Υγεία του ματιού

Πρησμένα μάτια: Πώς θα τα αποφύγετε;

Πώς θα αποφύγετε το πρήξιμο γύρω από τα μάτια;

1. Περιορίστε το αλάτι

Το αλάτι οδηγεί σε κατακράτηση υγρών σε διάφορα σημεία του σώματος και προκαλεί πρήξιμο. Τα μάτια είναι ένα από αυτά τα σημεία. Αποφύγετε το πολύ αλατισμένο φαγητό το βράδυ για να αποτρέψετε το πρωινό πρήξιμο στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Φροντίστε να πίνετε πολύ νερό.

2. Διαχειριστείτε τις αλλεργίες σας

Η περίοδος των αλλεργιών και τα πρησμένα μάτια, πάνε συνήθως πακέτο. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τις αλλεργίες, το κρυολόγημα και τις λοιμώξεις των κόλπων μπορούν να ξεφουσκώσουν τα πρησμένα μάτια και να μειώσουν την ρινική καταρροή.

3. Χρησιμοποιήστε ένα Neti Pot

Το δοχείο neti, είναι ένα μικρό δοχείο που μοιαζει με τσαγέρα, με το οποίο τοποθετούμε αλμυρό νερό στο ένα ρουθούνι και το αφήνουμε να αποστραγγιστεί από το άλλο. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά αυτή η τεχνική μπορεί να απομακρύνει την επιπλέον υγρασία που δημιουργείται στους κόλπους από τις αλλεργίες, το κρυολόγημα και τις λοιμώξεις, η οποία οδηγεί σε πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

4. Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε

Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν ξαπλώσετε, καθώς μικρά σωματίδια από τα καλλυντικά, μπορούν να εισέλθουν στα μάτια σας κατά τη διάρκεια του ύπνου προκαλώντας πρήξιμο. Αφαιρέστε το μακιγιάζ με ειδικά μαντιλάκια και ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με νερό και σαπούνι.

5. Αλλάξτε τον τρόπο που κοιμάστε

Αν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμητα, πρέπει να γνωρίζετε ότι η βαρύτητα προκαλεί συγκέντρωση υγρών κάτω από τα μάτια, δημιουργώντας τις γνωστές σε όλους μας σακούλες στα μάτια. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα.

6. Μην καταναλώνετε πολύ αλκοόλ

Μπορεί ένα ποτήρι αλκοόλ να κάνει καλό στην υγεία, αλλά το υπερβολικό αλκοόλ απορροφά νερό από διάφορα σημεία του σώματος, ανάμεσα τους και η ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Όταν προκληθεί αφυδάτωση στο κάτω μέρος των ματιών, τότε δημιουργούνται σακούλες. Σε περίπτωση κατάχρησης αλκοόλ, χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα και πιείτε άφθονο νερό.

7. Προστατέψτε τα μάτια σας από τις ακτίνες UV

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν την αντηλιακή προστασία του προσώπου τους και εστιάζουν στο σώμα τους. Για να αποτρέψετε τον ερεθισμό και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, χρησιμοποιείστε αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλα.

8. Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα εξασθενεί και στεγνώνει το δέρμα του προσώπου. Διακόψτε το κάπνισμα για να κρατήσετε ενυδατωμένο και σφριγηλό το δέρμα κάτω από τα μάτια σας.

9. Χρησιμοποιείστε κρέμες ματιών

Στα ράφια των φαρμακείων θα δείτε πολλές κρέμες και λοσιόν, που υπόσχονται ότι μειώνουν το πρήξιμο των ματιών και ενυδατώνουν την περιοχή. Υπάρχουν πολλές κρέμες που λειτουργούν, αλλά δεν είναι κατάλληλες όλες για όλους. Δοκιμάστε μερικές για να διαπιστώσετε ποια λειτουργεί για εσάς και προτιμήστε όσες περιέχουν ρετινόλη.

10. Χρησιμοποιείστε κονσίλερ

Αν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, μπορείτε να τους κρύψετε χρησιμοποιώντας κονσίλερ. Επιλέξτε κάποιο που ταιριάζει στο χρώμα του δέρματος σας. Εφαρμόστε το και τρίψτε το ελαφρώς.

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved