Υγεία Δέρματος

Λάδι καρύδας: Πόσο καλό κάνει στα μαλλιά σας;

Είναι το λάδι καρύδας καλό για τα μαλλιά σας;

Το έλαιο καρύδας απορροφάται εύκολα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα έλαια για την αποκατάσταση των ξηρών μαλλιών. Βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών σας και στην πρόληψη της πιτυρίδας, ενώ είναι απαλό για το τριχωτό της κεφαλής σας. Το λάδι καρύδας παρασκευάζεται κυρίως από φυσικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι τείνει να είναι ασφαλές για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του ελαίου καρύδας;

Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις ευρύτερες, μακροπρόθεσμες επιδράσεις του ελαίου καρύδας στα μαλλιά, καθώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για αρνητικές παρενέργειες.

Όταν αφήνετε το φυσικό λάδι στις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής για πολύ καιρό και απορροφάται από το τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Επιπλέον, το λάδι καρύδας μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας λιπαρά και θαμπά, αν συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί αν έχετε πολύ λεπτά μαλλιά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το έλαιο καρύδας μπορεί να έχει ακόμη και ξηραντική επίδραση αν χρησιμοποιείται υπερβολικά ή αν χρησιμοποιείται σε λάθος τύπο μαλλιών, καθώς μπορεί να διεισδύσει στην επιδερμίδα της τρίχας, καταλαμβάνοντας χώρο μέσα στις τούφες και προκαλώντας συσσώρευση πρωτεϊνών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το λάδι καρύδας για τα μαλλιά;

Η καλύτερη επιλογή είναι να εφαρμόσετε το λάδι καρύδας είναι σε νωπά μαλλιά μετά το λούσιμο.

Ζεστάνετε ελαφρώς το λάδι καρύδας πριν το εφαρμόσετε – κάντε το εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στην παλάμη σας και τρίβοντας τα χέρια σας μεταξύ τους. Αυτό το κάνει πιο εύπλαστο και πιο εύκολο να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας. Αν προτιμάτε μια υγρή υφή, μπορείτε επίσης να ζεστάνετε το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά . Φροντίστε να αφήσετε το λάδι να κρυώσει πριν το ρίξετε στα μαλλιά σας.

Εφαρμόστε το έλαιο καρύδας με φειδώ στα μαλλιά σας – αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής σας για να αποφύγετε τη συσσώρευση και τη λιπαρότητα, εφαρμόστε το έλαιο καρύδας στα μήκη των μαλλιών σας για να προσθέσετε υγρασία και να σας βοηθήσει να τα ξεμπλέξετε.

Αφού εφαρμόσετε το λάδι καρύδας, στεγνώστε τα μαλλιά σας και φτιάξτε τα κανονικά, φροντίζοντας να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό θερμότητας αν χρησιμοποιείτε σεσουάρ, ισιωτικό ή ραβδί για μπούκλες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο των μαλλιών σας πριν χρησιμοποιήσετε μια μάσκα μαλλιών με λάδι καρύδας.

Η χρήση λαδιού καρύδας μία φορά την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετή. Αν το εφαρμόζετε σε μεγάλες ποσότητες ή πολύ συχνά, τότε οι θύλακες των μαλλιών σας μπορεί να φράξουν και μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση υπερβολικών ελαίων.

Μπορείτε να αφήσετε το λάδι καρύδας στα μαλλιά σας όλη τη νύχτα;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να βάζετε λάδι καρύδας στα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε και να κοιμάστε πάνω του, θα πρέπει να το αποφύγετε. Οι μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας μπορεί να φράξουν τους θύλακες της τρίχας, να κάνουν τα μαλλιά σας λιπαρά και να μειώσουν την ανάπτυξη.

Μπορείτε να αφήσετε το λάδι καρύδας στα μαλλιά σας για έως και 30 λεπτά. Εάν έχετε λεπτά ή πολύ πορώδη μαλλιά, 15 λεπτά είναι πιθανώς αρκετός χρόνος.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας ως μάσκα μαλλιών ή θεραπεία ,όταν ο τύπος των μαλλιών σας το επιτρέπει, μπορείτε να το αφήνετε κατά διαστήματα την διάρκεια της νύχτας χωρίς να φοβάστε μην προκαλεί προβλήματα στα μαλλιά σας.

Βοηθάει το λάδι καρύδας στην ανάπτυξη των μαλλιών;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το λάδι καρύδας βοήθησε στην ανάπτυξη των μαλλιών τους. Το έλαιο καρύδας μπορεί να βελτιώσει την υγεία των μαλλιών σας, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται ότι μεγαλώνουν με ταχύτερο ρυθμό, καθώς μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί το σπάσιμο και την ψαλίδα.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Το έλαιο καρύδας μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο πυκνά;

Δεν υπάρχουν ιατρικές έρευνες που να υποδεικνύουν ότι το έλαιο καρύδας προσφέρει αποτέλεσμα πύκνωσης στα μαλλιά.

Εάν ελπίζετε να πυκνώσετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να εξετάσετε τις ακόλουθες επιλογές αντ’ αυτού:

  • Αποφύγετε τις περιοριστικές δίαιτες – τρώτε πολλές τροφές πλούσιες σε οξυγόνο και βιταμίνες, όπως φυλλώδη λαχανικά και φρούτα
  • Μειώστε το υπερβολικό styling, τις βαφές και την εφαρμογή θερμότητας στα μαλλιά σας
  • Επιλέξτε προϊόντα για τα μαλλιά με βάση την καφεΐνη
  • Χαρίστε στον εαυτό σας τακτικά μασάζ στο κεφάλι για να αυξήσετε τη ροή του αίματος στους πόρους του τριχωτού της κεφαλής σας
  • Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας εάν υποψιάζεστε ότι η αραίωση των μαλλιών μπορεί να έχει κάποια υποκείμενη αιτία

+ 5 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Health Benefits of Coconut Oil for Your Hair https://www.webmd.com/beauty/health-benefits-of-coconut-oil-for-hair

Coconut Oil for Your Hair: Benefits, Uses, and Tips https://www.healthline.com/nutrition/coconut-oil-and-hair

What You Need to Know About Using Coconut Oil for Your Hair https://www.verywellhealth.com/coconut-oil-for-your-hair-4171883

Been using coconut oil on your hair? Here's why you should probably stop... https://www.glamourmagazine.co.uk/article/why-coconut-oil-is-bad-for-your-hair

Is Coconut Oil Good for Your Hair? Hairstylists Weigh In https://www.marieclaire.com/beauty/a27085593/coconut-oil-for-hair-uses-tips/