Ψυχική υγεία

Μερικές συμβουλές για το πώς να πιστέψετε στον εαυτό σας!

Όλοι χρειαζόμαστε μια ώθηση μερικές φορές, ειδικά όταν κάτι πάει στραβά στον κόσμο μας. Όταν σας συμβαίνει αυτό, κοιτάξτε γύρω σας, θυμηθείτε ότι ξεκινήσατε από το τίποτα και πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα όσα βλέπετε τα δημιουργήσατε εσείς. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να πιστεύετε περισσότερο στον εαυτό σας.

  • Εστιάστε στα καλά σχόλια

Αγνοήστε αυτά που σας λένε οι άλλοι, εκτός αν είναι θετικά. Όταν ξέρετε ότι κάποιος σας σέβεται ή σας συμπαθεί, εισπράξτε τα καλά του σχόλια. Μπορείτε επίσης να τους ρωτήσετε τι είναι αυτό που τους αρέσει σε εσάς. Αυτό θα ενισχύσει τα καλύτερα σημεία του εαυτού σας και θα σας βοηθήσει να πιστέψετε στον εαυτό σας. Κάποιοι από εμάς δυσκολευόμαστε περισσότερο να δεχτούμε τα θετικά σχόλια παρά την κριτική, και αυτό πρέπει να αλλάξει.

  • Αντί να δημοσιεύετε φωτογραφίες, δημοσιεύστε μερικά αστεία στιγμιότυπα για να κάνετε κάποιον να χαμογελάσει

Το να πάρετε μερικά likes μπορεί να κάνει θαύματα. Αν οι λέξεις σας δεν είναι το φόρτε σας, ίσως μπορείτε να συγκεντρώσετε εκατομμύρια προβολές με το να δημιουργήσετε ένα αστείο βίντεο με κάτι που διασκεδάζει κι εσάς τους ίδιους. Όπως και να έχει, θα κάνει μερικούς ανθρώπους πιο χαρούμενους και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Η ανάρτηση μπορεί να είναι ένας τρόπος να συνδεθείτε με τον κόσμο σας και ταυτόχρονα με όλο τον κόσμο. Μπορείτε να το κάνετε μια θετική συνήθεια.

  • Θυμηθείτε την τελευταία (ή τη μεγαλύτερη) επιτυχία σας και σκεφτείτε την για λίγα λεπτά

Η πρόσληψη των προηγούμενων επιτυχιών σας θα σας βοηθήσει να φτάσετε και σε άλλες. Πολύ απλά, σας υπενθυμίζει ότι έχετε το ταλέντο και τα εργαλεία που απαιτούνται για να φτάσετε τη ζωή σας στο επόμενο επίπεδο. Ο οραματισμός βοηθάει και εδώ. Φανταστείτε τη μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι στιγμής και, στη συνέχεια, φανταστείτε τον στόχο για τον οποίο πηγαίνετε. Τοποθετήστε το παλιό συναίσθημα πάνω στη νέα εικόνα. Μόλις νιώσετε τη θετική ενέργεια στο σώμα σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι δουλεύει.

  • Να ξέρετε ότι είστε ο άνθρωπος που οι αγαπημένοι σας πιστεύουν ότι είστε

Και ναι, αυτό ισχύει και για τον σκύλο σας. Η συγκέντρωση στην αγάπη που λαμβάνετε από τους άλλους σας βοηθά να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Όταν αισθάνεστε πεσμένοι, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να ξεσπάσετε στον εαυτό σας. Προτείνω να σηκώσετε τον εαυτό σας ψηλά αντί γι’ αυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να νιώσετε την αγάπη που υπάρχει παντού γύρω σας. Ξεκινήστε με ένα άτομο (ή το σκύλο σας) και νιώστε τη διαφορά.

  • Αν το έχετε πετύχει στο παρελθόν, μπορείτε να το ξανακάνετε

Ίσως όχι με τον ίδιο τρόπο, αλλά μπορείτε να φτάσετε στο ίδιο επίπεδο επιρροής και πληρότητας. Τίποτα δεν έχει την ίδια αίσθηση με το να βρίσκεσαι  πάνω στη σκηνή και απο κάτω να φωνάζουν το όνομά σου αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, αλλά και άλλα πράγματα μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε όμορφα. Κυνηγήστε αυτό που θέλετε, ό,τι κι αν είναι αυτό.

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να πιστέψετε στον εαυτό σας περισσότερο λειτουργούν, αλλά μην προσπαθήσετε να τις κάνετε όλες ταυτόχρονα. Ξεκινήστε με αυτή που είναι πιο εύκολη για εσάς και μείνετε σε αυτήν για μια εβδομάδα περίπου πριν δοκιμάσετε άλλες ασκήσεις. Θα εκπλαγείτε με το πόσο ευχαριστημένοι θα αισθάνεστε με τα αποτελέσματα και με τον εαυτό σας.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

The Magic of Thinking Big Paperback – Abridged, April 2, 1987

Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead Paperback – April 7, 2015

Believing in Yourself Is the First Step to Achieve Anything https://dariusforoux.com/believing-in-yourself/