Τι αισθάνεσαι;

Υγεία Δέρματος

Τέλειο, νεανικό δέρμα με τη νέα επαναστατική μέθοδο Dermapen

Αν θέλετε να αποκτήσετε όμορφο, νεανικό δέρμα χωρίς όμως να υποβληθείτε σε κάποια χρονοβόρα ή επώδυνη αισθητική επέμβαση, η νέα επαναστατική μέθοδος Dermapen 4 ίσως να είναι η ιδανική για εσάς. Η τελευταία αποτελεί την κορυφαία εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών καθώς η καινοτόμος τεχνολογία της κεφαλής του, σαρώνει την επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας κανάλια (νιγμούς) έως και 104% πιο γρήγορα από παλαιότερες συσκευές. Η απόλυτα κάθετη διάτρηση του δέρματος καθώς και η ταχύτητα του, μεταφέρουν δια μέσω των νιγμών έως και 80% βαθύτερα στο δέρμα τα δραστικά συστατικά της θεραπείας. Έτσι, διεγείρεται ο φυσικός μηχανισμός επούλωσης του οργανισμού.

Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και βελτιώνεται η επιφάνεια και η υφή του δέρματος ενώ με το ολοκληρωμένο πρωτόκολλο εφαρμογής Dermapen 4 και Dp Dermaceuticals, οι θεραπείες αυτές είναι εντελώς ανώδυνες, πιο γρήγορες και μας δίνουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Τη νέα αυτή μέθοδο, τις ενδείξεις και τα θεαματικά αποτελέσματα της θα μας αναλύσει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Νοσοκομείου ‘Metropolitan’.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται το Dermapen;

 • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
 • Διεσταλμένοι πόροι
 • Λιπαρότητα
 • Ακμή και ουλές ακμής
 • Λεύκανση
 • Υπερμελαγχρώσεις
 •  Λάμψη
 • Ραγάδες
 • Χαλαρωμένο δέρμα
 • Ουλές
 • Μετεγχειρητικές ουλές
 • Ανάπλαση

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το Dermapen;

Η νέα αυτή μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές περιοχές του προσώπου αλλά και του σώματος με στόχο να βελτιώσει την εμφάνιση και την υφή της επιδερμίδας και τα αποτελέσματα της είναι ορατά από τις πρώτες εφαρμογές.

«Το Dermapen 4 εφαρμόζεται στο πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια και στο σώμα. Επιπλέον είναι εξαιρετική επιλογή για πιο δύσκολα σημεία όπως η περιοχή των ματιών, τα βλέφαρα, τα αυτιά , τα χείλη, η μύτη, τα μπράτσα, η κοιλιά, τα πόδια ή όπου υπάρχουν ραγάδες, ουλές και δυσχρωμίες. Τέλος, στο τριχωτό της κεφαλής εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε περιπτώσεις αλωπεκίας», εξηγεί ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης.

Είναι επώδυνο το Dermapen;

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδανική και για τους ασθενείς που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε μια διαδικασία η οποία μπορεί να είναι επώδυνη, καθώς επιθυμούν μια γρήγορη ανανέωση, χωρίς όμως να νιώσουν δυσφορία ή πόνο.

«Οι παλαιότερες τεχνικές (roller, microneedling κ.λ.π) ήταν πολύ τραυματικές και αιματηρές, γι αυτό η χρήση αναισθητικής κρέμας ήταν απαραίτητη. Τώρα πλέον με το Dermapen 4 δεν υπάρχει καμιά σύγκριση. Αποτελεί την πιο ανώδυνη θεραπεία. Οι θεραπείες με το Dermapen 4 δεν χρειάζονται κανενός είδους αναισθητικό» αναφέρει ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης.

Ποια είναι η ιδανική συχνότητα εφαρμογής Dermapen;

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενούς. Έτσι, η συχνότητα της εφαρμογής εξαρτάται συνήθως τόσο απο την επιλεγμένη περιοχή, αλλά και απο τις ανάγκες που έχει ο κάθε ασθενής ανάλογα με τις υπάρχουσες βλάβες που επιθυμεί να διορθώσει με αυτή τη μέθοδο ο πλαστικός χειρουργός του.

«Ανάλογα με το είδος της θεραπείας και την πάσχουσα περιοχή συνήθως συστήνουμε 3-8 συνεδρίες, σε διάστημα 2-8 εβδομάδων. Πριν την πρώτη συνεδρία γίνεται προσεκτική αξιολόγηση. Με βάση την αξιολόγηση αυτή καταλήγουμε πάντοτε σε ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο συνολικής αντιμετώπισης των βλαβών που υπάρχουν» τονίζει ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης.

Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σχεδόν άμεσα, δηλαδή όταν μετά την εφαρμογή το δέρμα επουλωθεί και επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση, δηλαδή σε διάστημα λίγων ημερών, όμως το τελικό αποτέλεσμα- ανάλογα με την επιλεγμένη θεραπεία και τον βαθμό του προβλήματος του ασθενή στη συγκεκριμένη περιοχή- μπορεί να φανεί μετά την τρίτη συνεδρία, ενώ το δέρμα θα εξακολουθεί να βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο στο επόμενο διάστημα!

«Από την πρώτη συνεδρία και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης. Ωστόσο μακροπρόθεσμα και πιο αισθητά αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την 3η συνεδρία. Η κατάσταση του δέρματος συνεχίζει να βελτιώνεται στην διάρκεια των επόμενων 6-12 μηνών. Σημαντικές για την διατήρηση του αποτελέσματος είναι ενδεχομένως και κάποιες θεραπείες συντήρησης» εξηγεί ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης«.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

«Σε γενικά πλαίσια όχι. Ενδεχομένως να υπάρχει ήπιο ερύθημα ερυθρότητα για 1-2 ημέρες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις δραστηριότητες τους άμεσα μετά την θεραπεία. Η χρήση αναπλαστικής και αντηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη για την γρήγορη επούλωση και προστασία του δέρματος» συμπληρώνει ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης.

Πόσο σύντομα μετά από ενέσιμα(βοτουλινική τοξίνη/ υαλουρονικό οξύ)μπορώ να κάνω Dermapen;

«Δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός σε αυτό. Ωστόσο, καλό θα είναι ο συνδυασμός των θεραπειών όπως και ο προγραμματισμός τους να γίνονται πάντα σε συνεννόηση με τον ιατρό», αναφέρει ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

«Το Dermapen 4 μπορεί να συνδυαστεί με πληθώρα θεραπειών. Είναι ιδανικό σε συνδυασμό με medical peels, αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες και Fractional laser» σημειώνει ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης.

Πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένη εποχή του χρόνου;

«Εφαρμόζεται σε όλη την διάρκεια του έτους, με ασφάλεια» τονίζει ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης.