Σεξουαλική Υγεία

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα ερωτικό τρίγωνο

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στις μέρες μας που τους απασχολεί το ότι νιώθουν διχασμένοι ανάμεσα σε δύο εραστές. Οι άνθρωποι συχνά περιμένουν μέχρι να φτάσουν σε απόγνωση πριν μιλήσουν για αυτό. Νιώθουν να παραλύουν από την αναποφασιστικότητα και να βασανίζονται από ενοχές (αυτοί για τους οποίους δεν βασανίζονται από ενοχές είναι αυτοί για τους οποίους ανησυχώ περισσότερο). Οι άνθρωποι αυτοί συχνά υποθέτουν ότι σπάνια, αν όχι ποτέ, μπορεί να έχει ειπωθεί μια ιστορία σαν τη δική τους. Αγαπούν δύο πολύ διαφορετικούς ανθρώπους για δύο πολύ διαφορετικούς λόγους.

Οι πιθανότητες είναι, καθώς διαβάζετε αυτό το κείμενο, να αισθάνεστε ένα από τα δύο πράγματα: «Αυτό το άτομο είναι μια απόλυτη απειλή και θα έπρεπε να πνιγεί στις δικές του ενοχές!» ή «Ο Θεέ μου, δεν μπορώ να πιστέψω ότι γράφει για μένα!«. Ίσως νιώθετε επίσης φόβο – «Τι θα γίνει αν ο σύντροφός μου μου το κάνει αυτό;»- ή ανωτερότητα – «Εγώ ποτέ, μα ποτέ, δεν θα φερόμουν έτσι!«. Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα. Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την πρόκληση ζωής λένε και τα δύο αυτά πράγματα – «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν ικανή για κάτι τέτοιο!» και «Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο απαίσιο θα ήταν αν ο σύντροφός μου μου έκανε το ίδιο!«.

Είναι γεγονός ότι οι σχέσεις είναι περίπλοκες και δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις εδώ. Αν μπορείτε να ταυτιστείτε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε επιτακτικούς λόγους για να εγκαταλείψετε κάθε σχέση σας και εξίσου επιτακτικούς λόγους για να μείνετε. Αυτή είναι η σκοτεινή σφαίρα του ανθρώπινου ψυχισμού. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα μονοπάτια, αλλά είναι πάντα ανακουφιστικό να περπατάς σε αβέβαιη περιοχή με κάποιον άλλο δίπλα σου. Έτσι, είναι υπέροχο όταν οι άνθρωποι κάνουν το βήμα να ξεκινήσουν την θεραπεία.

Ποιές επιλογές θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι θα κάνετε στο ερωτικό τρίγωνο που βρίσκεστε;

Γιατί υποκύψατε στον πειρασμό; Περιμένετε πάρα πολλά από τον βασικό σας σύντροφο; Έχετε αναγνωρίσει το ρόλο σας στις προκλήσεις της σχέσης σας; Έχετε επικοινωνήσει με σαφήνεια τις ανάγκες σας με τον κύριο σύντροφό σας; Είστε δυσαρεστημένοι με τη ζωή σας και αποσπάτε την προσοχή σας με έναν εραστή αντί να κοιτάξετε μέσα σας; Και μην αγνοείτε το πιθανό όφελος της θεραπείας ζεύγους. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξεθάψετε ένα επίπεδο οικειότητας της σχέσης που έχει χαθεί στην πορεία.

Ανάλογα με τους εμπλεκόμενους ανθρώπους, μερικές φορές είναι εύλογο να τεθεί η ερώτηση αν είναι νοητή μια ανοιχτή σχέση. Όλο και περισσότερο, τα ζευγάρια αναγνωρίζουν ότι μια αγάπη για μια ζωή δεν είναι απαραίτητα ρεαλιστική, και από εξελικτική άποψη, σίγουρα δεν είναι αυτό που ήθελε η Μητέρα Φύση. Αλλά οι ανοιχτές σχέσεις είναι δύσκολες για την πλειονότητα των ζευγαριών, οπότε συνήθως δεν το σκέφτονται καν.

Βέβαια, το να μην αποφασίζετε για μια πορεία προς τα εμπρός δημιουργεί τις δικές του προκλήσεις. Πρώτον, είναι πιθανό να σας πιάσουν. Η σημερινή τεχνολογία είναι τόσο εξελιγμένη που οι σύζυγοι ανακαλύπτουν τις σχέσεις ακόμη και όταν δεν τις αναζητούν – όπως όταν ένα smartphone μοιράζεται κείμενα σε όλες τις συσκευές. Αυτό το φρικτό δράμα είναι αυτό που οδηγεί πολλά ζευγάρια στη θεραπεία.

Μερικές φορές τα ζευγάρια ανακάμπτουν από μια τέτοια ανακάλυψη και, στην πραγματικότητα, γίνονται ισχυρότερα. Αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις εδώ, και είναι μάλλον εξίσου πιθανό ότι χρόνια πόνου και οργής θα ανακαλεστούν τελικά στο δικαστήριο. Αλλά ακόμη και αν δεν αποκαλυφθεί η σχέση, η αναποφασιστικότητα διαβρώνει σιγά σιγά τις σχέσεις μέχρι να χαθεί όλη η αγάπη. Αυτή είναι η εύκολη λύση, όμως, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να αφήσεις κάποιον όταν τον μισείς παρά όταν τον αγαπάς.

Υπάρχει μια τρίτη επιλογή; Ίσως όχι. Τόσο μεγάλο μέρος της ζωής έχει να κάνει με τη λήψη της λιγότερο κακής απόφασης, και κάθε επιλογή εδώ θα φέρει τεράστιο πόνο. Αλλά η αναμονή για να εξελιχθεί η κατάσταση πιθανόν να αυξάνει τις πιθανότητες να ενισχυθεί η οργή και το μίσος.

Αν η επιλογή σας είναι να τερματίσετε το γάμο, η εγκατάλειψη ενός αγαπημένου προσώπου έχει πολλές σύνθετες επιπτώσεις. Φυσικά, σκέφτεστε αμέσως τα παιδιά, αν έχετε παιδιά. Αλλά είναι επίσης απαραίτητο να σκεφτείτε όλα όσα χάνει ο σύζυγός σας, γιατί είναι πολύ περισσότερα από εσάς. Τόσα πολλά που του είναι πολύτιμα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο έχει αντιληφθεί το μέλλον του και του τρόπου με τον οποίο έχει κατανοήσει το παρελθόν του, βρίσκονται τώρα στο μπλοκ της κοπής. Η ταυτότητα ενός ατόμου κλονίζεται συθέμελα όταν δεν είναι πλέον μέρος ενός «εμείς». Οι άνθρωποι επιβιώνουν από αυτές τις αλλαγές, φυσικά -και με καλή υποστήριξη, μπορούν ακόμη και να ευδοκιμήσουν ως αποτέλεσμα. Αλλά αυτές οι βίαιες μεταβάσεις είναι αργές και επίπονες για όλους.

Αν η επιλογή σας είναι να τερματίσετε τη σχέση σας, και αυτό φέρνει τεράστιο πόνο, τον οποίο μπορείτε πραγματικά να επεξεργαστείτε μόνο ιδιωτικά, αφού δεν ήταν ποτέ μια δημόσια σχέση εξ αρχής. Η συνέχιση της επαφής με τον εραστή σας είναι επιτακτική αλλά επώδυνη. Πρέπει να αποφεύγεται, ώστε να μπορεί να αρχίσει η θεραπεία.

Η ζωή έχει έναν τρόπο να μας βάζει σε δοκιμασίες. Η δική σας πρόκληση μπορεί να είναι αυτή, ή μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Αλλά λίγοι από εμάς περνούν το ταξίδι της ζωής αλώβητοι. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, είναι πιθανό η μακροχρόνια οικειότητα να απειλείται όλο και περισσότερο. Όποιες κι αν είναι οι προκλήσεις σας, το να τις αντιμετωπίσετε με ανοιχτή καρδιά μου φαίνεται ως η πιο ήπια επιλογή για όλους

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Are you torn between lovers? A psychologist's approach to choosing the right 'one' https://www.bodyandsoul.com.au/sex-relationships/relationships/are-you-torn-between-lovers/news-story/8db43dc680bc536c22903634b8d8f249

How to Deal with a Love Triangle Co-authored by Joshua Pompey https://www.wikihow.com/Deal-with-a-Love-Triangle