Μολυσματικές ασθένειες

Πώς να δωρίσετε μάσκες προσώπου και γάντια στους νοσηλευτές;

Με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, οι νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζουν ελλείψεις στον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και ζητούν ενίσχυση και βοήθεια, καθώς λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται αναγκάζονται να επαναχρησιμοποιούν πολλές φορές τις μάσκες τους, οι οποίες μπορεί να έχουν ήδη μολυνθεί.

Οι ελλείψεις αυτές οφείλονται κατά κύριο λόγω στον πανικό που έχει κυριεύσει τον κόσμο, ο οποίος αγοράζει ανεξέλεγκτα μάσκες και τις αποθηκεύει στο σπίτι του και παρόλο που οι ειδικοί συμβουλεύουν τους πολίτες να μην το κάνουν, δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να τις στερούνται εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και τις χρειάζονται περισσότερο.

Με την πάροδο του χρόνου παρατηρήθηκε ότι ο κορωνοϊός διαδίδεται εύκολα και από ασυμπτωματικά άτομα φορείς και έτσι η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική για όλους, ακόμη και για τα μικρά παιδιά, για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού. Έτσι οι ανάγκες για μάσκες και γάντια είναι αυξημένες.

Πώς να δωρίσετε εξοπλισμό ατομικής προστασίας στους νοσηλευτές;

Πιο κάτω αναφέρονται μερικά από τα είδη εξοπλισμού ατομικής προστασίας, τα οποία χρειάζονται οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη:

  • Μάσκες N95
  • Χειρουργικές μάσκες
  • Ιατρικές ασπίδες προσώπου
  • Απολυμαντικά μαντηλάκια
  • Απολυμαντικό χεριών
  • Θερμόμετρα υπερύθρων
  • Γάντια

Εάν έχετε σε απόθεμα κάποιο από αυτά τα είδη προστασίας, σκεφτείτε την περίπτωση να τα δωρίσετε. Η δωρεά ειδών προστασίας, δημιουργεί ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας ανάμεσα στις τοπικές κοινότητες και το νοσηλευτικό προσωπικό. Όταν οι τοπικές κοινωνίες χαρίζουν μάσκες και άλλο εξοπλισμό στους νοσοκόμους και τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό προστατεύεται για να μπορέσει με τη σειρά του να βοηθήσει το ευρύ κοινό.

 

+ 10 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Help COVID-19 Healthcare Workers: How to Donate Face Masks and Gloves https://www.healthination.com/health/how-to-donate-face-masks-and-other-ppes

100 Million Masks Challenge https://www.100millionmasks.org/

I want to help … what can I do? https://www.100millionmasks.org/individuals

Hospitals and Health Systems https://www.100millionmasks.org/100mm-hospitals

PPE Donations https://ppelink.wordpress.com/ppe-donations/

AAU @AAUniversities https://twitter.com/AAUniversities/status/1241420044392857600

5 Handwashing Mistakes That Put You at Risk of COVID-19 https://www.healthination.com/health/handwashing-mistakes

Social Distancing: What It Is + How It Helps Prevent COVID-19 https://www.healthination.com/health/covid-19-social-distancing

Should You Wear a Face Mask to Prevent Coronavirus (COVID-19)? https://www.healthination.com/health/covid-19-when-to-wear-face-masks

A Quick Guide for the Coronavirus Outbreak https://www.healthination.com/health/coronavirus-outbreak