Ορθοπαιδικά

Πάσχετε από ρευματοειδή αρθρίτιδα; Δείτε πώς θα διευκολύνετε τα ταξίδια σας!

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, φοβούνται να ταξιδέψουν ή τέλος πάντων δυσκολεύονται να το κάνουν. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, εκείνο που χρειάζεται είναι μια απλή προετοιμασία για να διευκολυνθούν τα ταξίδια τους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα στερούνται.

Πώς θα διευκολύνετε τα ταξίδια σας εάν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα;

  • Κάντε συχνά διαλείμματα στη διάρκεια του ταξιδιού

Αν ταξιδεύετε οδικώς, φροντίστε να κάνετε διαλείμματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βγείτε από το αυτοκίνητο και τεντώστε το σώμα σας. Αν ταξιδεύετε με λεωφορείο ή αεροπλάνο, σηκωθείτε και περπατήστε λίγο στον διάδρομο. Τεντώστε τα πόδια και τα χέρια σας, όποτε και όπως μπορείτε.

  • Φορέστε άνετα παπούτσια

Τα σωστά παπούτσια μπορούν να σας πάνε παντού. Βρείτε άνετα και υποστηρικτικά παπούτσια, για να μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας σε μονοπάτια της φύσης, βουνού και στην πόλης. Πολλοί ασθενείς βρίσκουν βολικά τα αθλητικά παπούτσια και τα παπούτσια του τένις, που μπορεί να μην είναι τα πιο κομψά για μια γυναίκα, αλλά υποστηρίζουν τα πόδια της. Μπορείτε να τα συνδυάσετε ανάλογα με τα ρούχα σας και να νιώθετε άνετα με αυτά ακομα και σε δείπνο.

  • Καταναλώστε υγιεινές τροφές

Η υγιεινή διατροφή και η ενυδάτωση, μειώνουν την δυσκαμψία των αρθρώσεων και την κόπωση. Ωστόσο, διακοπές σημαίνει πως θα απολαύσετε και πράγματα που δεν μπορείτε να τα απολαύσετε στο σπίτι σας, όπως τοπικά εδέσματα και λιχουδιές. Αφήστε τον εαυτό σας λοιπόν, να απολαύσει νέα σνακ και επιδόρπια, αλλά φροντίστε να εξισορροπήσετε τη διατροφή σας πίνοντας άφθονο νερό και τρώγοντας υγιεινές τροφές τις επόμενες ημέρες.

  • Επιλέξτε κρουαζιέρα

Η κρουαζιέρα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, γιατί όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο ίδιο μέρος. Μπορείτε να περπατήσετε και να τεντωθείτε, να ξεκουραστείτε όποτε θέλετε, να απολαύσετε υγιεινά φαγητά και να αποφύγετε την ταλαιπωρία των αποσκευών.

  • Πάρτε μαζί σας επιπλέον φάρμακα

Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας επιπλέον παυσίπονα και συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αρθρίτιδα, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε και γιατί μπορεί να σας χρειαστούν. Ετοιμάστε μια μικρή τσαντούλα χειρός με όλα σας τα φάρμακα και φροντίστε να την έχετε πάντα μαζί σας, είτε στο αεροπλάνο και στο πλοίο, είτε στην οδικώς περιήγηση σας σε αξιοθέατα.

  • Προγραμματίστε το δρομολόγιο σας

Σχεδιάστε με ακρίβεια το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε στο ταξίδι σας, γιατί ενδεχομένως να μην μπορείτε να ακολουθήσετε την οικογένεια σας σε όλες της τις εξόδους. Εκείνες τις ώρες, μπορείτε να ξεκουραστείτε ή να κάνετε μια πιο χαλαρή δραστηριότητα που σας επιτρέπει η ασθένεια σας. Δεν χρειάζεται να νιώσετε άσχημα. Αντιθέτως.  Δημιουργείστε μια λίστα με 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε και κάντε τα όταν και αν χρειαστεί.