Τι αισθάνεσαι;

Πρόληψη και θεραπεία

Μετφορμίνη: είναι αντίδοτο στα γηρατειά;

Είναι η ουσία μετφορμίνη το ελιξίριο της ζωής;

Αντίδοτο στα γηρατειά η μετφορμίνη;

Η μετφορμίνη, ένα φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί από τη δεκαετία του ’50 κυρίως για τους ασθενείς με διαβήτη, ενδέχεται να είναι το αντίδοτο στα γηρατειά, καθώς επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν πως μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή και να αναστρέψει ορισμένες από τις διεργασίες που γίνονται με την πάροδο των ετών και προκαλούν τη φυσιολογική φθορά του οργανισμού.

Γιατί δεν παίρνει την έγκριση του FDA

Αρκετοί μάλιστα από αυτούς τους επιστήμονες είναι πεπεισμένοι πως αν κάποια μέρα ο FDA εγκρίνει κάποια ουσία για την καταπολέμηση των γηρατειών, τότε σίγουρα θα πρόκειται για τη μετφορμίνη. Όμως, όπως τονίζουν οι ίδιοι είναι σχεδόν αδύνατο να εγκριθεί από τον εν λόγω οργανισμό κάποια ουσία η οποία δεν θεραπεύει μια ασθένεια, όπως ορίζει άλλωστε και η νομοθεσία. Και τα γηρατειά, όπως αναφέρουν δεν είναι ασθένεια, άρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εγκριθεί για αυτή τη χρήση η μετφορμίνη. Όμως οι ευεργετικές της ιδιότητες φαίνεται πως είναι υπαρκτές σύμφωνα με τους μελετητές, οι οποίοι αρχικά είχαν παρατηρήσει πως οι ασθενείς με διαβήτη οι οποίοι λάμβαναν μετφορμίνη είχαν την τάση να ζουν παραπάνω από τους υγιείς ανθρώπους στην ίδια ηλικία, γεγονός που τους προβλημάτισε.

Τι λένε οι ερευνητές σχετικά με τη μετφορμίνη;

Στη συνέχεια, έπειτα από έρευνες, είδαν πως η μετφορμίνη διευκολύνει την απόπτωση των κυττάρων και συμμετέχει σε μια σειρά διεργασιών στο ανθρώπινο σώμα, οι οποίες αναστρέφουν, σε κάποιο βαθμό, τη γήρανση και διατηρούν τον οργανισμό σε καλύτερη κατάσταση. Πρόκειται για ένα φάρμακο που δεν έχει σοβαρές παρενέργειες και είναι φτηνό, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό. Οι φαρμακευτικές έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον και ενδέχεται σύντομα να ξεκινήσουν οι πρώτες κλινικές έρευνες για να μελετηθούν οι επιπτώσεις της μετφορμίνης στους μηχανισμούς γήρανσης και να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση της.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη δράση της σε επίπεδο φυσιολογίας, αλλά δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες για την δράση της σε μοριακό επίπεδο, κάτι που θα πρέπει σύντομα να μελετηθεί. Ως τότε, οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί αλλά αισιόδοξοι, καθώς ένα φάρμακο σαν και αυτό, με τόσο χαμηλό κόστος και ελάχιστες παρενέργειες, αν βρεθεί πως έχει τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στο χώρο της Ιατρικής.

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

The Safe, Boring, and Extremely Cheap Drug That Could Cure Aging elemental.medium.com/the-safe-boring-and-extremely-cheap-drug-that-could-cure-aging-83bf4977b0ac

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι