιστο και γιατί όχι, να απαλλαγείτε εντελώς από αυτές.

+ 5 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

If You’re Prone to Migraines, These 4 Home Remedies Are Worth a Try https://www.healthination.com/health/migraine-headache-home-remedies/

Lavender Essential Oil in the Treatment of Migraine Headache: A Placebo-Controlled Clinical Trial https://www.karger.com/Article/Abstract/335249

Comparison Between the Efficacy of Ginger and Sumatriptan in the Ablative Treatment of the Common Migraine https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.4996

Yoga intervention on blood NO in female migraineurs https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4746941/

Preventive treatment of episodic migraine in adults https://www.uptodate.com/contents/preventive-treatment-of-episodic-migraine-in-adults

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι