Υγεία Δέρματος

Πώς να έχετε για πάντα νεανικό δέρμα χωρίς ρυτίδες

© Vladimirfloyd | Dreamstime Stock Photos
© Vladimirfloyd | Dreamstime Stock Photos

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής

Αν και πολλοί είναι συμβιβασμένοι με το γεγονός ότι ο χρόνος θα επιφέρει μικρές και μεγαλύτερες αλλαγές στην εμφάνισή τους, οι περισσότερες γυναίκες, όμως, θα προτιμούσαν να διατηρήσουν τη νεανική τους εμφάνιση για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Το πρόσωπο είναι ίσως το σημείο που εστιάζουν οι περισσότερες, και όχι άδικα, καθώς είναι εκείνο που τραβάει περισσότερο την προσοχή των άλλων και το οποίο “χτυπά” πρώτα ο χρόνος.

Οι πιο συνηθισμένες αλλαγές στην εμφάνιση, όσο περνά ο χρόνος είναι οι εξής:

  • Το μέτωπο μεγαλώνει καθώς η φύτρα των μαλλιών υποχωρεί
  • Τα αυτιά μεγαλώνουν και αλλάζει το σχήμα τους, οι λοβοί των αυτιών μακραίνουν
  • Οι άκρη της μύτης μπορεί να χάσει το σχήμα της και να δείχνει πιο “πεσμένη”
  • Το λίπος στο πρόσωπο όταν είμαστε νέοι κατανέμεται ομοιόμορφα, αλλά με τον χρόνο αρχίζει το πρόσωπο να κρεμάει και να εμφανίζεται διπλοσάγονο, ενώ ο λαιμός χάνει τη σφριγηλότητα του.
  • Οι ρυτίδες, κάθετες και οριζόντιες, κάνουν την εμφάνισή τους, με τις πρώτες να αντιστέκονται περισσότερο στις κρέμες και τις διάφορες θεραπείες.Ο ήλιος, το κάπνισμα, το αλκοόλ, το στρες, η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Υπάρχει λύση;

Αν κάποια γυναίκα δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτή την νέα εικόνα της, δε χρειάζεται να απελπίζεται, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να παρατείνει τη νεότητα της και να διορθώσει μέρος από τις υπάρχουσες βλάβες. Ανάμεσα στο οπλοστάσιο της σύγχρονης γυναίκας είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις, οι ενέσιμες θεραπείες, οι κρέμες και οι αλοιφές, αλλά και η υιοθέτηση ενός υγειινότερου τρόπου ζωής.

Χειρουργικές μέθοδοι

Το face lift είναι μια από τις συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις, όμως έχει το μειονέκτημα ότι κοστίζει πολλά, ενώ δεν είναι λίγες οι γυναίκες οι οποίες διστάζουν να καταφύγουν στο νυστέρι. Επίσης η ανόρθωση με νήματα, η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες, το πίλινγκ και φυσικά, το λέιζερ υπόσχονται να αφαιρέσουν αρκετά χρόνια από το πρόσωπο της ασθενούς.

Ενέσιμες θεραπείες

Ίσως οι πιο δημοφιλείς θεραπείες σήμερα είναι οι ενέσιμες, καθώς έχουν χαμηλό κόστος, ο πόνος είναι ελάχιστος ή καθόλου, μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις δραστηριότητες τους και το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό, αν φυσικά δεν γίνονται υπερβολές.Το botox, το υαλουρονικό, η μεσοθεραπεία με διάφορα ενέσιμα ή/και βιταμίνες, είναι οι πιο συχνές επιλογές, με κόστος αρκετά προσιτό στη μέση γυναίκα. Το αρνητικό είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο και μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί μετά από μερικούς μήνες.

Κρέμες και αλοιφές

Οι κρέμες μπορεί να είναι μεν ένα χρήσιμο εργαλείο που βοηθά στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης, όμως πολύ συχνά τα αποτελέσματα που υπόσχονται οι εταιρείες καλλυντικών δεν είναι αυτά που βλέπουν στο πρόσωπο τους οι γυναίκες με αποτέλεσμα να απογοητεύονται. Οι γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες να φορούν πάντα μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία, όμως τις περισσότερες φορές δεν πιστεύουν πως οι κρέμες αυτές είναι θαυματουργές, όπως λένε οι εταιρείες καλλυντικών. Αντίθετα ίσως το μόνο συστατικό που παραδέχονται πως βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος είναι η τριτοίνη, η οποία θα πρέπει, όμως, να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου. Οι υπόλοιπες πανάκριβες κρέμες ομορφιάς δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι πιο ωφέλιμες ή ότι έχουν καλύτερα αποτελέσματα από μια απλή ενυδατική, γιαυτό οι γυναίκες προτού ξοδέψουν μια περιουσία για μια νέα “θαυματουργή” κρέμα, καλό θα ήταν να συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

Υγιεινός τρόπος ζωής

Τέλος, η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, που περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου, λήψη άφθονου νερού, συστηματική άσκηση και αποφυγή του στρες, του αλκοόλ και του καπνίσματος είναι βέβαιο πως θα συμβάλει στο να δείχνει το δέρμα σας πιο φρέσκο, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε.

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved