Πρόληψη και θεραπεία

Ημικρανίες: Οι συμπληρωματικές θεραπείες είναι αποτελεσματικές;

Οι συμπληρωματικές θεραπείες βοηθούν στην πρόληψη των ημικρανιών;

Είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν αρκετές συμπληρωματικές θεραπείες για την πρόληψη των ημικρανιών και παρακάτω αναφέρονται  οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους και πώς βοηθά η κάθε μία ξεχωριστά.

Με την πάροδο των χρόνων είναι σημαντικό να μαθαίνετε περισσότερα πράγματα για τις ημικρανίες σας και για τις αιτίες που τις προκαλούν, ώστε να τις διαχειριστείτε καλύτερα. Μπορεί να στραφείτε σε διάφορες εναλλακτικές θεραπείες που σας βοηθούν να τις αντιμετωπίσετε, όπως θα διαβάστε όμως και παρακάτω επιλέξτε όσες είναι πιο αποτελεσματικές και λειτουργούν στη δική σας ημικρανία.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές θεραπείες για τις ημικρανίες;

1. Φυσικοθεραπεία και Μασάζ

Η φυσικοθεραπεία και το μασάζ βοηθούν, ειδικά όταν οι ημικρανίες προκύπτουν εξαιτίας της σωματικής έντασης. Όταν ακολουθούνται με συνέπεια κρατούν μακριά τις ημικρανίες.

Η φυσικοθεραπεία βελτιώνει τη στάση του σώματος και αποτρέπει τη συσσώρευση έντασης στους μυς. Κατά τον ίδιο σχεδόν τρόπο λειτουργεί και το μασάζ, το οποίο απελευθερώνει την ένταση που είναι συσσωρευμένη στους μυς και κυρίως στον αυχένα, μειώνοντας την συχνότητα των ημικρανιών.

2. Συμπληρώματα

Η λήψη συμπληρωμάτων, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή έχει παρατηρηθεί ότι βελτιώνει τη συνολική υγεία σημαντικά.  Η διαχείρηση και η πρόληψη μιας κατάστασης είναι σημαντική και πρέπει να δίνουμε προσοχή σε αυτό.

3. Αιθέρια ελαία

Πολλοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια στρέφονται και προς τα αιθέρια ελαία στην προσπάθειά τους να ανακουφιστούν από τις πολύ άσχημες ημικρανίες, ωστόσο, είναι αμφιλεγόμενο ακόμα το κατά πόσο το αιθέριο έλαιο βοηθά στην ανακούφισή τους. Κάποιοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι τα αιθέρια έλαια δεν τους έχουν βοηθήσει στη διαχείρηση της ημικρανίας τους.

4. Χειροπρακτική

Η χειροπρακτική είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος, αλλά απαιτείται προσοχή στον άνθρωπο που θα σας αναλάβει, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που αναφέρουν ότι μερικές φορές ένιωσαν χειρότερα από πριν.

Συμπερασματικά

Η συμπληρωματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ημικρανιών, δεν λειτουργούν όλες το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Αν ταλαιπωρείστε από ημικρανίες, καλό είναι να δοκιμάσετε τις πιο πάνω επιλογές και να κρατήσετε μόνο ότι σας βοηθά. Όπως είδαμε, πολλές συμπληρωματικές θεραπείες δεν βοηθούν όλους τους ανθρώπους, αλλά μπορεί σε εσάς να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα.