Τι αισθάνεσαι;

Πρόληψη και θεραπεία

Οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί;

Τα εμβόλια COVID-19 πρέπει να είναι υποχρεωτικά για τους εκπαιδευτικούς με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, δήλωσε την περασμένη Τρίτη ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Γιατί οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί;

Ο Anthony Fauci, υπογράμμισε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί για τους εκπαιδευτικούς, εξηγώντας ότι «καθώς η πιο μολυσματική και πιο μεταδοτική μετάλλαξη δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται και νοουμένου ότι οι ενήλικες μπορούν να εμβολιαστούν, πρέπει να το πράξουν για να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν».

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι μόλις η FDA εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο COVID-19, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει από τον νόμο να είναι αναγκασμένοι να εμβολιαστούν». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι είναι πολύ πιθανόν να υποχρεωθούν να εμβολιαστούν και οι ακαδημαϊκοί.

Ο Fauci, εξέφρασε την ελπίδα ότι η FDA θα εγκρίνει το συντομότερο δυνατό το εμβόλιο, την ίδια στιγμή που προέτρεψε τους δασκάλους και το προσωπικό του σχολείου να εμβολιαστούν για να κρατήσουν υγιείς τους μαθητές τους. «Ο καλύτερος τρόπος προστασίας των παιδιών αυτή τη στιγμή» είπε «είναι ο εμβολιασμός των γύρω τους».

Πέραν όμως από αυτό, πρόσθεσε, είναι θεμιτή και η χρήση μάσκας. «Γνωρίζουμε ότι η μάσκα είναι άβολη, ειδικά για ένα παιδί, αλλά είναι μια προσωρινή και αποτελεσματική λύση» υπογράμμισε.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι τα παιδιά μολύνονται με γρηγορότερο ρυθμό πλέον από κορωνοϊό, λόγω της μετάλλαξης δέλτα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Παιδιατρικής Αμερικανικής Ακαδημίας . «Καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σχεδόν 4,3 εκατομμύρια παιδιά βρέθηκαν θετικά στην COVID-19, αντιπροσωπεύοντας το 14,3% των συνολικών κρουσμάτων. Αλλά την εβδομάδα που έληξε στις 5 Αυγούστου, τα θετικά παιδιά αντιπροσώπευαν το 15% των εβδομαδιαίων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα».

Σε κάθε περίπτωση και παρόλο που τα παιδιά εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες οι μακροπρόθεσμες συνέπειες που μπορεί να έχει η νόσος στα παιδιά. Ως εκ τούτου, χρειάζονται πάσι θυσία προστασία.

Οι δάσκαλοι και το προσωπικό του σχολείου, έχουν στα χέρια τους δύο βασικά εργαλεία για την προστασία των παιδιών: τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό, τόνισε καταληκτικά ο Fauci, καλώντας όσους δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και μπορούν να εμβολιαστούν, να το πράξουν το συντομότερο.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι