Τι αισθάνεσαι;

Πρόληψη και θεραπεία

ΗΠΑ: Αρχίζει η προετοιμασία για την χορήγηση τρίτων δόσεων του εμβολίου COVID-19

Οι Ομοσπονδιακοί Αξιωματούχοι Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δηλώνουν πανέτοιμοι να χορηγήσουν σε όλους τους κάτοικους της χώρας, ενισχυτικές τρίτες δόσεις του εμβολίου COVID-19. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι έχουν αρκετές προμήθειες εμβολίων, οι οποίες ωστόσο, σε αρχική φάση θα εγκριθούν για χορήγηση στον ανοσοκατεσταλμένο και πιο ευάλωτο πληθυσμό.

Ποιοι χρειάζονται τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19;

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου COVID-19, σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σε άτομα που είναι λήπτες μοσχευμάτων και σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε θεραπείες για τον καρκίνο.

«Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί η χορήγηση ενός ενισχυτικού εμβολίου σε ολόκληρο τον πληθυσμό, όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά σε Παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Anthony Fauci σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Πέμπτη. «Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε την ανάγκη για μια ενδεχόμενη τρίτη δόση σε καθημερινή βάση, από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν» τόνισε, εξηγώντας ότι εκτός από τον ανοσοκατεσταλμένο πληθυσμό, οι υγιείς άνθρωποι δεν χρειάζονται για την ώρα μια ενισχυτική τρίτη δόση του εμβολίου. Παρόλα αυτά, διευκρίνισε, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προετοιμάζονται και γι΄ αυτό το ενδεχόμενο, ώστε να καλύψουν με επιτυχία τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας, εάν προκύψει μια τέτοια ανάγκη.

Ο Συντονιστής της Ομάδας Αντιμετώπισης της νόσου COVID-19 του Λευκού Οίκου, Jeff Zients, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής «έχουν προμήθεια στα εμβόλια και είναι έτοιμοι να παρέχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό σε ολοκληρο τον πληθυσμό της χώρας, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη καθολικής χορήγησης μιας τρίτης δόσης».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, εξήγησε ότι ο ανοσοκατασταλμένος πληθυσμός δεν καλύπτει μεγάλη έκταση του πληθυσμού και συγκεκριμένα είναι λιγότερος από το 3% του συνολικού πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ως εκ τούτου, εξήγησε, οι προμήθειες της χώρας μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων. Σε κάθε περίπτωση, είπε, δεδομένου ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχουν τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, το CDC θα συνεδριάσει για να συζητήσει το ζήτημα και να βρει τα σωστά εργαλεία για να υποστηρίξει πρωτίστως αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved