Μολυσματικές ασθένειες

Νέα Υόρκη: Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων και γυμναστήρια

Μόνο για εμβολιασμένους θα είναι διαθέσιμες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι εσωτερικές δραστηριότητες, όπως το φαγητό, το γυμναστήριο, οι θεατρικές παραστάσεις και οι χώροι διασκέδασης στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Δημάρχου Bill de Blasio.

Οι εσωτερικοί χώροι στη Νέα Υόρκη θα είναι διαθέσιμοι μόνο για εμβολιασμένους;

Η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη πόλη που απαιτεί αναγκαστικό εμβολιασμό από άτομα που θέλουν να επισκεφτούν εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, γυμναστήρια και εσωτερικούς χώρους χώρων αναψυχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Bill de Blasio, ο οποίος εξήγησε ότι αυτή η κίνηση μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν για να μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες που τους ευχαριστούν. «Ο εμβολιασμός, ειδικά τώρα που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία λόγω της μετάλλαξης δέλτα, είναι πέρα για πέρα απαραίτητος» επισήμανε, τονίζοντας ότι «αν οι άνθρωποι θέλουν να συνεχίσουν να συμμετέχουν κανονικά στην κοινωνία της Νέας Υόρκης, πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν». Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι «η σημερινή ανάκαμψη τόσο της Νέας Υόρκης, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλεται καθαρά στον εμβολιασμό».

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Key to NYC Pass», θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στα μέσα Αυγούστου και η πλήρης επιβολή του θα αρχίσει από τις 13 Σεπτεμβρίου, όπου η πόλη θα εκδώσει και επίσημα Εκτελεστικό Διάταγμα Δημάρχου, με την εντολή του Επιτρόπου Υγείας.

Όσον αφορά την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται εξαιτίας της μετάλλαξης δέλτα, ο Δήμαρχος Blasio ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι όλοι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αρχής πρέπει να εμβολιαστούν ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ. Την ίδια στιγμή πρόσφερε αμοιβή 100 δολαρίων στους Νεοϋορκέζους για να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι πάνω από 11.000 άνθρωποι έχουν διεκδικήσει τις ανταμοιβές τους μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον Andy Slavitt, πρώην Ανώτερο Σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19, η μετάλλαξη δέλτα είναι το πιο μολυσματικό στέλεχος του Sars-Cov-2. Όπως εξήγησε, μόνο 5 λεπτά έκθεσης είναι αρκετά για να προκαλέσουν μόλυνση σε ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι. «Οπότε, ο εμβολιασμός είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα κατά της εν λόγω μετάλλαξης, αλλά και όλων των υπολοίπων», υπογράμμισε καταληκτικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Νέας Υόρκης, περίπου το 68% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

New York City Will Require Vaccination Proof for Indoor Dining, Gyms, and Entertainment https://www.verywellhealth.com/new-york-city-vaccination-proof-indoor-5195592

NEW YORK STATE'S COVID-19 VACCINATION PROGRAM https://covid19vaccine.health.ny.gov/covid-19-vaccine-tracker

COVID-19 Vaccine Incentives https://www1.nyc.gov/site/coronavirus/vaccines/vaccine-incentives.page