Ψυχική υγεία

Πώς θα διαχειριστείτε το άγχος που προκαλεί η σκλήρυνση κατά πλάκας;

Όταν ένας άνθρωπος έχει μια μακροχρόνια ασθένεια, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, το άγχος είναι δικαιολογημένο. Υπάρχουν, όμως, πολλοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους, όπως οι τεχνικές χαλάρωσης και η άσκηση. (Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Πώς προκαλείται; Ποια η ευθύνη του ανοσοποιητικού;)

Για να διαχειριστεί ένας άνθρωπος το άγχος του αποτελεσματικά, πρέπει πρώτα να γνωρίζει τα προειδοποιητικά του σημάδια, τα οποία θα δούμε πιο κάτω και ακολούθως θα αναφέρουμε ορισμένους τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης. (Σκλήρυνση κατά πλάκας: 7+1 τρόποι βελτίωσης της σεξουαλικής ζωής!)

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια του υπερβολικού άγχους;

Το σώμα στέλνει σωματικά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά προειδοποιητικά σημάδια, όταν τα άγχος είναι ανεξέλεγκτο. Μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα. (7+1 ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει το άγχος)

Συναισθηματικά προειδοποιητικά σημάδια

Φυσικά προειδοποιητικά σημάδια

Συμπεριφορικά προειδοποιητικά σημάδια

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το άγχος σας;

Μέρος της στρατηγικής για τη μείωση του άγχους, είναι η διατήρηση μιας θετικής στάσης απέναντι στα γεγονότα και η αποδοχή ότι μερικά γεγονότα δεν μπορείτε να τα ελέγξετε. (7 τρόποι για να διακρίνετε την κατάθλιψη και το άγχος)

Για να διαχειριστείτε το άγχος σας προσπαθήστε να ακολουθήσετε, επίσης, τις πιο κάτω συμβουλές:

Πώς θα μάθετε να χαλαρώνετε;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορούν να σας ηρεμίσουν, όπως οι ασκήσεις αναπνοής, χαλάρωσης των μυών και του μυαλού και η χαλάρωση με την ακρόαση μουσικής. (Πώς να διαχειριστείτε το στρες και τον χρόνιο πόνο με τεχνικές χαλάρωσης)

Αρχικά βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε μια ήσυχη τοποθεσία, κάθεστε ή ξαπλώνετε άνετα και είστε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (έχετε αποκλείσει ανησυχίες και σκέψεις που σας αποσπούν την προσοχή). (Ασκήσεις χαλάρωσης κατά της πεπτικής δυσλειτουργίας – Εχθρός το άγχος)

Ακολούθως, δοκιμάστε τις εξής τεχνικές:

  • Χαλάρωση δύο λεπτών. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και μετά εκπνεύστε αργά. Σαρώστε διανοητικά το σώμα σας. Παρατηρήστε τις περιοχές που αισθάνεστε τεταμένες και στη συνέχεια χαλαρώστε τις.
  • Απομακρύνετε όσο περισσότερη ένταση μπορείτε. Περιστρέψτε το κεφάλι σας με μια ομαλή, κυκλική κίνηση 1-2 φορές. Κινήστε τους ώμους σας προς τα εμπρός και προς τα πίσω πέντε με δέκα φορές. Αφήστε ακολούθως τους μυς σας να χαλαρώσουν εντελώς και σκεφτείτε κάτι ευχάριστο για μερικά δευτερόλεπτα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετά αρχίστε να αναπνέετε αργά για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Χαλάρωση του μυαλού. Κλείστε τα μάτια σας. Αναπνεύστε κανονικά από τη μύτη. Καθώς εκπνέετε, πείτε σιωπηλά στον εαυτό σας μια σύντομη λέξη, όπως «ειρήνη» ή μια σύντομη φράση, όπως «είμαι ήσυχος». Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε τη λέξη και να αναπνέετε για 10 λεπτά. Εάν νιώθετε ότι αποσπάται η προσοχή σας, εστιάστε στην αναπνοή σας ή στη λέξη που επαναλαμβάνετε. Μετά τα 10 λεπτά, αρχίστε να αναπνέετε πιο αργά και σταθερά για μερικά δευτερόλεπτα.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved