Παιδί

Παιδικό άσθμα: Ένας οδηγός για τις καλοκαιρινές διακοπές σας

Δυστυχώς, το άσθμα δεν κάνει καλοκαιρινές διακοπές. Κάθε 20 δευτερόλεπτα, ένα παιδί εισάγεται στο νοσοκομείο λόγω κρίσης άσθματος. Και σύμφωνα με το Asthma UK, τα παιδιά με την πάθηση αυτή έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο όταν επιστρέφουν στο σχολείο τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι η διαχείριση του άσθματος του παιδιού τους κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών είναι το κλειδί.

Όταν τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο τον Σεπτέμβριο, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν μια απειλητική για τη ζωή τους κρίση άσθματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί διαπιστώνουν ότι το άσθμα τους πυροδοτείται από τους ιούς του κρυολογήματος και της γρίπης, οι οποίοι είναι πολύ διαδεδομένοι αυτή την εποχή του έτους. Επίσης, αν δεν έχουν πάρει τα προληπτικά τους φάρμακα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτό σημαίνει ότι οι αεραγωγοί τους δεν προστατεύονται.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι με μερικά απλά βήματα, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να αποφύγει τις κρίσεις άσθματος και να απολαύσει το καλοκαίρι όπως όλοι οι άλλοι.

Τι πρέπει να έχετε στο νου σας στην περίοδο των διακοπών σας για το άσθμα του παιδιού σας;

  1. Φάρμακα

Το φάρμακο πρόληψης (συνήθως μια καφέ εισπνοή) μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά μόνο εάν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τη συνταγή. Δεν ανακουφίζει τα συμπτώματα αμέσως και μπορεί να χρειαστούν 7-14 ημέρες για να αναπτυχθεί η πλήρης επίδρασή του. Επομένως, οι γονείς πρέπει να διασφαλίζουν ότι το παιδί τους συνεχίζει να το παίρνει κάθε μέρα.

Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να διαχειριστεί τους εκλυτικούς παράγοντες του άσθματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να βεβαιωθούν ότι λαμβάνουν το συνηθισμένο προληπτικό φάρμακο και να διατηρήσουν μια ρουτίνα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθεί η πλήρης προστασία ενός προληπτικού εισπνεόμενου φαρμάκου- η καθημερινή ανανέωση θα βοηθήσει να διατηρηθούν οι πνεύμονες του παιδιού προστατευμένοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όταν επιστρέψει στο σχολείο.

Το φάρμακο Preventer λειτουργεί με την πάροδο του χρόνου για να μειώσει την ευαισθησία, το πρήξιμο και τη φλεγμονή στους αεραγωγούς ενός παιδιού, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να αντιδράσει σε εκλυτικούς παράγοντες (όπως η γύρη ή τα ζώα) και να μην ενοχλείται από συμπτώματα.

Ο ορισμός μιας υπενθύμισης στο τηλέφωνο ή η διατήρηση ενός διαγράμματος φαρμάκων στον τοίχο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει.

  1. Να είστε έτοιμοι για μια έκτακτη ανάγκη

Μια κρίση άσθματος μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και οι γονείς θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι το παιδί τους έχει πάντα μαζί του έναν ανακουφιστικό εισπνευστήρα (συνήθως μπλε).

Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά ή οι γονείς τους μπορούν να δράσουν γρήγορα αν εμφανίσουν συμπτώματα. Ένας ανακουφιστικός εισπνευστήρας λειτουργεί αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα του άσθματος επί τόπου – για να σταματήσει μια κρίση άσθματος εν τη γενέσει της.

Εάν ένα παιδί έχει κρίση άσθματος, οι γονείς θα πρέπει να το βοηθήσουν να καθίσει όρθιο και να παραμείνει ήρεμο και να το βοηθήσουν να παίρνει μία ρουφηξιά από τον ανακουφιστικό εισπνευστήρα κάθε 30-60 δευτερόλεπτα, έως και δέκα ρουφηξιές. Καλέστε τον τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης για να καλέσετε ασθενοφόρο εάν τα συμπτώματά του επιδεινώνονται, εάν δεν αισθάνεται καλύτερα μετά από 10 ρουφηξιές ή εάν ανησυχείτε οποιαδήποτε στιγμή.

  1. Συσκευάστε τα απαραίτητα

Η φαρμακευτική αγωγή για το άσθμα είναι εξίσου σημαντική με την αντηλιακή προστασία, αν πρόκειται να φύγετε για διακοπές. Εάν ένα παιδί έχει αλλεργική ρινίτιδα καθώς και άσθμα, οι γονείς πρέπει να πάρουν μαζί τους θεραπείες για την αλλεργική ρινίτιδα, όπως αντιισταμινικά και ένα ρινικό σπρέι στεροειδών για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων. Η αλλεργική ρινίτιδα αποτελεί κορυφαίο εκλυτικό παράγοντα για τα παιδιά με άσθμα, οπότε η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας θα συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης κρίσης άσθματος.

Οι γονείς θα πρέπει να μεταφέρουν τις εισπνευστήρες του παιδιού τους -συμπεριλαμβανομένων και των εφεδρικών- στις χειραποσκευές τους και να βεβαιώνονται ότι το παιδί τους έχει αρκετούς εισπνευστήρες για όλη τη διάρκεια των διακοπών, καθώς και μια επιπλέον εβδομάδα για να είναι σίγουροι.

Η διατήρηση των εισπνευστήρων κοντά σας είναι πάντα μια καλή ιδέα και σημαίνει ότι οι γονείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς εάν χαθούν οι παραδοτέες αποσκευές.

Αξίζει επίσης να αποκτήσει το παιδί σας μια δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) και να συνάψετε ταξιδιωτική ασφάλιση που να καλύπτει το άσθμα. Αυτό θα πρέπει να καλύπτει τυχόν ιατρικά έξοδα εάν το παιδί σας δεν αισθανθεί καλά με το άσθμα του κατά τη διάρκεια των διακοπών, και μπορεί να καλύψει τυχόν πρόσθετα έξοδα διαμονής ή ταξιδιού εάν χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο.

+ 5 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved