Ορθοπαιδικά

Μη παρεμβατικές θεραπείες για τον πόνο στη μέση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πόνο στη μέση χωρίς φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση. Αυτές οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να σας ανακουφίσουν και να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια ενεργή ζωή.

  1. Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μία από τις καλύτερες εναλλακτικές θεραπείες για τον πόνο στη μέση. Περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελονών στο δέρμα σας σε συγκεκριμένα σημεία για να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Μπορεί να νιώσετε ανακούφιση μετά από κάθε συνεδρία. Μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση ενός γύρου θεραπειών. Ο βελονισμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος εάν έχετε μυϊκούς σπασμούς ή πόνο που σχετίζεται με τα νεύρα. Για να βρείτε έναν εξειδικευμένο βελονιστή, ζητήστε από το γιατρό σας να σας παραπέμψει ή ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς.

  1. Μάλλαξη

Το μασάζ είναι μια εξαιρετική μορφή θεραπείας για να απελευθερώσετε το σφίξιμο των μυών σας. Μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο στην πλάτη σας, να σας βοηθήσει να λειτουργήσετε καλύτερα και να μειώσει την ποσότητα των φαρμάκων που χρειάζεστε. Σε μια μελέτη, τα άτομα που έκαναν 1 ώρα μασάζ μία φορά την εβδομάδα για 10 εβδομάδες είχαν λιγότερα συμπτώματα, ήταν πιο δραστήρια και περνούσαν λιγότερο χρόνο στο κρεβάτι από τα άτομα που έκαναν παραδοσιακές θεραπείες. Η τακτική θεραπεία με μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο πόνο στην πλάτη για έως και 6 μήνες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το αυτομασάζ. Ένας θεραπευτής μασάζ μπορεί να σας διδάξει πώς.

  1. Άσκηση

Το να είστε δραστήριοι απελευθερώνει την πίεση στους δίσκους σας και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα. Εάν εργάζεστε σε γραφείο, κάντε τακτικά διαλείμματα. Σηκωθείτε, τεντωθείτε και περπατήστε. Η τακτική άσκηση είναι σημαντική. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα περπατήματος ή δοκιμάστε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ενδυναμώνει τους μυς σας. Και τα δύο είναι καλά για τον μακροχρόνιο πόνο στη μέση. Το τάι τσι είναι μια άλλη καλή επιλογή.

  1. Γιόγκα και πιλάτες

Υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η γιόγκα μειώνει τον πόνο στην πλάτη. Το πιλάτες είναι επίσης χρήσιμο. Και τα δύο φέρνουν ανακούφιση συνδυάζοντας ασκήσεις διάτασης και ενδυνάμωσης. Δοκιμάστε να τα κάνετε 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Δείτε αν μπορείτε να φτάσετε μέχρι και μια ώρα την ημέρα. Ή κάντε λίγο όταν μπορείτε. Κάντε 10 λεπτά γιόγκα ή πιλάτες όταν ξυπνάτε. Κάντε άλλα 10 λεπτά πριν κοιμηθείτε. Προσθέστε επιπλέον ασκήσεις εδώ και εκεί.

  1. Τεχνικές κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης

Η προσαρμογή της σπονδυλικής στήλης από χειροπρακτικό ή άλλο επαγγελματία μπορεί να μειώσει τον πόνο στην πλάτη. Μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά με άλλες θεραπείες, ή μερικές φορές καλύτερα. Είναι μια καλή επιλογή αν δεν έχετε νευρικό πόνο ή νευρική βλάβη. Δοκιμάστε ένα σετ 12 συνεδριών θεραπείας της σπονδυλικής στήλης με έναν αδειούχο χειροπράκτη, οστεοπαθητικό γιατρό ή φυσικοθεραπευτή. Πιθανότατα θα νιώσετε καλύτερα αμέσως, και μπορεί να νιώσετε καλά για πολύ καιρό αφού τελειώσετε. Μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως αρκετούς μήνες, συνήθως μετά την ολοκλήρωση ενός σετ θεραπειών.

  1. Θεραπείες με βότανα

Είναι πιθανό ορισμένες φυτικές θεραπείες να είναι χρήσιμες για τον πόνο στη μέση. Αλλά δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να το υποστηρίζουν. Μερικοί άνθρωποι δοκιμάζουν την κρέμα καψαϊκίνης, μια μορφή πιπεριού καγιέν που εφαρμόζετε στην πλάτη σας για να εμποδίζετε τα σήματα πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλό σας. Το εκχύλισμα της λευκής ιτιάς είναι παρόμοιο με την ασπιρίνη και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Το αρπαγόφυτο, ένα βότανο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τον πόνο στην πλάτη σας. Το παίρνετε σε κάψουλα, δισκίο ή υγρό ή ως αλοιφή που βάζετε στο δέρμα σας.

  1. Βιοανάδραση και θεραπείες που βασίζονται στο μυαλό

Η βιοανάδραση χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό, συνήθως στο γραφείο ενός γιατρού ή θεραπευτή, για να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τις σωματικές αντιδράσεις του σώματός σας. Μπορεί να σας διδάξει πώς να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την αναπνοή σας και τους σφυγμούς σας για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απαλύνετε τον χρόνιο πόνο. Άλλες τεχνικές περιλαμβάνουν την προοδευτική χαλάρωση, κατά την οποία σφίγγετε και στη συνέχεια χαλαρώνετε διάφορους μύες– και τη μείωση του στρες με βάση τη νοημοσύνη, η οποία χρησιμοποιεί διαλογισμό. Και οι δύο σας βοηθούν να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας για να μειώσετε την αίσθηση του πόνου. Αλλά οι μελέτες είναι ασαφείς, οπότε δεν είναι σαφές αν είναι αποτελεσματικές θεραπευτικές θεραπείες.

+ 10 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved