Άσκηση και Υγεία

Πώς να κάψετε 200 θερμίδες χωρίς να πάτε γυμναστήριο!

Δεν είναι όλες οι μέρες κατάλληλες για γυμναστήριο. Υπάρχουν μέρες που νιώθετε κουρασμένοι και θα έχετε πολλές φορές ακούσει τον γυμναστή σας να σας λέει πως πρέπει κάποιες μέρες να ξεκουράζεστε, ακόμη και αν έχετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα το γυμναστήριο. Σημειώνεται, όμως, ότι ακόμη και αυτές τις μέρες που επιλέγετε να μην πάτε στο γυμναστήριο, δεν είναι απαραίτητο να κάθεστε συνέχεια στον καναπέ σας. Μπορείτε, μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς να κάψετε 200 θερμίδες κάνοντας τζόκινγκ για μισή ώρα (αυτό αφορά σε άτομα περίπου 70 κιλών), ή να κάνετε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σας αρέσει με τα ίδια αποτελέσματα, όπως θα δούμε πιο κάτω.

Ποιες δραστηριότητες μπορεί να κάνει κάποιος για να κάψει 200 θερμίδες;

  • Κηπουρική για 35 λεπτά. Κλαδέψτε τα δέντρα στον κήπο σας. Το κλάδεμα, όπως και άλλες παρόμοιες εργασίες, χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια από όση νομίζετε και ναι, θα χάσετε περίπου 200 θερμίδες και θα έχετε και ένα καθαρό και περιποιημένο κήπο.
  • Περπατήστε για 40 λεπτά. Με το περπάτημα θα κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες, ειδικά αν έχετε μαζί σας και το σκύλο σας.
  • Παίξτε μπιλιάρδο για 65 λεπτά. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το να παίξετε μπιλιάρδο για πάνω από μία ώρα θα σας βοηθούσε να χάσετε 200 θερμίδες. Αλλά οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι αυτό ισχύει. Εσείς δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε αν είστε λάτρης του «αθλήματος».
  • Καθαρισμός του σπιτιού για 50 λεπτά. Όλοι έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι οι εργασίες καθαριότητας μάς κάνουν να χάνουμε βάρος. Ο χρόνος όμως που καθαρίζουμε θα πρέπει να είναι ανάλογος με την δυσκολία της εργασίας που κάνουμε. Να δώσουμε ένα παράδειγμα. Εάν σκουπίζετε ένα βρόμικο πάτωμα που χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια, τα 50 λεπτά μπορεί να γίνουν 40. Αν, όμως, σκουπίζετε απλά τις τριχίες της γάτας σας, ίσως να χρειαστεί να αυξήσετε τον χρόνο ή να προσθέσετε σε αυτόν τον χρόνο και άλλες εργασίες.
  • Ψάρεμα για 45 λεπτά. Προφανώς, αν ψαρέψετε για ένα μόνο ψάρι μπορεί να χρειαστείτε 45 λεπτά. Αν όμως ψαρέψετε πολλά ψάρια, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο, γιατί θα κάνετε περισσότερη προσπάθεια.
  • Γρήγορος χορός για 30 λεπτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χορός cha cha καίει θερμίδες με τον ίδιο ρυθμό που καίει το τζόκινγκ. Αν λοιπόν σας αρέσει ο χορός, δοκιμάστε μαθήματα γυμναστικής εμπνευσμένα από αυτόν το χορό, όπως η Zumba.
  • Αργός χορός για 55 λεπτά. Ζητήστε από τον σύντροφο σας να χορέψετε, κάντε περιστροφικές κινήσεις και φιγούρες. Αυτός είναι ένας καλός και διασκεδαστικός τρόπος να κάψετε θερμίδες.
  • Γκολφ (με τρύπες) για 45 λεπτά. Σκάψτε μόνοι σας τις τρύπες του γκολφ, ούτως ώστε να αυξήσετε τις θερμίδες που θα χάσετε πριν αρχίσετε να παίζετε γκολφ.
  • Παίξτε με τα παιδιά σας για 40 λεπτά. Μην παίζετε μόνο Monopoly με τα παιδιά σας. Βγείτε έξω και παίξτε μπάλα, τρέξτε, κάντε βόλτες. Κρατήστε αγκαλιά το μικρό παιδί σας και περπατήστε. Αυτό θα σας βοηθήσει να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα σας, ενώ θα απολαύσετε μια βόλτα με το μωρό σας.

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Calories burned in 30 minutes for people of three different weights https://www.health.harvard.edu/diet-and-weight-loss/calories-burned-in-30-minutes-of-leisure-and-routine-activities

A Trainer's Tips for Sneaking in Exercise (Without Working Out) https://www.healthination.com/fitness/sneak-in-exercise-2

This POUND Fitness Class Will Have You Drumming to the Beat https://www.healthination.com/fitness/pound-class-ep-4

This Is Why Your Workout Routine Must Include Rest Days https://www.healthination.com/fitness/rest-days-from-workout