Θεραπεία

Λιπόλυση με λέιζερ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επέμβαση;

Η λιπόλυση με λέιζερ (Smart Lipo) θεωρείται από ορισμένους το πιο ισχυρό νέο όπλο κατά του λίπους και της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια διαδικασία, συγγενική με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, η οποία ωστόσο είναι πιο ήπια και επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, βοηθά τους υπέρβαρους ή παχύσαρκους ασθενείς να χάσουν πόντους, να μειώσουν την κυτταρίτιδα και να αποτρέψουν τη χαλάρωση του δέρματος μετά το αδυνάτισμα. 

Τι είναι η λιπόλυση με λέιζερ;

Η λιπόλυση με λέιζερ είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι τοπικές εναποθέσεις λίπους μειώνονται χειρουργικά, μέσω ενός ειδικού λέιζερ που είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα μικροσκοπικό σωληνίσκο.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, η λιπόλυση με λέιζερ δεν χρησιμοποιεί αναρρόφηση, αλλά προσφέρει οφέλη εφάμιλλα με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, αν και γενικά συνιστάται για μικρότερες περιοχές. (Λιποσωμιακές βιταμίνες: Τι είναι και πώς λειτουργούν;)

Η εν λόγω διαδικασία κερδίζει συνεχώς έδαφος και δημοτικότητα για χρήση στο πρόσωπο, ειδικά ως ένας τρόπος επαναπροσδιορισμού της γραμμής του σαγονιού και απαλλαγής από το «δεύτερο πηγούνι» που χαλαρώνει με την ηλικία. (Σπλαχνικό λίπος: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά;)

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λιπόλυσης με λέιζερ;

Η λιπόλυση με λέιζερ έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση:

  • Είναι πιο ήπια και ασφαλής, εν μέρει λόγω των πολύ μικρότερων σωληνίσκων που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία.
  • Μικρότεροι σωληνίσκοι σημαίνουν μικρότερες τομές, επομένως οι ουλές που δημιουργούνται μετά την χειρουργική επέμβαση είναι λιγότερες και μικρότερες.
  • Λόγω της θερμότητας που παράγεται από τη διαδικασία, η θεραπευτική απόκριση του ίδιου του σώματος προκαλεί συστολή των ιστών, αφήνοντας το δέρμα πιο σφιχτό και λείο στην περιοχή που θεραπεύεται.

Όλα τα πιο πάνω είναι πολύ σημαντικά, νοουμένου ότι η παραδοσιακή μέθοδος λιποαναρρόφησης απλώς «απορροφά το λίπος» αφήνοντας μερικές φορές το δέρμα ανομοιόμορφο και χαλαρό. (Η έλλειψη ύπνου αυξάνει το ανθυγιεινό λίπος στην κοιλιά;)

Ποιος θεωρείται καλός υποψήφιος για λιπόλυση με λέιζερ;

Οι κατευθυντήριες γραμμές για το ποιος είναι καλός υποψήφιος για λιπόλυση με λέιζερ κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο με εκείνες για την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση.

Σε γενικές γραμμές, ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει διατηρήσει σταθερό βάρος για χρόνια και να έχει συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές συσσώρευσης λίπους. (Αδυνάτισμα: Πώς θα κάψετε λίπος ευκολότερα;)

Ποιους κινδύνους εγκυμονεί η λιπόλυση με λέιζερ;

Παρόλο που η λιπόλυση με λέιζερ είναι λιγότερο επεμβατική από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, εξακολουθεί να είναι ένα είδος χειρουργικής επέμβασης, παρόλο που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.

Με βάση αυτό, εγκυμονεί τους ιδίους κινδύνους που εγκυμονούν οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις. (Τι γνωρίζετε για το παράδοξο της αισθητικής χειρουργικής;)

Οι πιο συνηθισμένοι κίνδυνοι και επιπλοκές της λιπόλυσης με λέιζερ περιλαμβάνουν:

Λιγότερο συνηθισμένοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αποκατάσταση μετά τη λιπόλυση με λέιζερ;

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο ασθενής μεταφέρεται στο δωμάτιο ανάρρωσης, όπου του χορηγούνται ρούχα συμπίεσης για έλεγχο του πρηξίματος στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία, τα οποία παράλληλα βοηθούν το δέρμα να προσαρμοστεί στο νέο σχήμα του σώματος.

Σε γενικές γραμμές, ο ασθενής μπορεί να αναμένει χαμηλά με μέτρια επίπεδα πόνου και δυσφορίας τις πρώτες 24-48 ώρες μετά την επέμβαση.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να φορά τα ρούχα συμπίεσης για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ανάλογα με τις οδηγίες του χειρούργου του.