Άσκηση και Υγεία

Power Training: Πώς να αυξήσετε τη δύναμή σας

© Albertshakirov | Dreamstime Stock Photos
© Albertshakirov | Dreamstime Stock Photos

Ένας άλλος τύπος άσκησης, γνωστός ως power training, αποδεικνύεται εξίσου σημαντικός αν όχι πιο σημαντικός με την παραδοσιακή γυμναστική ενδυνάμωσης για τη συντήρηση ή την αναδόμηση μυών και δύναμης.

Όπως υποδηλώνει η ονομασία, το power training στοχεύει στην αύξηση της μυϊκής δύναμης, η οποία είναι προϊόν τόσο της δύναμης όσο και της ταχύτητας, αντανακλώντας πόσο γρήγορα μπορείτε να ασκήσετε δύναμη για να δημιουργήσετε την επιθυμητή κίνηση. Έτσι, αντιμέτωποι με μια προκλητική ορειβασία για παράδειγμα, μπορεί να έχετε αρκετή δύναμη για να φτάσετε στην κορυφή. Αλλά μπορείτε να συμβαδίσετε με τα νεότερα μέλη της ομάδας σας; Η δύναμη, όχι μόνο η μυϊκή και η αεροβική γυμναστική, μπορεί να σας οδηγήσει σε απότομα μονοπάτια γρήγορα και με ασφάλεια. Βοηθώντας σας να αντιδράσετε γρήγορα αν χάσετε, για παράδειγμα, την ισορροπία σας σε βράχους, η δύναμη μπορεί να αποτρέψει την πτώση.

Για να αναπτύξετε δύναμη, πρέπει να προσθέσετε ταχύτητα καθώς κάνετε ασκήσεις με αντίσταση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την εκτέλεση παραδοσιακών ασκήσεων αντοχής, όπως οι κάμψεις ή οι δικέφαλοι, με ταχύτερο ρυθμό, διατηρώντας παράλληλα καλή φόρμα. Οι ασκήσεις αλμάτων, δημιουργούν επίσης μυϊκή δύναμη. Η ταχεία επιτάχυνση καθώς ανεβαίνετε στον αέρα και στη συνέχεια η ταχεία επιβράδυνση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης σας αυξάνουν την ικανότητά σας να παράγετε εκρηκτική δύναμη. Ασκήσεις που αυξάνουν την δύναμη του ανώτερου σώματος, ώστε να είστε σε καλύτερη θέση να λειτουργείτε γρηγορότερα, πιο άμεσα και να έχετε καλύτερα αντανακλαστικά.

Το power training μπορεί να είναι ακόμα πιο σημαντικό από την μυϊκή γυμναστική. Ορισμένοι γιατροί, φυσιοθεραπευτές και προσωπικοί γυμναστές συνδυάζουν τώρα τις γρήγορες κινήσεις του power training με βραδύτερες, ασκήσεις αντοχής, για να αποκομίσετε τα οφέλη και από τις δύο δραστηριότητες.

Πηγή:

health.harvard.edu