Τι αισθάνεσαι;

Γυναίκα

Ύπνος χωρίς ρούχα: Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

Ο ύπνος χωρίς εσώρουχο αποτρέπει τις κολπικές λοιμώξεις

Η καθημερινή ρουτίνα που ακολουθούν οι πλείστοι άνθρωποι το βράδυ είναι να βάλουν πιτζάμες, να βουρτσίσουν τα δόντια τους να πλύνουν το πρόσωπο τους και να ξαπλώσουν. Ωστόσο, απόψε σκεφτείτε να κάνετε το βράδυ σας λίγο πιο ενδιαφέρον, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα. Πριν ξαπλώσετε, λοιπόν, βγάλτε την πιτζάμα σας και κυρίως το εσώρουχο σας και ξαπλώστε. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, κάνει καλό στον κόλπο της γυναίκας. Πάμε λοιπόν να μάθουμε το γιατί.

Σε τι βοηθά ο ύπνος χωρίς εσώρουχο;

Όπως αποδεικνύεται, ο ύπνος χωρίς παντελόνι και κυρίως χωρίς εσώρουχο είναι μια πολύ υγιεινή συνήθεια για τις γυναίκες, διότι όσο προσεκτικές και αν είναι με την υγιεινή των εσωρούχων τους, ο κόλπος τους χρειάζεται ξεκούραση και αέρα. Αν αναλογιστούμε ότι το σώμα μας μένει γυμνό μόνο όταν κάνουμε σεξ ή μπάνιο, τότε αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη του ανάγκη του να νιώσει ελεύθερο.

Πιο κάτω, λοιπόν, θα αναφέρουμε μερικούς καλούς λόγους, για τους οποίους αξίζει απόψε να κοιμηθείτε γυμνοί:

1. Ο ύπνος χωρίς εσώρουχο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον κόλπο σας καθαρό

Εκτός από το ντους και το καθαρό εσώρουχο, που βοηθούν στην καλή υγιεινή του κόλπου, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ιδρώνετε και έχετε κολπικές εκκρίσεις ακόμη και την ώρα που κοιμάστε, ανεξάρτητα αν πριν ξαπλώσετε κάνατε μπάνιο. Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ξυπνήσετε και να νιώθετε το εσώρουχο σας ιδρωμένο, είτε επειδή κάνει πολύ ζέστη στο δωμάτιο, είτε γιατί είστε επιρρεπείς στον ίδρωτα, είτε γιατί νιώθετε εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης. Πρέπει όμως να γνωρίζετε, ότι αυτή η υγρασία που συλλέγεται στο εσώρουχο σας, είτε από κολπικές εκκρίσεις, είτε από ιδρώτα, αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για ανάπτυξη βακτηρίων, που μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις.

2. Ο ύπνος χωρίς εσώρουχο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων

Το να διατηρείτε τον κόλπο σας καθαρό και στεγνό, είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα που έχετε στην φαρέτρα σας για την αποφυγή μολύνσεων, όπως οι μολύνσεις που προέρχονται από μυκητιάσεις  (μια υπερανάπτυξη μύκητα που προκαλεί κνησμό και κάψιμο) και μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος (UTI) (μολύνσεις που προκαλούνται όταν τα βακτήρια εισέρθουν στο ουροποιητικό σύστημα).  Όταν λοιπόν κοιμάστε χωρίς εσώρουχο, αυτά τα βακτήρια δεν βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν, οπότε δεν έχετε να ανησυχείτε για τέτοιου είδους λοιμώξεις. Στην περίπτωση ωστόσο, που νιώθετε άβολα να κοιμάστε χωρίς εσώρουχο, τότε μπορείτε να φορέσετε ένα καθαρό, χαλαρά τοποθετημένο βαμβακερό εσώρουχο και να αφαιρείτε απλά την πιτζάμα σας την ώρα που ξαπλώνετε. Να θυμάστε ότι το βαμβάκι, βοηθά τον κόλπο να αναπνέει αυξάνοντας τη ροή του αέρα που εισέρχεται στο εσώρουχο, μειώνοντας έτσι την υγρασία της περιοχής.

+ 8 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved