Υγεία Δέρματος

Νερό micellar: Ποια είναι τα οφέλη και οι χρήσεις του στην επιδερμίδα σας;

Τι είναι το νερό micellar;

Το νερό micellar αποτελείται από μικκύλια (πολύ μικρές μπάλες από μόρια καθαριστικών ελαίων) που υπάρχουν στο καθαρισμένο νερό και απομακρύνουν τους ρύπους από το δέρμα.

Ο καθαρισμός με νερό micellar έχει ποικίλες χρήσεις, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως:

 • Καθαριστικό προσώπου
 • Τονωτικό σε όλο το πρόσωπο
 • Γρήγορο αναζωογονητικό για το δέρμα εν κινήσει
 • Εναλλακτική λύση για το απολυμαντικό χεριών που δεν στεγνώνει
 • Αφαίρεσης μακιγιάζ
 • Αφαιρετικό για το μακιγιάζ των ματιών
 • Καθαριστικό πινέλου μακιγιάζ
 • Ενυδατική κρέμα

Πού μπορείτε να προμηθευτείτε το νερό micellar;

Το νερό micellar είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο σε φαρμακεία, καταστήματα υψηλής ποιότητας και σούπερ μάρκετ.

Είναι το νερό micellar καλό για την επιδερμίδα σας;

Το νερό Micellar είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση του καθημερινού ιδρώτα, της βρωμιάς και της λιπαρότητας από την επιφάνεια του δέρματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον καθαρισμό των πόρων σας, ενώ παράλληλα θα το τονώσει. Αυτό σημαίνει ότι θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας χωρίς να της στερήσει τη φυσική υγρασία, να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα ή να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα.

Το νερό micellar δεν περιέχει αλκοόλ, μπορεί να μειώσει τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση και διατηρεί το δέρμα απαλό.

Ποια είναι τα οφέλη του νερού micellar;

 • Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος (ξηρό και ευαίσθητο, λιπαρό, μεικτό)
 • Χωρίς συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα (όπως σαπούνι και αρώματα)
 • Βοηθώντας να κρατήσετε την ακμή και τις επίμονες κηλίδες μακριά
 • Μια βολική εναλλακτική λύση σε μια χρονοβόρα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Πώς να χρησιμοποιήσετε το νερό micellar στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Το νερό micellar μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε το πρωί είτε το βράδυ, ή ακόμα και στις δύο περιπτώσεις. Συνιστάται να χρησιμοποιείται πρώτα το micellar και στη συνέχεια να ακολουθείται η κανονική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά τη χρήση του micellar.

Συνιστάται να ρίχνετε το micellar σε ένα βαμβάκι και στη συνέχεια να το τρίβετε απαλά στο πρόσωπό σας.

Αν το χρησιμοποιείτε ως προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ, περάστε το βαμβάκι από τα μάτια, τα χείλη και το πρόσωπό σας, κάνοντας μια μικρή παύση στις περιοχές με το πιο έντονο μακιγιάζ (όπως η αδιάβροχη μάσκαρα). Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τρίψετε επιθετικά, αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγετε το τράβηγμα της επιδερμίδας σας.

Το νερό Micellar μπορεί να αφαιρέσει ακόμη και τα αδιάβροχα προϊόντα. Ωστόσο, ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ είναι ελαιοδιαλυτά και μόνο τα καθαριστικά με λάδι μπορούν να αφαιρέσουν το μακιγιάζ χωρίς να χρειάζεται να τρίψετε υπερβολικά το δέρμα.

Εάν χρησιμοποιείτε το micellar ως προϊόν πλύσης ή τόνωσης, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μεταξύ των βημάτων περιποίησης της επιδερμίδας και κατά τη διάρκεια της ημέρας, εάν αισθάνεστε ότι η επιδερμίδα σας χρειάζεται μια ώθηση. Αυτό μπορεί να το αισθάνεστε ιδιαίτερα καταπραϋντικό τις ζεστές μέρες που το πρόσωπό σας ιδρώνει.

Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά τη χρήση του micellar(θα πρέπει απλώς να στεγνώσει), αυτό το καθιστά ιδανικό για ταξίδια, για χρήση μετά από μια έντονη συνεδρία γυμναστικής ή ενώ εργάζεστε σε ένα ζεστό περιβάλλον. Μπορείτε να αγοράσετε το micellar σε μικρό μέγεθος , τα οποία θα χωρέσουν σε μια τσάντα ή τσέπη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το micellar water στα μαλλιά σας;

Αφού λοιπόν το micellar είναι τόσο απαλό και υποτίθεται ότι είναι εξαιρετικό για το δέρμα σας, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα μαλλιά σας; Η απάντηση είναι ναι!

Το νερό micellar είναι απίθανο να αφαιρέσει την υγρασία από τα μαλλιά σας. Η χρήση του μπορεί να βοηθήσει στη συνολική ισορροπία των μαλλιών σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα φαίνονται λαμπερά και πιο ζωηρά. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα για τα μαλλιά στην αγορά τα οποία είναι εμποτισμένα με micellar. Ίσως αξίζει να το δοκιμάσετε αν έχετε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής ή αν θέλετε να ενθαρρύνετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας.

Το νερό micellar μπορεί να προκαλεί εξανθήματα;

Μέχρι στιγμής, το νερό micellar φαίνεται να είναι ένα καθολικά αποτελεσματικό προϊόν. Εάν είστε επιρρεπείς σε ατέλειες και ξεσπάσματα, το νερό micellar μπορεί να βοηθήσει, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να έχουν παγιδευτεί και φράζουν τους πόρους, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως ένα απαλό καθαριστικό προσώπου για την απομάκρυνση των ρύπων.

Είναι το νερό micellar καλό για την ακμή;

Ωστόσο, όπως και τα περισσότερα προϊόντα, το νερό micellar δεν είναι κατάλληλο για όλους. Έτσι, αν είστε επιρρεπής στην ακμή και ακολουθείτε θεραπεία για αυτήν, ίσως είναι καλή ιδέα να συνομιλήσετε με τον δερματολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι το νερό micellar δεν έρχεται σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που σας έχουν συνταγογραφηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

+ 15 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Cleansing Formulations That Respect Skin Barrier Integrity https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3425021/

Effects of glycerol on human skin damaged by acute sodium lauryl sulphate treatment https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20043170/

Glycerol and the skin: holistic approach to its origin and functions https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18510666/

Cleansing without compromise: the impact of cleansers on the skin barrier and the technology of mild cleansing https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14728695/

Polymeric micelles as cutaneous drug delivery system in normal skin and dermatological disorders https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5801582/

Glycerol and urea can be used to increase skin permeability in reduced hydration conditions https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23643739/

A Guide to the Ingredients and Potential Benefits of Over-the-Counter Cleansers and Moisturizers for Rosacea Patients https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3168246/

Anti-irritant and anti-inflammatory effects of glycerol and xylitol in sodium lauryl sulphate-induced acute irritation https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26370610/

Acne: Overview https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279211/

A single-blinded, randomized, controlled clinical trial evaluating the effect of face washing on acne vulgaris https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17014635/

Efficacy of the combined use of a facial cleanser and moisturizers for the care of mild acne patients with sensitive skin https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25483138/

Cleansing and moisturizing in acne patients https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19209947/

New Eye Cleansing Product Improves Makeup-Related Ocular Problems https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4548137/

Skincare Bootcamp: The Evolving Role of Skincare https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5172479/

5 Benefits and Uses of Micellar Water https://www.healthline.com/nutrition/micellar-water-benefits