Υγεία Δέρματος

Κάντε το πιο αποτελεσματικό και αναζωογονητικό μασάζ προσώπου στο σπίτι

Το ΣΠΑ είναι πολύ αναζωογονητικό και θα έχετε βέβαια παρατηρήσει, ότι μετά από ένα χαλαρωτικό μασάζ, νιώθετε το δέρμα σας λαμπερό και τον εαυτό σας πιο ήρεμο. Ωστόσο, το μασάζ προσώπου, δεν χρειάζεται να γίνει σε κέντρα ομορφιάς για να είναι αποτελεσματικό, μπορεί να γίνει και στο σπίτι και μάλιστα αρκετά καλά, ωφελώντας το δέρμα σας και απαλλάσσοντας σας από το πρήξιμο. Επιπρόσθετα, το μασάζ προσώπου ανακουφίζει το άγχος  και σύμφωνα με τους ειδικούς, φτιάχνει την διάθεση.

Πως θα κάνετε ένα αποτελεσματικό μασάζ προσώπου στο σπίτι;

Πιο κάτω παρατίθενται πέντε βίντεο, τα οποία ασχολούνται με την τέχνη του μασάζ προσώπου και δίνουν όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για ένα καλό και αποτελεσματικό μασάζ προσώπου στο σπίτι.

1. Για αρχάριους: Μάθετε τι λάδια πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Εάν είστε εντελώς νέοι στο μασάζ προσώπου, το βίντεο της Abigail James, θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Δίνει συμβουλές για το πώς να επιλέξετε και να εφαρμόσετε τα καλύτερα λάδια για μασάζ και εξηγεί το πώς να κάνετε μασάζ μόνοι σας.

2. Κάντε jade roll για 5 λεπτά

Το Jade rolling, αποτελεί κοινή πρακτική για μασάζ στην Κίνα εδώ και αιώνες και πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες. Μια μελέτη, μάλιστα, που πραγματοποιήθηκε το 2018, διαπίστωσε ότι σε 10 λεπτά μετά από 5 λεπτά μασάζ, παρατηρείται αυξημένη ροή αίματος στο δέρμα, γεγονός που βοηθά τα θρεπτικά συστατικά να αφομοιωθούν καλύτερα από το δέρμα. Το πιο κάτω βίντεο από το Gothamista, δείχνει το πώς θα επωφεληθείτε από το μασάζ προσώπου και παρουσιάζει τα πρόσθετα οφέλη από το jade roll.

3. Μην ξεχνάτε το λαιμό και το στήθος σας

Το βίντεο του Learn How to Massage, επεκτείνει το μασάζ προσώπου στο λαιμό και στην πάνω περιοχή του στήθους. Ο λαιμός και το στήθος, που εκτίθενται εξίσου στις ακτίνες UV του ήλιου, είναι τις πιο πολλές φορές παραμελημένες περιοχές, για αυτό δώστε τους σημασία.

4. Κάντε ποιοτικό μασάζ για χαλάρωση

Αυτό το ενημερωτικό βίντεο, από το oxfordjasmine, θα σας διδάξει το πώς να προσφέρετε στον εαυτό σας ένα ποιοτικό μασάζ προσώπου. Επικεντρώνεται ειδικά στα σημεία πίεσης, με σκοπό να απελευθερωθεί η ένταση από το μέτωπο και γύρω από τα μάτια. Αυτός ο τρόπος μασάζ προσφέρει την τέλεια αναζωογόνηση κάθε πρωί.

5. Για έμπειρους: Χρησιμοποιήστε συσφικτική κρέμα για αντιμετώπιση των ρυτίδων

Το Shiseido είναι μια βασική μάρκα στην Ιαπωνία για την φροντίδα του δέρματος. Το πιο κάτω βίντεο παρουσιάζει ένα επαγγελματικό τρόπο μασάζ με την χρήση μιας συσφικτική κρέμας. Σημειώνεται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα θέλετε. Η Josephine Wong, εξηγεί το πώς θα καθαρίσετε το δέρμα σας και το πώς θα κάνετε επαγγελματικό μασάζ για να μαλακώσετε τις ρυτίδες γύρω από το μέτωπο, τα μάτια, το πηγούνι και τη σιαγόνα σας.

+ 6 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

How to Give Yourself a Facial Massage at Home https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/facial-massage-routine-at-home

The facial massage reduced anxiety and negative mood status, and increased sympathetic nervous activity https://www.jstage.jst.go.jp/article/biomedres/29/6/29_6_317/_article

Rejuvenating facial massage – a bane or boon? https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1365-4362.2002.01511.x

Stress management Print https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/massage/art-20045743

Short- and long-term effects of using a facial massage roller on facial skin blood flow and vascular reactivity https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0965229918306423?via%3Dihub

The Effectiveness of Facial Exercises for Facial Rejuvenation: A Systematic Review https://academic.oup.com/asj/article/34/1/22/205101