Γυναίκα

Μπορούν τα βότανα να ανακουφίσουν τις κράμπες της περιόδου;

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν έντονες κράμπες περιόδου, στρέφονται συνήθως σε αναλγητικά, όπως η ιβουπροφαίνη, αλλά υπάρχουν και μερικές που προτιμούν τις φυσικές θεραπείες ή τα βότανα, για να ανακουφίσουν τον πόνο που βιώνουν. (Ανώμαλη αιμορραγία της μήτρας: Τι πρέπει να γνωρίζετε;)

Παρόλο που απαιτείται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί το κατά πόσον τα βότανα είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία του πόνου της περιόδου, οι ειδικοί στη βοτανοθεραπεία συστήνουν το τζίντζερ, την κανέλα, το μάραθο, το τσάι από φύλλα βατόμουρου και τις ρίζες Dong Quai. (Κράμπες περιόδου: 2+1 τρόποι αντιμετώπισης)

Τα βότανα είναι αποτελεσματικά στην ανακούφιση του πόνου της περιόδου;

Το τσάι από φύλλα τζίντζερ, μάραθο, κανέλα και βατόμουρα είναι οι πιο κοινές φυσικές θεραπείες με βότανα που προτείνουν οι φυσιοπαθητικοί γιατροί για την ανακούφιση του πόνου της περιόδου. (7 αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα σας βοηθήσουν με την ενδομητρίωση)

  • Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και της σοβαρότητας του πόνου
  • Ο μάραθος μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τις συσπάσεις της μήτρας και κατά συνέπεια τον πόνο της περιόδου
  • Το τσάι από φύλλα βατόμουρου μειώνει τις συσπάσεις της μήτρας κατά την περίοδο.
  • Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των προσταγλανδινών και του πόνου της περιόδου, καθώς και της έντονης αιμορραγίας. Μια μελέτη του 2015, διαπίστωσε ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τη ναυτία και τον έμετο που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση.

Παρόλα αυτά, αν προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε φυσική θεραπεία, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να ενημερωθείτε για το χρονοδιάγραμμα και την δοσολογία των βοτάνων. Την ίδια ώρα, ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τυχόν πιθανές αλληλεπιδράσεις των βοτάνων και άλλων συμπληρωμάτων ή φαρμάκων που παίρνετε. Για παράδειγμα η κανέλα, μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον διαβήτη. (Πόνος περιόδου: 6 λόγοι που δεν είναι φυσιολογικός)

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC), τα βότανα μπορεί να μην παρέχουν άμεση ανακούφιση του πόνο. Μάλιστα, αν λαμβάνονται σε μεγαλύτερες από τα συνιστώμενες ποσότητες, μπορούν να οδηγήσουν σε παρενέργειες. Για παράδειγμα η υπερβολική κατανάλωση τζίντζερ, μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακό πόνο. (Έμμηνος ρύση (Περίοδος): Πόσες ημέρες αιμορραγίας θεωρούνται φυσιολογικές;)

Με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο της περιόδου;

Εκτός από τα βότανα, οι φυσιοπαθητικοί γιατροί συστήνουν επιπρόσθετα συμπληρώματα ή φυσικές θεραπείες για να βοηθήσουν στον πόνο της περιόδου. (Περίοδος: Απαντήσεις σε 9 σημαντικές ερωτήσεις)

Η Lana Butner, ND, LAc, πιστοποιημένη φυσιοπαθητική γιατρός και αδειούχος βελονιστής στη Νέα Υόρκη, συνιστά μπάνιο με άλατα Epsom με μαγνήσιο και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μάραθου και καστορέλαιο. Ωστόσο, και οι δύο αυτές συστάσεις συνοδεύονται από την προειδοποίηση ότι μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. (Πώς επηρεάζει η περίοδος τον ύπνο σας;)

Το μαγνήσιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα για την ανακούφιση του πόνου της περίοδου. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2017, τα στοιχεία ότι το μαγνήσιο θα μπορούσε να βοηθήσει στον πόνο της περιόδου αυξάνονται, αλλά χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να κατανοηθεί αυτή η συσχέτιση. (Πιάσιμο vs Πόνος: Ποια είναι η διαφορά;)

+ 6 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Can Herbs Relieve Menstrual Cramps? https://www.verywellhealth.com/herbs-for-menstrual-cramps-6822882

Magnesium Research https://doi.org/10.1684/mrh.2017.0419

Ginger https://www.nccih.nih.gov/health/ginger

Period pain https://www.nhs.uk/conditions/period-pain/

Berry Leaves: An Alternative Source of Bioactive Natural Products of Nutritional and Medicinal Value https://www.mdpi.com/2076-3921/5/2/17

Efficacy of herbal medicine (cinnamon/fennel/ginger) for primary dysmenorrhea: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0300060520936179